Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kahramanmaraş’taki deprem ne anlama geliyor? “Narlı Fayı’nın güney bölümü kırıldı”

Türkiye yeni güne Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle başladı. Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat depremlerini yaşayan bölgede panik yaşanmasına neden oldu. Peki Pazarcık’taki deprem ne anlama geliyor? Daha şiddetli bir deprem tehlikesi var mı? Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 09.31’de yaşanan depremle Narlı Fayı’nın güney bölümünün kırıldığını söyledi.

Kahramanmaraş’taki deprem ne anlama geliyor? “Narlı Fayı’nın güney bölümü kırıldı”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 09.31’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Hatay gibi çevre illerden de hissedildi.BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR PANİK YAŞADI
6 Şubat felaketini yaşandığı bölgede meydana gelen bu deprem, bölgede yaşayan vatandaşların panik yaşamasına neden oldu. Deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Peki bu deprem ne anlama geliyor?6 ŞUBAT DEPREMİNİN ARTÇISI
İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi’nden (DEÜ) Prof. Dr. Hasan Sözbilir, söz konusu depremin 6 Şubat depreminin bir artçısı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.Sözbilir, “Depremin dış merkez yerine baktığımız zaman, 6 Şubat 2023 Pazarcık depreminde ilk kırılmanın yaşandığı Narlı güneyine karşılık geliyor. Burası aynı zamanda Ölüdeniz Fayı’na ait Sakçagöz Fayı’nın kuzey ucu. Ölüdeniz Fayı’nın Türkiye sınırları içindeki kolları güneye doğru Sakçagöz Fayı, Yesemek Fayı ve Hacıpaşa Fayı şeklinde devam ediyor. Daha güneyde Suriye, Lübnan, İsrail gibi ülkelerden geçerek 1000 kilometre uzunluğa kadar ulaşıyor.” diye konuştu.“NARLI FAYI’NIN GÜNEY BÖLÜMÜ KIRILDI”
Türkiye’deki diri fayların özelliklerinin araştırılması projesi kapsamında geçen ağustos ayında bölgede çalışma yaptıklarını anımsatan Sözbilir, “Gözlemlerimiz, 6 Şubat depreminde kuzey kesimi kırılan Narlı Fayı'nın güney bölümünün kırılmadığı yönündeydi. Bu görüşümüzü kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu depremde fayın güney bölümünde kırılmanın gerçekleştiğini görmüş olduk.” dedi.

Sözbilir, bundan sonrası için üç noktayı işaret etti.

Prof. Dr. Sözbilir, şöyle devam etti: “Bundan sonra kırılmaların Sakçagöz, Yesemek ve Hacıpaşa faylarına doğru göç etmesi beklenir. Bu konuda daha sağlıklı veri elde etmek için önümüzdeki hafta Hacıpaşa ve Yesemek faylarını arazide inceleyeceğiz.”

 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”