Skolyozun, halk arasında omurganın sağ ya da sola eğriliği olarak bilinen bir rahatsızlık olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güleç, “Skolyoz hastalığı, omurganın 3 boyutlu yanlış hizalanmasıyla karakterize edilen bir durum ve genellikle çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkar. Bu rahatsızlık, ilerlemesi durumunda akciğer kapasitesinde yetmezlik, bel ve sırt problemleri dahil önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Skolyoz, ilerleyen yaşlarda özellikle 40 – 45’li yaşlardan sonra hastaların kronik bel ağrısı çekmesine neden olan bir hastalık. Bu hastaların belli açı değerlerini geçtikten sonra ameliyat edilmesi gerekiyor. Kliniğimizde omurga cerrahisine yönelik tedaviler yapılabiliyor. Bu konudaki bütün tedavi protokolleri hastanemizde uygulanıyor. Son yıllarda popülaritesi artmakta olan ipli skolyoz tedavisi, Türkiye'de sadece İstanbul ve Ankara'daki birkaç merkezde uygulanıyor. Kliniğimiz, bu tedaviyi yapabilen ender hastanelerden birisi oldu. Hastanemize başvuran Azra, şu anki halinden oldukça memnun. İki hafta önce omurga cerrahisi ekibimizle birlikte ameliyatını gerçekleştirdik. Bugün sağlıklı bir şekilde yürüyerek kliniğimize geldi.” dedi.
Doç. Dr. Ali Güleç, “Bizlere bu ameliyatı yapma imkanı sunan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne ve Hastanemiz Başhekimliğine teşekkür ediyorum. Hastamızdan herhangi bir ücret talep etmeden hastanemiz imkanları ile bu ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyatı, İstanbul ve Ankara dışında yapan ilk hastaneyiz.” ifadelerini kullandı.
12 yaşındaki Azra Çıtırık da “Ameliyat olmadan önce çok çabuk yoruluyordum, yürümekte zorlanıyordum. Nefesim daralıyordu. Şu anda gayet iyiyim. Tüm hocalarıma çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Haber Merkezi
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.