Son Dakika Haberler

Selçuk Kartallar’dan genç sporcuya vefa

Eklenme Tarihi: 23.11.2022 - 11:01

Selçuk Kartallar Ragbi Takımı, 4 Kasım’da geçirdiği elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden U18 takım kaptanları Mevlüt Ön anısına, “Mevlüt Ön Ragbi Gençlik Turnuvası” düzenledi. 7 takımının kıyasıya mücadele ettiği turnuva, duygu dolu anlara sahne oldu.

Selçuk Kartallar’dan genç sporcuya vefa
MHP Kadınhanı İlçe Yöneticisi ve Kadınhanı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Ön'ün oğlu Mevlüt Ön, geçirdiği trafik kazası sonucu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Selçuk Kartallar u18 Ragbi takım kaptanı olan 19 yaşındaki sporcu anısına takımı tarafından turnuva düzenlendi. Düzenlenen turnuvaya 100’ü aşkın sporcu, Mevlüt Ön’ün ailesi, yakınları ve tüm sevenleri katıldı.

“Her zaman kalbimiz seninle kaptan”

İstiklâl Marşı’nın okunduğu seremoni ile başlayan turnuvada sporcular sahaya, “Mevlüt Ön #21 her zaman kalbimiz seninle kaptan” yazılı, merhum sporcunun fotoğrafının bulunduğu pankartla sahaya giriş yaptı.
Ön’ün fotoğrafları, forması ile takım eşyalarının bulunduğu alanda sporcunun ailesi ve ragbicilerin fotoğraf çektirdiği anda duygu dolu anlar yaşandı. Seremoninin ardından, tüm sporcuların “Mevlüt Ön” tezahüratlarıyla birlikte, Ön’ün forma numarısı ‘21’ anısına, saat 12.21’i gösterdiğinde turnuvanın ilk düdüğü çaldı. 

En değerli erkek sporcu ödülü, Ön’ün kardeşine verildi

Selçuk Kartallar tarafından organize edilen turnuvada 7 takım yer aldı. Griffins kadın-erkek, Pursaklar Belediye Spor kadın-erkek, Alanya erkek ve Selçuk Kartallar kadın-erkek ragbi takımları turnuva boyunca kıyasıya mücadele etti.
Kadınlarda Selçuk Kartallar Ragbi, erkeklerde Pursaklar Ragbi şampiyon olurken, turnuva sonunda en değerli erkek sporcu kupası, hayatını kaybeden genç sporcu Mevlüt Ön’ün 11 yaşındaki erkek kardeşi Semih Ön’e verildi. En değerli kadın sporcu ise Pursaklar Ragbi Takımından Selinay Acıelma oldu.

“Forması yanı başında, anıları çok taze”

Selçuk Kartallar Kulüp Başkanı Abdulkadir Çetin, bu anlamlı turnuvaya katılan herkese teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kullandı: “2004 yılında kurulan takımımız bugüne kadar yüzlerce gence eğitim vermiş ve hayatlarında iz bırakmıştır. Bazı zamanlarda da sporcular Selçuk Kartallar’da iz bırakır. Mevlüt, böyle bir gençti ve aldığı sorumluluklarla kısa sürede u18 de takımımızda kaptan olmuştu.
İyi ya da kötü olsun, olaylara karşı çözüm yöntemi ilk olarak gülümsemekti ve sonrasında bir şekilde kimsenin kalbini kırmadan işleri yoluna koyardı. Forması yanı başında, anıları ise çok taze. Onu sevdiklerinden, sporundan, sevenlerinden, hayallerinden kopartan bu elim kazanın içimize düşürdüğü kor ateş tarif edilemez. Allah’tan duamız, onu cennetine nasip etmesi, cennetinde sevdikleri ile buluşturması”
 
“Hırslı, mücadeleci, güler yüzlü”

Ragbi Federasyonu Konya İl Temsilci Ali Tekkulluk ise şöyle konuştu: “Mevlüt, gerek karakteri gerek sportif başarısı ile hırslı, mücadeleci asla hiç bir olumsuzluk karşısında suratını asmayan güler yüzlü bir insandı. 5 yıldır bizimle birlikte ter döktü, mücadele etti. Çok sevgili, saygılı bir kardeşimizdi. Ani vefatı hepimizi derinden üzdü.
Biz de ismimi yaşatmak için Mevlüt Ön adına bir turnuva düzenledik. Ateş düştüğü yeri yakarmış, o yüzden ailesinin acısını bir nebze azaltmak istedik. Bu organizasyonda takımlarımız bizi yalnız bırakmadı. Spor Müdürümüz Bilal Yavaş bizlere çok destek sağladı. Saraçoğlu Spor Tesisi müdürümüzden, tüm sporcularımıza kadar herkese çok teşekkür ederi. Annesi, babası ve yakınları ile tüm sevenlerine başsağlığı dilerim”

“Mevlüt’ün anısını yaşatacağız”

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Ragbi Antrenörü İzel Erdem, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti. Yaşanan acı olaydan dolayı üzüntü duyduklarını belirten Erdem, “Mevlüt’ü çocukluğundan beri tanırım. Çok kibar, nazik bir kişilikti. Kısa sürede kendini sevdirdi ve Selçuk Kartallar’da önemli bir yere sahip oldu. Onu özleyeceğiz. Gerçekleştirilen “Mevlüt Ön Gençlik Turnuvası”nı her sene devam ettirerek, anısını yaşatmak istiyoruz” dedi. Genç sporcunun anısının yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen organizasyona katılan ailesi, yakınları, sevenleri ve sporcu arkadaşları turnuva boyunca zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Ön’ün ailesi, turnuvada genç kaptan anısına yemek verdi. Efe Çorba ve Ciğerci Fatih’te turnuvada ikramlarda bulundu. Maçların bitiminden sonra gerçekleştirilen kupa takdiminin ardından turnuva, fotoğraf çekimleri ve başsağlığı dilekleriyle sona erdi.

Eylül Aşkın Akçay


 

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 3
  • 3
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    metin
    1 yıl önce

    güzel yatırım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • P
    paul
    1 yıl önce

    nice site

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”