Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Tarihin yazılacağı gün

22 Haziran 2018
24 Haziran 2018, sıradan bir gün olmayacak. 

24 Haziran 2018, sıradan bir seçim günü de olmayacak. 

24 Haziran 2018, Türkiye demokrasisinde önemli bir eşik olacak. 

Ya bu eşiği atlayıp, Süper Demokrasi Ligi’ne merhaba diyeceğiz. 

Ya da, “Süper Demokrasi Ligi bize lüks, İkinci Demokrasi Ligi neyimize yetmez” diyeceğiz. 

Ya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni 16 Nisan 2017’de milletin önüne getirip, milletin onayından geçirenlerin öngördüğü yeni sistemle yolumuza devam edeceğiz. 

Ya da yeniden Parlamenter Sisteme döneceğiz diyenlerin, millete reva gördüğü karanlık dehlizlerde kaybolacağız. 

Çok ilginç bir durum ile karşı karşıyayız. 

İki ana blok yarışıyor. 

Biri, “milletimizin onayladığı yeni sistem ile demokrasimizi güçlendirip, hızlanacağız” diyor.

Diğeri, “milletimiz 16 Nisan’da yanlış yaptı, millet bu işten ne anlar, eskiye geri dönüp, istikrarımıza kurşun sıkacağız” diyor. 

Biri, “hava alanları yaptık, köprüler yaptık, barajlar yaptık, otoyollar yaptık, yüksek hızlı trenler yaptık, helikopter yaptık, tank yaptık, top yaptık, füze yaptık, üniversiteler kurduk…yaptık, inşa ettik, kurduk” diyor

Diğeri, “havaalanına ne gerek, köprüyü niye yaptınız, baraja ihtiyaç mı vardı, eski yollar neyimize yetmezdi, hızlı tren göçü artırır kara trenlere göre dönelim, helikopter-tank-top bizim ne işimize bunları dışarıdan daha ucuza alırdık, üniversiteler işsizliği artırıyor, füze bu millete lüks….yapamayız, inşa edemeyiz, kuramayız…” diyor. 

Biri; “ Kanal İstanbul’u yapacağız, savaş uçağımızı yapacağız, yerli otomobilimizi yapacağız,  bin-üçbin-onbin kilometre menzilli füzelerimizi yapacağız, tüm illerimizi Yüksek Hızlı Tren ile buluşturacağız, millet parkları yapacağız, mazlumların sesi olacağız, Dünyanın beşten büyük olduğunu tescilleyeceğiz, ümmetin birliğini sağlayacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız… yapacağız, inşa edeceğiz, kuracağız” diyor. 

Diğeri, “Kanal İstanbul’u iptal edeceğiz, yerli otomobil projesini durduracağız, savaş uçağı yapmayacağız, köprüleri yıkacağız, füze yapım projesini rafa kaldıracağız, Yüksek Hızlı Tren zararlı, mazlumlardan bize ne, dünya beşten küçüktür, ümmetin birliği bizim işimiz değil, iri olmak, diri olmak, büyük Türkiye olmak diye bir iddiamız yok… durduracağız, iptal edeceğiz, yıkacağız…” diyor. 

Şaka gibi ama tüm bunlar milletin gözü önünde, canlı yayınlarda her gün yaşanıyor. 

Millet ayan beyan görüyor. 

Yapacağız, inşa edeceğiz, kuracağız diyenlerin vaadlerini yapacağından 80 milyon insanın şüphesi yok. Çünkü 16 yıldan bu yana ne vaat ettilerse, yaptılar. 

Durduracağız, iplal edeceğiz, kaldıracağız diyenlerin de vaatlerini yapacağından 80 milyon insanın şüphesi yok. Çünkü geçmişleri, durdurma, iptal etme ve yıkma hadiseleri ile dolu… 

Ülkemizdeki bu yaşananların bir Avrupa ülkesinde yaşandığını düşünün. 

Durduracağız, iptal edeceğiz, yıkacağız diyenler kendi seçmenlerinden ne kadar oy alırlar?

Cümleyi düzelteyim, “hiç oy alabilirler mi?” 

“Burası Türkiye, burada alırlar” mı dediniz? 

Yok hiç sanmıyorum. O sizin dediğiniz eski Türkiye idi. 

En iyisi fazla yorum yapmayayım. Hep birlikte 24 Haziran akşamını bekleyelim. 

Bekleyelim ve Aziz Milletimizin ne karar vereceğini birlikte görelim. 

Seçim akşamı saat 17.30’den itibaren Kontv ekranlarında olacağız. Geçen seçimde ilk sonuçları Kontv vermişti. Bu seçime de iddialı bir şekilde hazırlandık. Büyük ihtimalle Türkiye ilk seçim sonuçlarını Kontv’den duyacak. 


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English