Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Çin'de Güz Ortası Festivali'nde turizm gelirleri yüzde 22,8 azaldı

13.09.2022 17:44:00
Çok sayıda şehirde uygulanan karantina tedbirleri nedeniyle yapılan uyarılar turizmi olumsuz etkiledi

PEKİN (AA) - Çin'de çok sayıda şehirde artan Kovid-19 vakalarına karşı alınan karantina tedbirleri nedeniyle bu yıl Güz Ortası Festivali'nde turizm gelirleri, geçen yıla göre yüzde 22,8 azaldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre, geleneksel ay takvimine göre 11 Eylül'de kutlanan festival nedeniyle verilen üç günlük ulusal tatilde 73,4 milyon yurt içi seyahat yapıldı.


Seyahatlerin sayısı, geçen yıla göre yüzde 16,7 azalırken 28,68 milyar yuana (yaklaşık 4,16 milyar dolar) ulaşan turizm gelirlerinde yıllık yüzde 22,8 düşüş görüldü.


Omicron'un bulaşıcılığı yüksek alt varyantlarının yayılmasıyla artan Kovid-19 vakalarına karşı çok sayıda şehirde uygulanan karantina tedbirleri ve yerel yönetimlerin vatandaşlara tatil döneminde seyahatten kaçınma yönünde yaptığı uyarılar turizme olumsuz yansıdı.


Japon yatırım bankası Nomura'nın verilerine göre, Çin genelinde 49 şehirde tam veya kısmi kapanma tedbirleri ile bölgesel seyahat kısıtlamaları uygulanıyor. Tedbirlerin toplamda yaklaşık 291,7 milyon nüfusu etkilediği tahmin ediliyor.


Çin, Kovid-19'a karşı, vakaları ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uyguluyor.


Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmet sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor. Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.


DİĞER HABERLER