İstanbul Beyoğlu’nda sokak üzerinde yürüyen bir şüpheli, sigarasını yaktıktan sonra 2 katlı binanın önündeki çöplere yanıcı madde attı. Şüpheli, binanın önünden ayrıldıktan kısa bir süre sonra çöpte çıkan yangın büyüdü.
BİTİŞİK 2 BİNADA YAŞAYANLAR KENDİLERİNİ DIŞARIYA ATTI
Alevler apartmanın dış cephesindeki izolasyon kaplamadan çatıya yükselerek oradan yan binaya sıçradı. Bitişik olan 2 bina alevlere teslim olurken, yangın çıkan apartman sakinleri kendilerini dışarıya attı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
YANGIN MADDİ HASARA SEBEP OLDU
İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Yangında ölü veya yaralı bulunmazken, binalarda maddi hasar oluştu. Polis ekiplerinin ise yangınla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.
"BİR ANDA TUTUŞUP ALEV ALMIŞ"
Öte yandan, şüphelinin çöpü yaktığı sonra da olay yerinden uzaklaştığı anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken yaşananları anlatan İsmail Diktepe, şu sözleri kullandı:
Bizim arkadaşın evi burası, koşup geldim. Tahtalar yanmış, galiba sigara atmışlar. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Yatak varmış, o yanınca izolasyonlar bir anda tutuşup alev almış.
Kaynak: İHA
