Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Şehidin kanı yerde kalmadı: 12 terörist öldürüldü

18.09.2022 14:09:00
Esentepe Hudut Karakolu'na yönelik düzenlenen havan saldırısında bir askerimiz şehit düştü. TSK topçu birlikleri, anında karşılık vererek, 12 teröristi etkisiz hale getirdi.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Ayn El Arab bölgesinden, Esentepe Hudut Karakolu'na yönelik havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında karakolda görevli sözleşmeli er şehit olurken,  1 asker ise yaralandı.

Mehmetçik anında karşılık verdi

Yaralı asker, bölgeden tahliye edildi ve Suruç Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahale sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri topçu birlikleri de, saldırının yapıldığı bölgedeki terör hedeflerini obüs ve çok namlulu roketatar atışlarıyla ateş altına aldı.

Valilik duyurdu

Şanlıurfa Valiliği de sosyal medya hesabından, “Suruç'ta sınır karakolumuza hain saldırı sonucu 1 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 1 askerimiz de yaralanmıştır. Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.” paylaşımı yapıldı.

12 terörist etkisiz hale getirildi

İlk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede operasyonlar devam ederken, Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi.



MSB’den başsağlığı

MSB’den yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.” denildi.

DİĞER HABERLER