Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaman-Konya yolunda Galericiler Sitesi'ndeki kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti: "Öldürme kastım yoktu"

Karaman-Konya kara yolundaki Galericiler Sitesi'nde çıkan silahlı kavgada bir kişiyi öldürüp firar ettikten 73 gün sonra yakalanan kişinin de aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına Kayseri'de devam edildi. Tutuklu sanık E.K., "Oğlumun bulunduğu iş yerine doğru koşunca zarar verir endişesiyle ayağına doğru ateş ettim. Öldürme kastım yoktu" dedi.

Karaman-Konya yolunda Galericiler Sitesi’ndeki kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti: “Öldürme kastım yoktu“

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı sanıkların avukatları katıldı. Tutuklu sanık E.K, başka suçtan tutuklu B.A.Ü, H.Ç. ve A.A. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, tutuksuz 18 sanık ise duruşmaya katılmadı.


Sanık E.K. savunmasında, hiçbir olaya karışmadığını, evinin ve aracının kurşunlandığını öne sürdü."Öldürme kastım yoktu"

Olay günü dükkana bir şeyler almak için aracıyla gittiği esnada silah sesini duyunca aracı durdurup indiğini anlatan sanık, şunları kaydetti: "Silah sesini duyunca aracı durdurup, indim. Maktul R.E'yi tanımam. Bu kişi, silahla abimi vurdu. Abimin yanına gittim. Gözleri kızarmış halde, sanırsam uyuşturucunun etkisinde olan R.E. üzerime gelince yerde bulunan silahı alıp ona doğrulttum. Oğlumun bulunduğu iş yerine doğru koşunca, zarar verir endişesiyle ayağına doğru ateş ettim. Sonra, elini beline atınca ayağına nişan alarak bir daha ateş ettim. O esnada yere düştü. Ayak boşluğuna 3 el daha ateş ettim. Yanına gittim, silahını aldım. Öldürme kastım yoktu. Abime, oğluma, bana zarar vermesin diye yaptım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."
Diğer 3 sanık ise suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.


Davanın, sanıkların yargılandığı başka bir dosya ile birleştirilmesine karar veren mahkeme heyeti, E.K'nin tutukluluğunun devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Olay
Karaman-Konya kara yolundaki Galericiler Sitesi'nde 14 Haziran 2022'de çıkan kavgada, R.E. ve Ö.K. silahla yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan R.E. kurtarılamamıştı.
Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğince kurulan özel ekip, R.E'yi öldürdüğü gerekçesiyle aranan E.K'nin yakalanması için günlerce iz sürmüş, İzmir'de olduğu belirlenen E.K. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle düzenlenen operasyonla olaydan 73 gün sonra yakalanmıştı.Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç örgütü kurma", "suç örgütüne üye olma" ve "kasten öldürme" suçlarından haklarında dava açılan 5'i tutuklu 22 sanığın davası, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye gönderilmiş, ilk duruşmada tutuklu sanıklardan 4'ü tahliye edilmişti.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”