Son Dakika Haberler

Erdoğan Nesimioğlu

Erdoğan Nesimioğlu

​Bölgemizi güzel günler bekliyor…

02 Aralık 2015

Yakın siyasi tarihimize baktığımızda bölge olarak ilk kez çok etkin, etkin olduğu kadar da etkili bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim.
Hadi canım sende “Neresi etkin?” diyebilirsiniz.
Bunu neye dayanarak yazdığımı da kısaca izah etmek istiyorum.
Konya ve Karaman bölge olarak ilk kez etkin bir siyasi iradeye bu dönemde sahip oldu.
Konya’nın yakın siyasi tarihine baktığımızda, TBMM İhtisas Komisyonlarında yer alan milletvekili sayımızın bir elin parmaklarından daha az olduğunu görüyoruz.
Çünkü, Konya ilk kez demek belki yanlış bir ifade olabilir ama, şöyle 20 yıl geriye doğru gittiğimizde (3 vekilimizin dışında) hiçbir ihtisas komisyonuna Konyalı Milletvekillerinin başkanlık ettiğini göremiyoruz.
Yaptığım araştırmada 21.Dönem Konya Milletvekili MHP’li Faruk Bal’ın İçişleri Komisyonu Başkanlığı yaptığını görüyoruz. Yine aynı dönemde MHP’li Hasan Kaya’nın da Sanayi, Ticaret, Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptığına tanık oluyoruz.
Onun ardından ise Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın ise (Bakanlığı hariç) 23.Dönem de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptığını görüyoruz.
Ha bu arada, ihtisas Komisyonlarında birçok Konyalı vekilimizin üye veya başkan yardımcısı gibi görevlerde bulunduklarını da söyleyebiliriz.
Ama, asıl olan bir bakanlık kadar önemli olan komisyon başkanlığı gibi görevlerde bulunmamızdır. Bu sayı bugüne kadar 3 kişiyi geçmemiş.
Bu dönem öyle mi ya?
Hem Başbakanımız var, hem Devlet Bakanımız var, hem de bence çok önemli iki ihtisas komisyonu başkanımız var.
Yani, hem karar merciinde, hem de icra merciinde bulunuyoruz.
Bir yanda Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, öte yanda Devlet Bakanımız Karamanlı Sayın Lütfi Elvan’la birlikte ilk kez TBMM İhtisas Komisyonu başkanlıkları elde etmişiz.
Konya Şeker’i bir dünya şirketi haline getiren, gıda, tarım ve hayvancılık sektöründe yeni bir çığır açan AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Sayın Recep Konuk, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı olurken, uzun yıllar devletin önemli kademelerinde bulunan ve son olarak müsteşarlık görevini yürüten Sayın Ziya Altunyaldız ise Sanayi, Ticaret, Enerji, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına seçildi.
Her iki Milletvekilimiz de kendi alanlarında başarılı çalışmalar yapmış kişilerdir.
Başta ülkemiz olmak üzere Konya ve Karaman bölgesine çok iyi hizmetler vereceklerine yürekten inanıyorum.
“TBMM İhtisas Komisyonları da neymiş” demeyin.
“Bize ne faydası olacakmış” hiç demeyin.
Bu komisyonlar kararların çıkmasında çok etkili kurumlardır. Hükümetin çıkaracağı her karar, muhalefetin sunacağı her karar tasarısı metni bu komisyonlarda görüşülecek ve ortak bir karara vardıktan sonra meclis genel kuruluna sevk edilecektir.
Komisyonda görüşülmeden geçmeyen hiçbir kanun tasarısının hiçbir önemi olmayacaktır.
İhtisas Komisyonlarının vereceği karar esas olacaktır.
Şimdi size soruyorum;
Konya siyasi irade olarak etkin mi, etkin değil mi?
Bu görevleri ifa eden yukarıda isimlerini saydığım birbirinden değerli ve bugüne kadar çok büyük başarılara imza atmış kişilerin Konya ve Karaman, hatta bölgemiz için de çok büyük hizmetlere imza atacaklarına ben şahsen yürekten inanıyorum.
Çünkü, geçmişte bunu başaran kişilerin daha etkili ve etkin bir görevde  oldukları zaman neleri daha iyi yapabileceklerini şimdiden görür gibi oluyorum.
Konya ve Karaman bölgesi bu dönem gerçekten de büyük yatırımlara sahne olacak ve devlet imkanlarından bugüne kadar hiç olmadığı kadar hizmet alacaklardır.
Sayın Başbakanımızın seçimler öncesi söz verdiği metro yatırımı hız kazanacak, fikir babalığını Sayın Karaman Milletvekilimiz Recep Konuk’un yaptığı Karaman Serbest Bölge projesi ise kısa zamanda bitirilecektir.
Siyasetçi olmadan önce bölge tarımına onlarca tarımsal sanayi yatırımı kazandıran, gıda da bölgemizi ön plana çıkaran, yok olmakla yüz yüze olan hayvancılığı yeniden ayağa kaldıran ve dünyanın en büyük et-süt entegre tesislerini bölgeye kazandıran Recep Konuk’un Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda çıkarılacak kanun ve kararlarla bölgemize ve ülke tarımına daha nice mükemmel işleri yapacağını biliyorum.
Recep Konuk’la birlikte Konya Milletvekilleri Sayın Kaleli ile Babaoğlu’nun da aynı komisyonda bulunmaları da bir şanstır.
Birlik ve beraberlik içerisinde Konya’nın ve bölgenin sorunlarına çözüm getirecekleri artık kaçınılmaz olacaktır.
Sonuç olarak, siyasi irade olarak çok etkili olduğumuz bu dönemde uzun yıllar “yasaklı” olan Konya’nın makus talihinin değişeceğine inanıyorum.
Yeter ki, istemesini bilelim.
Yeter ki, bize sahip çıkan insanlarımıza omuz verelim.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English