Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kreşte uyuyan 21 aylık bebeğe öğretmeni tokat attı

Gaziantep’te, özel bir kreşte öğretmen Betül K., uyuyan 21 aylık M.D.Ö.’ye tokat attı. Olay güvenlik kamerasına yansırken, bebeğin avukat annesi Gündoğdu Özer, kreşin ilişiğini kestiği öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kreşte uyuyan 21 aylık bebeğe öğretmeni tokat attı

Olay, 8 Ekim günü Pancarlı Mahallesi’ndeki özel bir kreşte meydana geldi. Kreşte öğretmen olan Betül K., uyuduğu sırada 21 aylık M.D.Ö.’ye tokat attı. Olayın ardından M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer’i arayan Betül K., çocuğun yanağının üzerine uyuduğunu ve buna bağlı da yüzünde iz oluştuğunu söyledi. Kreşe giden aile, bebeklerinin yüzünde parmak isleri olduğunu gördü. Bunun üzerine aile çocuklarının şiddete maruz kaldığını öne sürerek hastaneye gidip darp raporu alarak öğretmenden şikayetçi oldu. İncelenen kreşin güvenlik kamerası görüntülerinde, Betül K.’nin M.D.Ö.’ye tokat attığı ortaya çıktı.

 

OLAY KAMERADA
Yüzünde kızarıklık oluşan M.D.Ö.’nün öğretmeni tarafından darp edilmesi saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde öğretmen Betül K.’nin bebeğe tokat attığı ve ardından battaniye ile üzerini kapatarak uyutmaya çalıştığı görüldü.

‘HOCA BENİ ARAYINCA ANLADIM’
M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer, olayı öğretmen Betül K.’nin araması üzerine anladıklarını ve eşinin çocuğu kreşten alınca yüzünde kızarıklık olduğunu fark ettiklerini söyledi. Kreş yetkilileri ile görüştüklerini ancak şiddet olayını kabul etmediklerini anlatan Özer, bunun üzerine hastaneye gidip darp raporu aldıklarını ve raporda yüzdeki kızarıklığın dış darbe ile meydana geldiği yazdığını söyledi. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Gündoğdu Özer, “Olayı geçen hafta salı günü kreş hocasının beni araması üzerine fark ettim. Yanağının üzerine uyuduğunu ve yanağında uyumaya bağlı iz ve şişlik oluştuğunu söyledi. Ben fotoğraf atmasını istedim ama attığı fotoğraf tatmin edici değildi. Durumu eşime anlattım ve eşim gidip çocuğu kreşten aldı. Eşim bana çocuğun fotoğrafını attı. Fotoğraflarda sol yanağında parmak izleri olduğunu gördüm. Şüphelendik. Kendileri ile iletişime geçmek istedik. Şiddet olayını asla kabul etmediler. Bunun üzerine hastaneye gidip doktordan darp raporu aldık. Oradaki doktora da sordum bana dıştan gelen bir darbeye bağlı ekimoz oluştuğunu söyledi” dedi.

Bu gelişmenin ardından kreş yöneticileri ile yeniden görüştüğünü dile getiren Özer, “İlk etapta kreş yetkilileri bana olayı abarttığımı söylediler. Uyku anı görüntülerini izlemek istedim. Görüntüleri izlediğimde çocuğum sağ yanağının üzerine uyuyor, hocası da çocuğun başında bekliyor. Çocuğum sağ yanağının üzerine uyuyor, darbe alan yanak sol yanak. Nasıl oluyor bu. Açıklama yapamadılar. Bir iletişim sorunu yaşadıklarını söylediler. Ben görüntülerin hepsini istedim. Görüntülerin hepsini izledim. Görüntülerde kreş hocası çok açık bir şekilde çocuklara kötü muamelede bulunuyordu. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ve görüntüler tespit edildi, incelendi. Bu olayın sonuna kadar gideceğim. Yaptıkları yanlarına kar kalamayacak. Biz çalışan anne babalarız mecburen çocuklarımızı bir yere bırakmak zorundayız. Güvenilebilir bir kreş olduğunu düşündüğümüz için verdik. Bu şekilde muamele yapılmış. Uyuyan bir bebeğe beş parmağıyla yapıştırıyor sonra hiçbir şey olmamış gibi geri çocuğu uyutuyor. Bu durumdan mağdur olan birçok velinin olduğunu öğrendim’’ diye konuştu.

KREŞ: ÖĞRETMENİN İLİŞİĞİ KESİLDİ
Öte yandan kreş yetkilileri ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada olayı üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlandığını belirtti. Tespit çalışmaları tamamlandığında önce ilgili öğretmen ile kurumun ilişiğinin kesildiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi: “Paylaşımlarda belirtilen insanlık dışı davranışın kabul edilmesi mümkün değildir. Kurumumuz bu tür davranışların asla yaşanmaması için kör nokta kalmayacak şekilde kurumun her tarafına kameraların konulması, gerekse de öğretmen ve bakım hizmeti veren tüm görevlilerin eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, uyarılması gibi tedbirleri almıştır ve almaya da devam edecektir. Bununla birlikte esefle belirmek isteriz ki kurumumuzun gösterdiği tüm itina ve dikkate rağmen maalesef bir öğretmen tarafından bir çocuğumuza tokatla vurulmak suretiyle şiddet uyguladığı kamera kayıtlarında tespit edilmiştir. 2 yıl boyunca kurumda çalışan aynı öğretmen hakkında bugüne kadar hiçbir şikayet almamış olmamız, aksine kendisinden memnuniyet dile getirilmesine rağmen bugüne kadar en küçük bir şiddet eğilimi gözlenmemesi nedeniyle iddiaların usulünce araştırılması ve sonuca göre bir karara varılması gerektiği kanaatine ulaşılmıştır. Bu kapsamda kamera kayıtlarının tamamı hem kurum yönetimince incelenmeye alınmış hem de ilgili velimize verilmiştir hem de adli yönden gerekli incelemelerin yapılması için polise teslim edilmiştir. Bu konunun üzerine içtenlikle gidilmiş ve gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlanmıştır. Gerçeğin ortaya çıkması halinde öğretmen veya ilgili başka şahıs hakkında her türlü yasal gereklerin yerine getirileceği en başından ilgili velimize belirtilmiştir. Bu arada tespit çalışmaları tamamlandığında önce ilgili öğretmen ile kurumun ilişiği kesilmiştir.”

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”