Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’ya 75 kilometre uzaklıkta! Görseliyle turizme, yağıyla ekonomiye büyük katkı sağlıyor

07.12.2023 14:12:00
Ekimine, 3 yıl önce 160 dekarlık alanda başlanıldı. Görseliyle turizme, yağıyla ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Konya’ya 70 kilometre uzaklıkta bulunan bu bahçe Güneysınır ilçesinin de adeta çehresini değiştirdi…

Konya’nın Güneysınır ilçesinde 3 yıl önce160 dekarlık alana ekimine başlanılan lavanta ilçenin çehresini değiştirdi. 

İlçenin ekonomisine büyük katkı
Lavantaya uygun toprak yapısı bulunan Güneysınır’da üretilen lavantalar ilçenin ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Sezonda binlerce misafiri ağırlayan Güneysınır, lavanta proje ile ekonomik ve turizm açısından daha da gelişecek. 

Yeni kazanç kapıları aralandı
Konuyla ilgili açıklama yapan Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir “Kıraç arazileri değerlendirmek ve aromatik bitkilerle ilçe halkına yeni kazanç kapıları aralamak için yaptığımız proje, turizmin kapılarını aralamamıza da vesile oldu” dedi. 

Konya’ya 75 kilometre uzaklıkta
Başkan Demir, “Çeşitli dekorlarla süslediğimiz lavanta bahçemiz ziyaretçilerin büyük ilgi ve beğenisini kazandı. Bahçemiz Konya'ya 75, Karaman'a ise 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yine Şehirlerarası yolların güzergâhında bulunan ve eşsiz manzarası ile herkesi büyüleyen lavanta bahçelerimizi daha da geliştirmeyi arzuluyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Gıda ve kozmetik ürünlerinde de kullanılacak
Konya’nın ve Güneysınır ilçesinin ekonomisine büyük katkı sağlayan lavantalar aynı zamanda gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılacak.

 

DİĞER HABERLER