Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Türkiye’nin gözü Konya’da! 102 yıllık tarihinde en kritik maçlarından birisine çıkacak

21.05.2024 11:10:00
Sancılı geçen 2023-24 sezonunda sona yaklaşan Konyaspor, 102 yıllık tarihinde en kritik maçlarından birisine çıkacak. Anadolu Kartalı hem kendi kaderini çizecek hem de şampiyon olacak takımı belirleyecek!
Süper Lig’de 2023-24 sezonu, bu hafta sonu oynanacak maçlarla sona erecek. Çetrefilli geçen sezonda ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde hem kendi kaderini çizecek hem de şampiyon olacak takımı belirleyecek. Süper Lig’in son haftasında 10 maç oynanırken; bu karşılaşmalar arasında tüm Türkiye’nin gözü şüphesiz Konya’da olacak!
 
 
Konyaspor, kendi işini kendisi bitirmek istiyor
Konyaspor, kendi işini kendisi bitirmek istiyor! Süper Lig’in son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray’ı ayarlayacak yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmadan puan alarak ligde kalmayı matematiksel olarak garantilemek istiyor. Haftaya 41 puanla 15. sırada başlayan Anadolu Kartalı; rakiplerinin puan alma ihtimalini de göz önünde bulundurarak hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyor. Dolayısıyla Konyaspor, bu zorlu karşılaşmada rakiplerinden ziyade tamamen kendi hedefine odaklanmış durumda olacak.
 
1 puan ligde kalmak için yeterli
Hatayspor, Ankaragücü ve Gaziantep Futbol Kulübü ile birlikte ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor, tüm hesapları yapıyor. Anadolu Kartalı Galatasaray maçında alacağı 1 puanla dahi ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyecek.
 
Şampiyonu da Konya belirleyecek
Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanacak zorlu karşılaşma aynı zamanda Süper Lig’in şampiyonunu da belirleyecek. Derbide Fenerbahçe’ye takılan Galatasaray, Konya’da mağlup olması durumunda; Fenerbahçe’nin de İstanbulspor karşısında kazanması halinde şampiyonluğu sarı-lacivertli ekibe kaptıracak. Burada alınacak 1 puan, Galatasaray’ın da şampiyon olması için yeterli olacak. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER