Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklara Tavsiyeler

 

 
Çoğu kişinin hayalini süsleyen tatil planı, bir yurt dışı ülkesini de kapsar. Yurt dışına çıkmak yeni kültürlerle ve insanlarla tanışmayı sağladığı gibi kişinin vizyonunu geliştirmesi açısından da son derece değerli bir deneyim sunar. Diğer yandan yurt dışına ilk kez çıkacaklar süreçlere hakimiyetleri olmadığından çeşitli kaygılar yaşayabilirler. Özellikle vize başvuru süreçleri çoğu kişi açısından zorlayıcı olabilir. Vize başvuru sürecinin sorunsuz bir şekilde çözümlenmesi konusunda başvuracağınız Vize Başvuru Merkezi doğru bilgilendirmeleri, uzman ve deneyimli personeli ile en büyük yardımcınız olacaktır. Siz de Almanya vizesi ve İngiltere vize başvurusu hakkında bilgi almak, başvuru sürecinizi aksaksız bir şekilde gerçekleştirmek için Vize Başvuru Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
 

Yurt Dışına Çıkmak İçin İlk Adım: Pasaport ve Vize

 
Eğer ilk kez yurt dışına çıkacaksanız mutlaka bir pasaportunuzun olması gerek. Kıbrıs, Gürcistan ya da Ukrayna’ya seyahat edecekseniz pasaporta ihtiyacınız yok. Bu ülkelere sadece nüfus cüzdanınız ile giriş yapabilirsiniz. Halihazırda bir pasaportunuz varsa geçerlilik süresini kontrol etmeyi unutmayın. Pek çok ülke turistlerin pasaportunun seyahat tarihi sona erdikten sonra en az 6 ay daha geçerli olmasını ister. Ayrıca pasaportunuzun en az 2 boş sayfası olmalıdır.
 
Yurt dışına çıkacaksınız ve vizesiz gidilen ülkeler arasından herhangi birini ziyaret etmeyeceksiniz. Bu durumda mutlaka ilgili ülkenin resmi kurumlarından vize başvurusunda bulunmalısınız. Vize başvurusu yapmadan önce mutlaka seyahat sürenizi belirleyin ve seyahatinizin amacıyla süresine uygun vize türüne başvuru yapın. Başvuru sırasında ibraz etmeniz gereken evrakların güncel ve eksiksiz olması çok önemli. Bu aşamada Vize Başvuru Merkezi bünyesinde hizmet veren uzman personelden destek alabilirsiniz.
 
Yurt dışı seyahatiniz sırasında yaşanması olası herhangi bir aksaklık yaşanması, eşyalarınızın kaybolması ya da çalınması riskine karşı pasaportunuzda kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfa ile vizenizin bulunduğu sayfaların fotoğraflarını çekin, telefonunuzda bulundurun. Fazla tedbirden zarar gelmez diyerek bu fotoğrafları kendinize e-mail atarak telefonunuzun kaybolması ya da çalınması riskine karşı kendinizi korumayı da tercih edebilirsiniz.
 

GSM Hattınızı Yurt Dışına Açtırmalı mısınız?

 
Normal şartlar altında telefon hatları, hat sahibi talep edene kadar yurt dışı kullanımına kapalıdır. Hattınızı yurt dışı kullanımına açtırmadan arama yapmanız, arama kabul etmeniz ya da mesaj atmanız mümkün olmaz. Diğer yandan Wi-Fi bağlantısı imkanı bulduğunuz her yerden WhatsApp’a bağlanabilir ve ailenizle, arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Telefonunuzu yurt dışı kullanıma açtırmayı tercih ettiyseniz uygun fiyatlı yurt dışı paketlerinden satın almayı unutmayın.
 
Bu arada Türkiye’de C ve F priz tipleri kullanılmasına karşın dünyanın farklı ülkelerinde farklı voltajlı elektrik sistemleri ve priz girişleri bulunur. Farklı priz kullanan bir ülkeye seyahat edecekseniz yanınızda adaptör/dönüştürücü götürmeyi ihmal etmeyin.
 

Hangi Ülkeye Hangi Mevsim Gitmeli?

 
Yurt dışında bir ülkeye seyahat edecekseniz mutlaka hangi mevsimde gitmenizin en iyi olacağını araştırın. Temmuz aylarında ülkemizin hava koşullarını düşünüp Tayland’a giderseniz sizi karşılayan Muson yağmurları sürpriziyle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle seyahat tarihinizde ilgili ülkenin hava koşullarını araştırarak karar vermeyi unutmayın.
 
Diğer önemli nokta, gideceğiniz ülkenin hava koşullarıyla uyumlu eşyaları yanınıza almaktır. Gideceğiniz ülkenin mevsim normallerinin Türkiye’nin mevsim normallerinden farklı olması olasılığını göz önünde bulundurun ve mutlaka araştırma yapın.
 
Tatil boyu şık ve her hava koşuluna karşı hazırlıklı olmak isteyebilirsiniz. Ancak size, hava yollarının valizlere maksimum ağırlık sınırı koyduğunu hatırlatmak isteriz. Tercih ettiğiniz hava yolunun maksimum ağırlık politikasını öğrenmek bu süreçte fayda sağlayabilir. Ayrıca içi boşken kendi ağırlığı az olan valizleri tercih etmek her zaman için daha avantajlıdır.
 
Bagajınız olsa da olmasa da mutlaka online check-in yapmayı ihmal etmeyin. Bazen hava yollarının sattığı bilet sayısı, uçaktaki koltuk sayısından fazla olur. Bu durumda uçakta kendine yer bulma avantajı önceden online check-in yaptıran yolculara geçer.
 

Yurt Dışına Çıkarken Havaalanında Neler Yapılmalı?

 
Yolculuğunuzla ilgili bir aksaklık yaşamamak adına uçuş saatinizden 2 saat önce havaalanında olmalısınız. Güvenlik kontrollerinden geçmek, bagajı verip uçuş kartı almak gibi işlemler için ihtiyaç duyulan süre yoğun dönemlerde daha uzun sürebilir. Bu nedenle uçuş saatinden 2 saat önce havaalanında olup yetişme kaygısı olmadan bu süreçleri atlatabilirsiniz.
 
Bu aşamada unutmamanız gereken diğer bir konu bayramlarda, yılbaşında ve çeşitli dönemlerde havalimanı yolu trafiğinin ve giriş kuyruğunun olabileceğidir. Bu tür zamanlarda olası zaman kaybını göze alarak uçuş saatinden uygun bir süre önce evden çıkmanız gerekir. Yurt dışına çıkan herkesin pasaport kontrolüne girmeden önce alması gereken harç pulunu aldığınızdan emin olur. Harç pulu yurt dışında oturma izni olanlar ile 7 yaşından küçük olan yolculardan alınmaz. Pulu havalimanındaki veznelerden ve bankalardan almak mümkündür. Pasaport kontrolü şırasında görevliye pasaportunuzla birlikte harç pulunu da takdim etmeniz gerekir. Pasaport kontrollerinizi tamamlayıp uçağınıza bindikten sonra gittiğiniz ülkede yeniden bir pasaport kontrolüne tabi tutulacağınızı da hatırlatmak isteriz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English