Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​MEDYA, MEDYA

21 Eylül 2017
Biz devletten yanayız

Bir kısmı stajyer olan genç gazetecilerle mesleği konuşuyoruz. Gençlere tecrübelerimizi aktarmak, mesleğin zorluklarını da, güzelliklerini de anlatmak bizim görevimiz. 

Gençlerden biri sordu. Geçenlerde bir kurum yerel gazetelerimizden birine, sırf kendilerini eleştiriyor diye akreditasyon uyguladı. Tüm gazetelerin davetli olduğu bir organizasyona, o gazetenin temsilcisini götürmedil. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Şahsımın mı, kurumumun mu? Diye sordum. 

Genç, “hem sizin hem kurumunuzun ve hem de Basın Konseyi’nin” dedi. 

“Şahsım, sırf eleştirdi diye basın kuruluşlarına ambargo uygulamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Kurum yöneticisi olarak, Kurumumun bu konularla ilgili kararı “basın dışlanamaz” şeklindedir. Basın Konseyi yönetiminde değilim. Sadece üyeyim. Eğer bana sorsalardı, “biz devletimizden yanayız” derdim” dedim. 

Gençlerden bir kısmı espriyi anladı ve gülmeye başladı. Diğer bir kısmı ise gülenlerin niye güldüklerini anlamadı. Gülümseyerek neye güldüklerini anlamaya çalıştı. 

Kendilerine “gülenler gazeteci olma yolunda bir adım önde” diyerek, meseleyi kavramalarına yardımcı oldum. 

Eleştiri medyanın olmazsa olmazıdır. Medya eleştirdiği gibi, eleştirilir de… Medya eleştirirken özgür olmalı, eleştirilirken de hoşgörülü olmalıdır. Ta en başta, medyanın eleştiri hakkına, medyanın kendisi saygılı olmalıdır.  Medya meslek kuruluşları ise bu konuda daha dikkatli davranmalıdır. 

Medya Kurultayı

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Ankara’da düzenlediğimiz 2 günlük Medya Kurultayı fevkalade başarılı geçti. Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ, Kurultay’ın açılışında tarihe geçecek bir konuşma yaptı. 

Her konuda olduğu gibi Avrupa’nın medya konusunda da çifte standart davrandığını hatırlatan Bekir Bozdağ özetle, “Avrupa kasıtlı olarak gazeteci ile teröristi karıştırmaktadır. Bir bombalama suçuna karışmış olan kişi, gazeteci olsa da olmasa da suçludur. Terör faaliyetlerine karışmış bir kişiyi sırf mesleği gazeteci diye, hukuktan ari tutacak halimiz yok” şeklinde konuştu.  Bozdağ, Avrupa’nın bu konuyu bile bile sulandırdığını, her türlü delili sundukları halde, delile değil, terör odaklarına inandığını kaydetti. 

Geçen yıl Kurultay’ı Konya’da düzenlemiştik. Kurultay devam ederken hain darbe girişimi vuku bulmuş ve biz özellikle yabancı basın mensuplarına karşı mahcup olmuştuk. Bu yıl anlamlı olsun diye Ankara’da yaptık. Gelen yabancı gazetecilere Gazi Meclisimizi ve bombalanan Beştepe’yi gezdirerek, Türkiye’nin nasıl bir beladan, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve milletimizin feraseti ile kurtulduğunu anlattık. Yabancı meslektaşlarımız, kendi gözleriyle gördükten sonra, darbe girişimini daha iyi anladıklarını söyleyerek, teşekkürlerini sundular. Hatta, Türk Milletinin göstermiş olduğu kahramanlığa hayranlık duyduklarını ifade ettiler.  

Organizasyonun yayın ana yükleniciliğini yine Kontv yaptı.  Kurultay’da emeği geçen Anadolu Yayıncılar Derneği başkanı Sinan Burhan, dernek yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederim. Bu yıl özel anlamı itibari ile Ankara’da yaptığımız Kurultay’ın üçüncüsünü yine Konya’da yapmayı arzu etmekteyiz. Bu konuda siyasilerin, yerel yönetimlerin ve STK’ların desteğine ihtiyacımız var. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English