Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Vaka sayıları artan Denizli'de yeni yılı evde karşılama çağrısı

29.12.2021 11:57:00
İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk: "2022 yılını eğlence mekanlarında, kalabalık ortamlardaki kutlamalarla karşılamaya hazırlananları bir kez daha uyarmak istiyorum; bu yılbaşını da çekirdek ailemizle evimizde geçirelim, tedbiri elden bırakmayalım"

DENİZLİ (AA) - Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, kentte bir süredir durgun seyreden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiğini anımsatarak, kent sakinlerini yılbaşı gecesini kalabalık ortamlardaki kutlamalar yerine aileleriyle geçirmeye çağırdı.


Öztürk, AA muhabirine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 11-17 Aralık arası 100 bin kişide görülen vaka sayısında Denizli'nin 223,65'e ulaştığına dikkat çekti.


Kentte son dönemde tedbirlere yeterince uyulmadığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:


"Geçen hafta düşme eğilimi gösteren vaka sayımız, tedbirlere yeterince uyulmaması nedeniyle maalesef 2021 yılının son haftasına ciddi bir artışla girmemize sebep oldu. Hepimiz yorulmuş olabiliriz ama bu Kovid-19 ile mücadelemizde zafiyetlere sebep olmamalı. 2022 yılını eğlence mekanlarında, kalabalık ortamlardaki kutlamalarla karşılamaya hazırlananları bir kez daha uyarmak istiyorum; bu yılbaşını da çekirdek ailemizle evimizde geçirelim, tedbiri elden bırakmayalım. Aşı zamanımız gelmişse hatırlatma dozumuzu mutlaka yaptıralım. Tüm bu tedbirlere uyalım ki bu yılbaşı bizim veya sevdiklerimizin son yılbaşı olmasın."


DİĞER HABERLER