Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsveç'teki Türk asıllı siyasetçi Yüksel, seçimler için Konya'da destek istedi: İsrail'e yaptırım yapılmasını isteyen tek partiyiz

İsveç'teki Nüans Partisi Genel Başkanı Türk asıllı siyasetçi Mikail Yüksel, Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimlerindeki adaylığı için memleketi Konya'nın Kulu ilçesinde, hemşehrileri olan seçmenlerden destek istedi. Yüksel, "Biz İsveç'te, İsrail'e yaptırım yapılmasını isteyen tek partiyiz" dedi.

İsveç’teki Türk asıllı siyasetçi Yüksel,  seçimler için Konya’da destek istedi: İsrail’e yaptırım yapılmasını isteyen tek partiyiz

Konya'nın Kulu ilçesinde 1982'de doğan Mikail Yüksel, lise eğitiminin ardından 2001'de İsveç'e göç etti. Burada Göteborg Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünü bitiren Yüksel, ardından 2019'da Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Nüans Partisi'ni (Partiet Nyans) 2019'da Göteborg kentinde kuran Yüksel, haziran ayında yapılacak Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Yüksel, İsveç’te 100 binin üzerinde Türk'ün yaşadığını ve çoğunun Konya'nın Kulu ilçesinden göç eden kişiler olması nedeniyle, baba ocağına gelip, aynı zamanda seçmen olan hemşehrilerinden destek istedi.Belediye ait konferans salonda düzenlenen toplantıda hemşehrilerine seslenen Yüksel, partisinin İsveç toplumu için kurulmuş, ideoloji bir parti değil, merkez bir parti olduğunu belirtti. İslamofobi'nin İsveç'te ileri seviyeye ulaştığını belirten Yüksel, "İslamofobi, başta İsveç olmak üzere Avrupa'da çok ileri seviyeye ulaşmış durumdadır. İsveç'te birçok Müslüman okullarına yapılan operasyonlar ve kapatılması, camilere yapılan operasyonlar, Müslümanların özel hayatlarına yapılan müdahaleler, yaşamı zorlaştırmıştır. Biz bunları sık sık gündeme getirdik" dedi.Somali gibi ülkelerden gelenler içinde ırkçı eylemlerle karşılaştıklarını ifade eden Yüksel, "Biz sadece Müslümanlara has bir parti değiliz. Hristiyan düşmanlığı ayrı bir sorun. Nüfusunun yüzde 80-90 oranı ateist bir ülke. Saygı duyuyoruz ama Hristiyanlara da bir ırkçılık olabiliyor" diye konuştu.İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Yüksel, "Biz İsveç'te, İsrail'e yaptırım yapılmasını isteyen tek partiyiz. İsrail'e yaptırım yapılmasını, Filistin'e destek verilmesini hem de Hamas'ın terör listesinden çıkarılmasını istiyoruz. Yaklaşık 70 yılı aşkın Filistin'de mazlum, sivil halkı, çocukları, kadınları katleden İsrail'i terör örgütü olarak damgalamıyorsak, o zaman Hamas'ı da terör örgütü olarak damgalamayı bırakacağız" dedi. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English