Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​BAHÇELİ’NİN HESABI

18 Tuesday 2015

Uzlaşı kültüründen uzak bir toplumuz. Tek doğruya inanırız. Kendi doğrumuz. Diğerleri külliyen yanlıştır. Onlara tahammülümüz dahi yoktur.

Bunu son kez siyasette gördük. Düğümlenen siyaset bilmecesini çözmek için kilit konumdaki MHP, farkında olduğu gücünü “uzlaşmak” için değil, rakibini köşeye sıkıştırmak için kullandı. Hâlbuki Devlet’in âli menfaatleri ortak bir paydada buluşmayı gerektiriyordu.

Bahçeli deneyimli bir siyasetçi. Mevcut siyasi parti genel başkanları arasında hem yaşça hem de deneyim itibariyle en kıdemlisi. Merhum Türkeş’in 4 Nisan 1997 tarihinde vefatı üzerine genel başkan seçildiği 6 Temmuz 1997 tarihinden bu tarafa 18 yılı aşkın süredir genel başkan.

Şimdi herkes aynı soruyu soruyor. “Bahçeli neden böyle yaptı. Bahçeli’nin hesabı ne?

MHP’ye oy versin vermesin herkesin aklında “devlet sıkıntıya girdiğinde imdada koşan bir Devlet Bahçeli” profili var. Vatandaşlar dünkü görüşme sonrasındaki sonucu zihinlerindeki Bahçeli profiliyle bağdaştıramıyor herhalde…

İşte Bahçeli’nin hesabı.

MHP’nin Meclis başkanı seçimindeki tutumu eleştiri konusu olmuştu. Bazıları MHP’yi Ak Parti’nin koltuk değneği olmakla suçlamıştı.   Bahçeli son kararıyla bu eleştirileri bertaraf etme amacında.

Elbette Bahçeli’nin tek hesabı bu değil. Asıl hesap başka.

Bahçeli 7 Haziran seçimlerinden bu tarafa milletin kendilerine Ana Muhalefet görevi verdiğini savunuyordu.  Tabii ki bunun gerçeklerle ilgisi yoktu. Oranlara göre Ana Muhalefet Partisi herkesin bildiği gibi CHP’ydi.

Şimdi hem erken seçim, hem seçim hükümeti hem de koalisyon seçeneklerini reddederek Ana Muhalefet koltuğuna oturmak istiyor.

Nasıl mı olacak?

Kuvvetle muhtemeldir ki, tüm koalisyon seçenekleri ortadan kalktığından dolayı süreç tamamlandığında Cumhurbaşkanı TBMM başkanı ile görüşerek seçim hükümeti kurduracak. Bahçeli seçim hükümetinde bulunmayacaklarını bildirdiğinden dolayı kurulan seçim hükümetinde Ak Parti, CHP ve HDP bulunacak. İşte işin tam burasında Bahçeli’nin eline muhteşem bir argüman geçecek.

Bahçeli ilk günden buyana terörle aynı kefeye koyduğu HDP ile hükümet kuran Ak Parti ve CHP’yi yerden yere vuracak. Mecliste ana muhalefet ve muhalefet olarak kalan tek parti MHP olduğundan dolayı eline büyük bir koz geçirecek ve iki partiyi terör örgütüyle eş tuttuğu HDP’yi hükümete sokmakla suçlayacak.

Bahçeli’nin bu hesabı tutar mı? Vatandaşlar HDP’nin hükümete girmesinin gerçek müsebbibinin MHP olduğunu düşünmezler mi bilmem. Ama Bahçeli’nin büyük hesabının bu olduğunu düşünüyorum.

Ha bir de….

Tabii seçim hükümeti kolay değil. Düşünün bir;  aynı hükümette hem Ak Parti hem CHP ve hele hele hem de HDP bulunacak. Bu hükümet kısa süreli de olsa ülkeyi yönetecek. Hükümetin çalışmasında ve icraatlarında büyük sıkıntılar çıkabilecek. Mesela hükümet kurulurken Milli Savunma Bakanlığı HDP’ye, Dışişleri Bakanlığı CHP’ye düşerse ne olacak?  Bahçeli kafasında olası tüm bu senaryoları kurguluyor.  Ve ana muhalefet olarak ALAYINI haklamak için eline büyük fırsatlar geçebileceğini tahmin ediyor.

Bahçeli’nin başka hesapları da vardır elbette. Bizim aklımıza gelenler bunlar.

Başkalarının hesapları yok mu?

Mesela;  

Davutoğlu’nun  hesabı,

Erdoğan’ın hesabı,

Ve hepsinden ötesi Allah’ın hesabı gibi.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • b b

    bahçelinin hesabını yazıyorsunda davutoğlunun hesabının neden yazmıyorsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MEHMET UĞURLU

    Sayın Bay ne kadar dövünürseniz dövünün MHP hakkında yazdığınız bütün olumsuz yazılara rağmen yine MHP yine MHP.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • murat konyalı

    Sayın Bay; MHP dün ne dedi ise aynı noktada 10 yıldır bas bas bağırdılar çözüm sürecei yanlış bu yoldan dönün diye AKP yönetimi daha yeni anladı. Mhp nin hataları vardır elbet temam ben bir vatandaş olarak bunu görüyorum peki bu yazınızda bugüne kadar AKP nin hiçmi eleştirecek bir tarafı gelmedi aklınıza Allah için söyleyin. Ben diyorumki hangi partili olursak olalım doğrularına doğru hatalarınıda hatalı dersek özelliklede basın ve yayıncılar bence o zaman memleketimiz çok güzel olur saygılarımla

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Serkan Özkan

    "Devlet sıkıntıya girdiğinde imdada koşan bir Devlet Bahçeli" Bu tam bir şehir efsanesidir. Bana Bhaçelinin birtane bunun örneğini gösterebilir misiniz? Gösterilen örnekler hep MHPnin köşeye sıkıştığı seçeneklerdir. Herkeste bunu zannederki MHP, zor zamanda devreye girer. Son örneğe bakalım: Herkes diyorki MHP meclis başkanlığında gereğini yaptı, Hayır yapmadı, köşeye sıkıştı. Çıkmaz sokağa girmişti. Ak parti adayına çekimser kalarak ya destek verecekti. Ya da HDP adayı Baykalı destekleyecekti. Evet bir tarafta HDP öbür tarafta AK parti. Ne yaptı aklınca Ak paeri tabanından oy alırım diye çekimser kaldı. Hayır köşeye sıkışınca çünkü HDP adayını desteklemek zorunda kalmıştı. Onun için bırakalım şehir efsanelerini. Bari biraz gerçekçi olalım.Samimi olalım, itibar etmeyelim şehir efsanelerine.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • hasan eser

    sayın bay mhp nin 4 sartını kabul etmeyen ak partinin hiçmi suçu yok.zaten ak parti trübünlere oynuyo eses hesabı erken seçim.lütfen yazılarınızda taraf olmayın tarafsız olun.bu yorumuda büyük ihtimalle yayınlamazsınız.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • A. Ç.

    çıkarı için Bahçelide seçim hükümeti içine HDP lileri sokarsa yazıklar olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English