Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Konya'yı heyecanlandırdı

08 Aralık 2018
Kontv’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u konuk ettik. Bir Konyalı bakanı stüdyolarımızda konuk etmeyeli hayli zaman olmuştu. 

Bakan, her yönü ile tam bir Konyalı. Konyalı olmanın tüm özelliklerini üzerinde taşıyor. 

Bakan Kurum ile program yaparken aklım eskilere gitti. Hani şehrin üzerine yapıştırılan malum yafta nedeniyle Ankara’daki bürokratların Konyalıyım demeye cesaret edemediği günlere… Hani işi sürekli şehir dışında olan Konyalı üst düzey yönetici ve işadamlarının 06 plaka araçları tercih ettiği günlere… Hani Konyalıların cüzamlı muamelesi gördüğü günlere… 

O günleri unutmadık, unutturmayacağız.  

Her şey Ak Parti iktidarı ile değişti. Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’nin de Konya’nın da çehresi değişti. Anlayış değişti. Beklenti değişti. Hizmette kalite değişti. 

Bu bir vizyon meselesi…  

Vizyon için esas alınan misyon, Konya misyonu olunca sadece Konya’da değil, tüm ülkede çok şey değişti. 

Bakan Kurum, Konya’nın tüm sorunlarına vakıf. Ve kalbi Konya için çarpıyor. Yerel yöneticiler ile iyi bir koordinasyon kurulmuş. Hep birlikte şehrin önemli meselelerine neşter vurulacak. 

Millet bahçeleri, çevre düzenlemeleri, dar ve orta gelirliler için yeni yapılacak konutlar, kentsel dönüşüm, belediyelere teknik ve mali destek, Konya bisiklet yolu master planı, hava kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar ve dahası… 

Program süresinin kısalığı nedeniyle birçok konuyu konuşamadık. Ancak daha geniş bir program için söz aldık. O programda belki daha başka proje ve çalışmalar da duyarız. 

İki proje takdire şayan. Yapıldığında Konya’ya büyük değer katacak. 

Birincisi eski sanayi ile ilgili kentsel dönüşüm projesi. Bakan Kurum, şehrin ortasında kangren haline dönüşen bu sanayiyi oradaki esnafın da talepleri doğrultusunda kentsel dönüşme tabi tutacaklarını söyledi. 

İkincisi ise Mevlana Meydanı ve çevresinde yapılacak olan yeni düzenleme. Bakan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu proje için çalıştıklarını söyledi. Mevlana Meydanından Kapu Camiine kadarki bölgede, tarihi dokuya uygun yeni bir uygulama yapılacak. Yapılırken de dünyanın önemli şehirlerindeki örneklerden yararlanılacak. 

Kurum konu ile ilgili “Büyükşehir Belediyesi uzun zamandan buyana burası ile ilgili çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da projeyi onayladı. Metruk yapıları buradan kaldıracağız. Kültürümüze, aslımıza, Mevlana şehrine uygun bir proje olacak” dedi. 

Bakan Kurum, bu iki proje için süre de verdi. Projeler beş yıllık süreçte bitirilecek. 

Bu iki proje ve diğerleri tamamlandığında Konya çok şey kazanmış olacak. 

Hissettiğim kadarıyla rahatlıkla söyleyebilirim ki,  Bakan Kurum ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni  hedefler konusunda aynı ufka bakıyorlar. O ufukta şehir için büyük umutlar gördüm. 

Konya’nın kabinede iki bakanı var. Bu şansını iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bakan Kurum, Konyalılar olarak beklentilerimizin de üzerinde bir eforla Konya meselelerine sahip çıkıyor. Onu dinlerken biz de Konya da heyecanlandı. Allah yolunu açık etsin. Konyalıların gönlünde ve duasında olacak. 


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Gönül

    İki proje de çok önemli ama mevlana meydanı geç kalınmış çok acil bir mesele

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • alexx

    sayın bay, yht garı, karaman konya hızlı tren bunlarda durum nedir, veya metro?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ali tez

    akyokuş-sille arası yolla birleştirilip piknik alanı,kafe,teleferik...v,s etkinlikler için uygun hale getirlse.2- 1. nalçacının kaldırım taşları fayanslansa avrupai bir kaldırım yapılsa..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Alaattin

    Konya mız için hayırlı olur inşallah

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English