Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Özgür Özel kimin paşası?

07 Tuesday 2023
CHP’nin tarihi kurultayını takip ederken nedense aklıma Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı ‘Tosun Paşa-Yeşil Vadi’ filmi geldi. 
Nazım Hikmet’in 1939 yılında kaleme aldığı aynı adlı eserinden uyarlanan  Kartal Tibet’in 1976 yapımı Tosun Paşa filmini izlemeyeniniz yoktur. 
Çocukluğumda ilk izlediğimde gülme krizine girmiştim.  Hala televizyondan her yayınlandığında aynı ilgiyle izlerim. 
Film, güldürdüğü gibi düşündürüyor da…
En fazla güldüğüm repliklerden biri, sahte Tosun Paşa’nın (Kemal Sunal) gerçek Tosun Paşa’ya ‘Seni kim paşa yaptı İbrahim bey?’ diye sorması… 
Birinin paşası olmak böyle bir şey işte… 
Gelelim CHP içindeki ‘paşa’ muammasına… 
Kurultay’da ipi beklenmedik şekilde Özgür Özel göğüsledi. Göğüslemesi ile birlikte de tartışmalar başladı. 
Kazanan Özgür Özel’mi yoksa Ekrem İmamoğlu’mu? 
Muhalif olsun olmasın tüm yorumcuların kafa yorduğu soru bu. 
Kazanan kişi ile ilgili olarak kazandığı dakikadan itibaren böyle bir tartışmanın başlaması kendi adına hiç iyi değil. Kamuoyu tek başına kazanamayacağına inanıyor olmalı ki, Özgür Özel’in arkasında kimin olduğunu sorguluyor. Bundan ötürü Özel’in yeni döneme 1-0 geriden başladığını söyleyebiliriz. Özel,  kimseden yardım almadan kazansa bile uzun süre bunun böyle olmadığını ispata çalışacak. 
Her iki taraftan çeşitli iddialar var. 
‘Özgür Özel tek başına çalışıp kazandı, kimseyle bağlantısı yok’ diyen var.
‘Özgür Özel emanetçi’ diyen var. 
‘Özgür Özel İmamoğlu’nun maddi (?) katkıları ile kazandı’ diyen var. 
‘Davul Özel’in sırtında, tokmak İmamoğlu’nun elinde olacak diyen’ var. 
‘Her ne kadar İmamoğlu’nun desteği ile kazandı ise de Özel dümende olacak’ diyen var.
Var da var. Ağzı olan konuşuyor. Konuşacak da…
Bu tartışmalar belli ki her ikisine de zarar verecek. Ne İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı olarak İstanbul’u yönetmeye odaklanabilecek ne de Özel CHP Genel Başkanlığını olması gereken şekliyle yürütebilecek.
Her ikisi için de zor bir durum. Ama en zoru ne biliyor musunuz? Birinin paşası olma durumu… 
Eğer insanlar senin kendi gayret ve gücünle kazanmadığına inanıyorlarsa sorarlar, ‘Sen kimin paşasısın?’ diye… 
Haklı olarak… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English