Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dünya’nın ilk Yapay zeka güzellik yarışması: Ödül dudak uçuklatıyor!

Her geçen gün şaşırtmaya devam eden Yapay Zeka dünyasında yeni bir gelişme yaşandı. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen 'yapay zeka güzellik yarışması’ (Miss AI) düzenlenecek. Üç modele 20 bin dolarlık ödül dağıtılacak.

Dünya’nın ilk Yapay zeka güzellik yarışması: Ödül dudak uçuklatıyor!

 

İlk 'Miss Yapay Zekâ' önümüzdeki ay tacını alacak. Dijital olarak oluşturulmuş modellere yönelik yeni güzellik yarışmasında en güzel seçilen sahte kadına para ödülü verilecek.

Yapay zekâ güzellik yarışmasını düzenleyen Dünya Yapay Zekâ Yaratıcı Ödülleri (WAICA) sayesinde, yapay zekânın ön saflarında yer alan yaratıcılar, sosyal medyanın en iyi sahte fenomenlerinin arkasındaki dahiler, bu yarışmayla ödüllendirilecek.

Yarışmacılar, güzellikleri, duruşları ile "Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için tek bir hayalin olsaydı bu ne olurdu?" gibi sorulara verdikleri yanıtların yanı sıra teknik alt yapılarına ve takipçi sayılarına göre de değerlendirilecek. Onları oluşturanların yeteneklerine göre öne çıkacak modeller değerlendirilirken yapay zeka araçlarının uygulanma biçimi ile eller, gözler ve arka planlar gibi görsel ayrıntılar puan kazandıracak. Yarışmacıların sosyal medyadaki etkileri de mercek altına alınacak. Modelleri takipçileriyle olan etkileşim sayıları, izleyici büyüme hızı ve sosyal medya hesaplarını kullanma şekilleri öne çıkaracak.

Yarışmayı birinci olarak tamamlayan yapay zeka modelinin oluşturucusu 5 bin dolar nakit ödül, 3 bin dolar değerinde eğitim programına erişim hakkı kazanacak ve 5 bin ABD dolarının üzerinde marka tanıtım desteği alacak. İkinci olan yarışmacı 500 dolar değerindeki eğitime erişim hakkı elde edecek, Fanvue’den 2 bin dolarlık promosyon paketi alacak ve 2 bin dolar değerinde marka tanıtım desteği kazanacak. Üçüncü olan yarışmacı ise 500 dolar değerinde ücretsiz danışmanlık, Fanvue platformunda 500 dolarlık promosyon paketi ve bin dolarlık marka tanıtım desteği almaya hak kazanacak.
 

Fanvue kurucu ortağı Will Monanage yaptığı açıklamada, güzellik yarışmasının yapay zekanın Oscar’ı olmayı hedeflediğini söyledi.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English