Konya'da düzenlenen "Gazze İçin Ümmet İftarı" programında katılımcılar su, simit ve hurmayla orucunu açtı.
İsrail ordusunun 18 Mart'ta saldırılarını yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail'in ateşkesi tek taraflı bozarak Gazze'de başlattığı saldırılara ise tepkiler sürüyor.
Konya'da Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) Kültürpark'ta düzenlediği "Gazze İçin Ümmet İftarı" programında katılımcılar, orucunu simit, hurma ve su ile açtı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda İsrail aleyhine sloganlar atıldı, Gazze başta olmak üzere zulüm gören tüm mazlumlar için dua edildi.
AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kadir Gecesi'nin idrak edildiğini anımsattı.
Kutsal bir gecede ellerin semaya açıldığını aktaran Kara, "Müslümanlar için en kıymetli gecede, Gazze, Doğu Türkistan başta olmak üzere zulüm gören mazlum varsa onlar için rabbimize dua ediyoruz. Mazlumlar, bu 'Kadir Gecesi'nde felaha, kurtuluşa ulaşsın' diye ellerimizi açtık. Gazze'de bu kadar sıkıntı varken temel insani ihtiyaçlar bile karşılanamazken burada verdiğimiz menü aslında oldukça zengin. Su, hurma ve simidimiz var. Onları anlamaya çalışmak için böyle bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Senin onları anlaman için 30 gün su ve hurma ile beslensen yine kâfi gelmez, boş beleş şov yapıyorsunuz! Yok yürüyüş yapın, yok toplanın geri dağılın! Git evinde Kur\'an oku şu insanlar için, duâ et daha makbul ya!
Yorum Yap
Huzurevinde eldivenli dayak! Bakanlık inceleme başlattı
Sır ölümde miras iddiası! Güllü'nün banka hesapları inceleniyor
Bakan Yerlikaya, AFAD'ın kuruluşunun 16. yılını kutladı
Vergi yüzsüzleri listesi açıklandı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmalı
Konya AKOM’dan zirai don uyarısı!
Japon balığının bilinmeyen faydası! Gübresi bakın ne işe yarıyor
Konya'da ev olarak kullandığı depoda çıkan yangında can veren adam toprağa verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli Receb'in aile fertlerini kabul etti
Konya’nın Başkent’inde yeni merkez!
Beyşehir'de minik öğrenciler doğa ile iç içe öğreniyor
Konya Büyükşehir’in desteklediği “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu