Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​İLK İCRAAT

01 Sunday 2015

Aralık ayının sonlarında seçilen Musa Arat başkanlığındaki Ak Parti İl Teşkilatı “seçim startı” olarak kabul edilebilecek ilk icraatını gerçekleştirdi. Yerinde ve zamanında yapılan bir toplantı.  “Birlikte Konya’yız” toplantısı.

Toplantıya kimler mi çağrılmış? İl teşkilatının üst kadrosu, kadın teşkilatları,  tüm milletvekilleri, tüm belediye başkanları ve ilçe başkanları, eski milletvekilleri ve başkanlar. Kısacası Teşkilatın eski-yeni tüm kadrosu. İşin güzel tarafı davetlilerin neredeyse tamamı davete icabet etmiş. Birlik adına güzel bir fotoğraf.

İlk konuşmayı doğal olarak yeni il başkanı Musa Arat yaptı. Derleyici, toparlayıcı ve moral verici bir konuşma. Volümü düşük ama mesajları düzgün, hedefleri yüksek bir konuşma.

Arat özetle:  “Önümüzde bir seçim var. Ak Parti olarak geniş cepheli bir muhalefete karşı mücadele edeceğiz. Halkımızla olan güzel bağımızı koparmadığımız zaman başarılı olacağız. Konya’da her 10 kişiden 8’inin desteğini almış bir partiyiz. Bu manada Yeni Türkiye’nin Konya tasavvurunu göz önünde bulundurarak Konya’nın Türkiye için her alanda önemli bir özne olması için çabalayacağız. Kimin düşüncesi, fikri, projesi varsa hepsine açığız. “Birlikte Konya’yız” sloganımız lafta değildir” dedi.

Arat, milletvekili aday adaylığı başvurularının yakında başlayacağını söyledi. Daha önce 171 aday adayının başvuru yaptığı Konya’da bu seçimde daha fazlasını beklediklerini bildirdi. Adaylık tespitinde herkese eşit mesafede bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Arat’ın son sözü Medyaya idi. “Konya’nı menfaatlerini gözeten medyamızın da yanında olacağız” dedi.

İkinci konuşmacı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek oldu. İlginç bir tespitte bulundu Akyürek. “Daha önce 206 belediye başkanı vardı Konya’nın. Şimdi Büyükşehir dâhil 32 başkanız. Ancak daha kaliteli hizmet üretiyoruz”

Ve ekledi, “geçen yıl neredeyse yılın ortalarına doğru, yeni yasa gereği tüm sınırlarımız içerisindeki alana hizmet vermeye başladık. Geçen yılı 150 milyon TL’lik net  yatırım ile bitirdik. Bu yılki hedefimiz 400 milyon TL.  Şu ana kadar 180 milyan TL’sinin ihalesini yaptık bile. Hatta yer teslimatını gerçekleştirdik.  Yeni yasanın faydalarını bu yıldan itibaren göreceğiz. Bu rakamlara merkez üç ilçeye yaptığımız yatırımlar dâhil değildir”.

Bu rakamlar yeni Büyükşehir Belediyeler Yasası ile ilgili tartışmalara son noktayı koyma açısından önem arz ediyor. Zira bu yasa çıkarken en çok tartışılan il Konya idi. Muhalefet bir ucundan diğerine 400 kilometrelik mesafe bulunan Konya’nın bu yasadan olumsuz etkileneceğini savunmuştu. Akyürek, bunun böyle olmadığını kanıtlamış oldu.

Akyürek bir şeye daha dikkat çekti. “Eskiden “Birlikte Konya’yız” derken farklıydı. Şimdi bu birlikteliğin içerisinde bir de başbakanımız var. Ve artık bu birliktelik daha da güçlü.”.

Akyürek son noktayı “Teşkilatımızın hizmetindeyiz, emrindeyiz” şeklinde koydu. Bu sözün hayatı boyunca siyasetin içinde olmuş ve halen Büyükşehir belediye başkanı olan birinin ağzından duyulması, yeni başkanlara siyasetin rotası hakkında çok şey ifade eder diye düşünüyorum.

Son konuşmacı milletvekili Mustafa Kabakçı ise volümü yüksek bir konuşma yaptı. Öyle ki konuşmasının bir bölümünde kürsüden ayrılarak sahnenin tamamını kullanmaya başladı.

Her cümlesi manşet olmaya aday konuşmasında Kabakçı, coştu, coşturdu.

“Eski yeni tüm Ak Partili yöneticiler burada. Bu, bir dava hassasiyetini, dava bağlılığını gösteriyor. Siyaset zor iş. Herkesi Ak Parti çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyorum. Fikri, düşüncesi, projesi olan herkes gelsin. Gelsin ki, siyasetin kalitesi yükselsin. Bizim işimiz sadece yol yapmak, oklu yapmak, hastane yapmak değil. Biz yeni bir medeniyetin inşası için çalışıyoruz. Konya, bu seçimde ve sonrasında başbakanının arkasında kaya gibi, kıble kayası gibi duracaktır. Ak bir gelecek için çalışıyoruz. Bunu başaracak azmimiz, gücümüz ve kadrolarımız var.”

Bu toplantıda yenisiyle eskisiyle tüm Ak Parti kadrolarının seçime hazır olduklarını gördük. Birlik beraberlik güzel şey. Başbakanın Konyalı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Beklentiler yüksek, hedefler yüksek. Umarız ve dileriz beklentiler gerçekleşir, hedeflere ulaşılır.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English