Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Konya'nın projeleri

20 Haziran 2018
Karayollarında bir deyim var. “Gidemediğin yer senin değildir” diye… Bu söz Karayolları bölge müdürlüklerinin tamamında bir yerlerde yazılıdır. Sizin de dikkatinizi çekmiştir. Aslında ise Osmanlı’nın son Sadrazamlarından Halil Rıfat Paşa’ya ait bir sözdür. 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl başkanı Hasan Angı Konyalı medya mensupları ile Konya yatırımlarını yerinde inceledi. 

 Bir kez daha anladık ki, ‘gidemediğimiz yerlerle ilgili yeterince bilgiye sahip olamıyoruz’. Dün gittik, gördük, inandık. 

Peki, nereye gittik, ne gördük, neye inandık?

Yeni Yüksek Hızlı Tren Garına gittik. Gördük ki inşaat hızla devam ediyor. İnandık ki 17 Aralık 2018’e tamamlanacak. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin yeni binasına gittik. Gördük ki inşaat tamamlanmak üzere... İnandık ki 15 Temmuz 2018’e bitirilecek. 

Konya Seydişehir Karayolu Alacabel tüneline gittik. Gördük ki inşaat tahmin ettiğimizden de hızlı devam ediyor. İnandık ki her bir tüpü 7.3 kilometre uzunluğundaki tünel gelecek yılın ortalarında tamamlanacak. 

Türkiye’nin en yüksek viyadüğü olan Hadim Eğiste viyadüğü inşaatına gittik. Gördük ki duble bağlantı yolları ile birlikte çalışmalar devam ediyor. İnandık ki gelecek yılın sonlarına doğru bitirilecek. 

Sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin en güzel şelalelerinden olan Hadim Yerköprü Şelalesine gittik. Gördük ki Büyükşehir belediyesi şelaleye yakışır bir çevre düzenlemesi yapıyor. İnandık ki çalışmalar yakında tamamlanacak ve orası önemli bir cazibe merkezi olacak. 

Çevre yolu birinci etap çalışmalarının yapıldığı Kaşınhanı yol ayrımına gittik. Gördük ki Kaşınhanı’ndan Ereğli yoluna kadarki 22 kilometrelik bölüm tamamlanmış. İnandık ki devamı ile birlikte 122 kilometrelik çevre yolu kısa sürede tamamlanacak. 

Konya’nın en büyük sağlık yatırımı olan Şehir Hastanesi inşaatına gittik. Gördük ki çok büyük ve modern bir hastane yapılıyor. İnandık ki, gelecek yılın sonlarına doğru tamamlanacak. 

Konya’nın 5. üniversitesi için tahsis edilen alana gittik. Gördük ki Konya Teknik Üniversitesi;  Üniversite- Sanayi işbirliğinin en iyi olacağı bir yere inşa edilecek. İnandık ki gençlerimizin geleceği güvende… 

Hemen belirtelim ki "inandık" ile başlayan cümlelerdeki proje bitim tarihleri tarafımızca yazılan tarihler değil... Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun’un yanımızda müteahhitlerden-inşaat sorumlularından aldığı söz. Sorgun aldığı bu sözleri tek tek defterine kaydetti ve takipçisi olacağını söyledi. Ama biz de inşaatların son durumlarını görünce verilen sözlerin tutulacağına inandık. 

Gittik, gördük, inandık, yazdık. 

Keşke tüm Konyalıları buralara götürme fırsatı olsa da bizim gördüklerimizi herkes görse. 

Bir kez daha inandık ki Konya da Türkiye de emin ellerde... 

Devlet, Konya’nın dağında, taşında, ovasında, her yerinde çalışıyor. 1990’lı yılları hatırladık. Devlete ait tüm kamu kuruluşlarındaki iş makinelerinin pas tuttuğu yılları… 

Allah bu millete bir daha o yılları yaşatmasın… 


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ak parti

    lale soğanı yerine soğan yetiştirsinler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English