Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesinde Dünya Arapça Günü kutlandı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından "Dünya Arapça Günü Etkinliği" düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesinde Dünya Arapça Günü kutlandı
KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen ‘Dünya Arapça Günü’ etkinliğine, KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çelik, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çelik, Arapçanın dünyadaki yeri ve önemine vurgu yaparak, “Arapça, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya gibi pek çok alanda dünyanın önde gelen dillerinden biridir. Tüm lehçeleri ile birlikte 22’den fazla ülkede 420 milyonu aşkın konuşanı olduğu tahmin edilmektedir. Arapça Müslüman ülkelerin aynı zamanda müşterek dilidir” dedi.

“Arapça, biz Müslümanlar için oldukça anlamlı bir dildir”
Arapçanın dünyada bilimin, kültürün ve sanatın önemli bir alanını oluşturduğunun altını çizen Çelik, “Arapça, biz Müslümanlar için de oldukça anlamlı bir dildir. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah ‘Anlayabilesiniz diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik’ şeklinde buyurmaktadır. Arapça bilimin, sanatın, manevi iklimin dilidir. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Arapça Günü münasebetiyle tertip edilen bu etkinliğin hayırlı olmasını temenni ediyor, başta akademisyenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize, emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay Üniversitesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tacittin Uzun, yaptığı konuşmada, Arapçanın özgün bir bakış açısıyla öğrenilmesine dair önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Prof. Dr. Uzun, “Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nde Arapça yazılmış olan materyallerin nasıl çevrileceği ve Arapça yapılan bir konuşmanın başka bir dile nasıl tercüme edileceği konularında eğitim veriyoruz. Çeviri Laboratuvarı’mızda uygulama yapma imkanına sahip olan öğrencilerimiz, düzenlenen yüz yüze ve çevrimiçi konferanslarla Arapçayı daha yakından tanımaktadır” şeklinde konuştu.

‘Dünya Arapça Günü’ etkinliği kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi Arapça Mütercim ve Tercümanlık Bölümü öğrencileri bir yandan Kahire Fişavi Kahvehanesi’nde Mehmet Akif Ersoy, Halil Cibran ve Ahmet Şevki’nin sohbetini canlandırdı diğer yandan sunumlarla Emir Celaleddin Karatay, Sultan Alparslan, Nene Hatun, Abdülhamıd Han ve Şems-i Tebrîzi’yi anlattı.

Program, ney dinletisinin ardından, 1.,2.,3. ve 4. sınıflardaki en iyi not ortalamasına sahip olan öğrenciler ile en iyi Arapça kompozisyon ve şiir yazan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 6
  • 2
  • 1
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KI
    Kul insan
    3 yıl önce

    Geçmişte bu asil Türk Milletine harf inkılabı ile çok büyük zarar verildi. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Arapça Türkiyemizde ve Maarif vakfı okullarında zorunlu ders olsun inşaAllah.Bunu yapmazsak Türkçedeki kelime hazinemiz düşük olmaya devam eder çünkü Türkçemizdeki kelimelerin yarısı Arapça. Daha Farsçaya girmedik.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”