Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Yakalanan fırsatlar basitçe ıskalanıyor

15 Friday 2024

Adana Demirspor ile son dakikalarda yenilen gol ile berabere kalmak Konyaspor açısından olumlu gidişatı sekteye uğrattı. Karagümrük maçı ise gidişatı yeniden olumluya dönüştürmek için bir fırsat mücadelesi sunarken mağlubiyet ise bir krize girme olgusunu içinde saklıyordu.


Konyaspor'un en büyük avantajı rakibinden puan olarak önde olması ve Karagümrük takımının derin kazanma mecburiyeti içinde olmasıydı. Bu mecburiyete uygun stratejinin başarı ile uygulanması Konyaspor'a yüksek kazançlar getirebilirdi...


Maç başladığında rakip kaleye ataklar yapmaya çalışan Karagümrük'e karşı rakip atakları yerleşik savunma ile karşılayıp rakip arkasına sarkma düşüncesinde olan Konyaspor vardı. 


İlk yarı düşüncelerini daha başarıyla uygulayan Konyaspor oldu. İlk yarıda daha etkili ataklar yakalayıp golü bulan da Konyaspor oldu. İlk yarının sonlarına doğru bulduğu golle kazanma adına büyük bir adım attı.


İkinci yarı başladığında top tamamen Karagümrük takımında olurken Konyaspor'da tamamen atakları karşılayıp topu uzaklaştırma şeklinde bir oyun oynamaya başladı. Son dakikalarda yenen gole kadar bu görüntü değişmedi.


Attığı golün kıymetini bilip maçı galibiyetle bitirme düşüncesi ile defansa aşırı konsantre olup gol yemeden maçı tamamlamak ofansif etkinlikleri adeta Konyaspor'a unutturdu. 


Amaca ulaşmak için çok az dakikalar kalmışken 85. dakikada gelen gol ligde kalmak adına yakalanabilecek büyük fırsatın hebasına neden oldu.


Yenilen golden sonra Oğulcan ile çok net bir pozisyon yakalandı fakat Oğulcan'ın şutu gol olacak kadar kaliteli değildi.


Bu maçta berabere kalarak alınan tek puan değerlidir. Fakat ADS maçında galip gelememenin ardından olması ve önde iken son dakikalarda yenen golle gerçekleşmesi can sıkıcıydı. Her şeye rağmen değerli bir beraberlik ve değerli tek puan alındığını düşünüyorum.


Ligde kalmak isteyen Konyaspor"a galibiyetler gerekiyor. Öyle gözüküyor ki Konyaspor'un maç içinde tek farkla önde olması yeterli olmuyor. Bunun çözüm yollarını bulup başarıyla uygulamaya ihtiyaç var.


Ligde kalmayı belirleyen en büyük etkenlerden biri de rakiplerin alacağı sonuçlar olacak. Fakat Konyaspor'un rakip sonuçlarını beklemeden başarması gerekir. Bunu başarabilecek bir futbolcu grubu oluşmuş gözüküyor. Ayrıca rakip sonuçlarını beklemek risktir. Ne olduğunu anlamadan bir bakmışsın düşen Konyaspor olmuş... Fırsatları ıskalamamak gerekiyor. Son iki haftada olduğu gibi...


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English