Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ankara'da düzenlenen Taşkın Yönetimi Çalıştayı sona erdi

18.09.2022 15:21:00

ANKARA (AA) - Kamu kurum kuruluşlarının, akademi dünyasının ve belediyelerin iştirak ettiği Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Taşkın Yönetimi Çalıştayı tamamlandı.


Devlet Su İşlerinden (DSİ) yapılan açıklamada, 16-18 Eylül'de Kızılcahamam'da düzenlenen "Taşkın Yönetimi Çalıştayı"nın tamamlandığı bildirildi.


Birleşmiş Milletler verilerine göre son 20 yılda su kaynaklı zararların, afetlerin ve maddi, manevi kayıpların arttığına işaret edilen açıklamada, "Bu sebeple su yatırımlarının afetlere dayanıklı biçimde yapılması ve her ülkenin afet risk azaltım stratejisinin bulunması gerektiği görüşü ağır basmalıdır." ifadesine yer verildi.


Açıklamada, çalıştayda yağmurun taşkın olup afete dönüşmesinin nedenleri ile çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı aktarılarak, ülkede son yıllarda sel ve taşkın olaylarında artış olduğuna dikkati çekildi.


- "Görüşlerin acilen uygulamaya konulması gerekiyor"


Söz konusu olaylara karşı alınan tedbirlerde de ciddi oranda artış olduğu belirtilen açıklamada, "Kamu, bütün gücüyle kurumlarıyla kendi üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Çalıştayın son gününde taşkın mevzuatı, Taşkın Yönetimi, Şehirleşme ve Arazi Kullanımı, Afet Yönetimi, İklim Değişikliğinin Taşkınlar Üzerindeki Etkisi çalışma gruplarının çıktıları masaya yatırıldı." değerlendirmesinde bulunuldu.​​​​​​​


Çalıştayın kapanışında konuşan DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, şunları kaydetti:


"Taşkın yönetimi konusunda ilk çalıştayı yaptık. Çok emek verildi, güzel fikirler ortaya çıktı. Kurumlar arası görüş farklılıkları ortaya konuldu. Ortaya çıkan bu görüşlerin acilen uygulamaya konulması gerekiyor. Taşkın Kanunu'nu, kurumsal revizyonu ve afete karşı direnci ortaya koymalıyız. Taşkına sebep olan olayın aslında rahmet olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Çalıştaya katılan, katkı veren herkese teşekkür ediyorum."


DİĞER HABERLER