

KOM ekiplerinin yaptığı çalışmalarda suç grubunun Konya ayağında Oktay G. ve yurtdışı ayağında Oktay K.’nin bulunduğu tespit edildi. Konya’dan müşterileri bularak ihtiyaca göre çekici, kamyon, dorse siparişi alan Oktay G., Kocaeli’nde yaşayan Oktay K.’ye bildiriyor. Yabancı kuryeleri ayarlayan Oktay K. ise yurtdışından talep edilen aracı getirterek Konya’da Oktay G.’ye ulaştırıyor. Sanayi bölgelerinde suç ortakları olan Oktay G. ise siparişe göre gelen çekici veya dorseyi, change ya da parça olarak müşterilerine ulaştırıyor.

Ayrıca soruşturmanın derinleştirilmesi ile suç grubunun diğer organizasyonunda lüks araçların yurt dışından getirilerek Türkiye de usulsüz tescil işlemleri yapıldıktan sonra satarak vatandaşları mağdur ettiekleri öğrenildi. Bu organizasyon ile yine yurt dışından lüks otomobillerin kuryeler vasıtası ile ülkeye sokulduğu ve sanayi bölgelerine getirilen araçların Ayhan A. ve Enes D. tarafından usulsüz tescil işlemleri yapılarak iyi niyetli üçüncü kişilere satıldığı ve bu şekilde de birçok vatandaşın mağdur edildiği ortaya çıktı.

DEĞERİ YAKLAŞIK 240 MİLYON TL
Suç grubunun 2018 yılından bu yana bu organizasyon ile toplamda tahmini değeri 240 milyon TL olan 115 taşıtı ülkemize getirdiği polis ekiplerince belirlendi.




Kaynak:

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.