Son Dakika Haberler

Yılbaşının yaklaşmasıyla işleri yoğunlaşan promosyoncular, kalemden ajandaya, deri çantadan kol saatine kadar, tanesi 20 kuruş ile 500 lira arasında değişen ürünlerle ilgili siparişleri yetiştirmeye çalışıyor Promosyon siparişlerinde, takvim ve anahtarlık popülerliğini kaybederken, en çok ajanda, duvar saati, USB bellek, powerbank ve kalem setleri tercih ediliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
BURSA (AA) - BÜŞRA NUR ÖZCAN - Yılbaşı yaklaşırken, kalemden ajandaya, deri çantadan kol saatine kadar birçok alanda üretim yapan promosyoncular, siparişleri yetiştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. 

Ekim ayında başlayıp ocak ayı sonuna kadar devam eden yılbaşı siparişlerini yetiştirmeye çalışan promosyoncular, tanesi 20 kuruştan 500 liraya kadar değişen çeşitli ürünlere kurum ve kuruluşların logosunu veya ismini "sıcak", "lazer", "tampon" veya "uv" baskı yöntemleriyle basıyor.

Yılbaşı için verilen promosyon siparişlerinde, takvim ve anahtarlık popülerliğini kaybederken, en çok ajanda, duvar saati, USB bellek, powerbank ve kalem setleri tercih ediliyor.

Bir promosyon firmasının sahibi Hasan Gürgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşının yaklaşmasıyla artan siparişlerin baskılarını yapıp en kısa zamanda kurumlara teslim etmeye çalıştıklarını belirtti.

- "Farklı bir hediye bile bir senede kendini eskitiyor"

Promosyon işinde sınır olmadığını, yaklaşık 2 bin çeşit ürün bulunduğunu kaydeden Gürgen, şöyle konuştu:

"Daha önce en ufak firmalar bile ferforjeci, yedek parçacı, makine imalatçısı ya da satıcısı, herkes, promosyon yaptırıyordu. Ufak siparişler oluyordu ama çok daha telaşlı günler oluyordu. O zamanlar, daha çok ufak firmalar yaptırdığından daha çok anahtarlık giderdi. Mesela 80'li yıllarda sattığımız anahtarlığın 20'de birini şu an satamıyoruz. Anahtarlık, çok gerilerde kaldı ama yine de yaptırılmıyor değil. İlerleyen yıllarda ürün çeşitliliği arttı. İthal ürünler gelince, renkler, seçenekler çoğaldı. Takvim, eski popülerliğini kaybetse de gemici takvimi, hala revaçta; herkesin işine yarıyor, çok da kullanılan bir takvim."

Gürgen, kurumların bilhassa yılbaşında bir "teşekkür" olarak çeşitli hediyeler dağıttıklarını belirterek, "Yılbaşında, en çok tercih, ajandadan yana. Onun dışında teknolojik ürünler; powerbankler, USB bellekler, bu sene moda. Her yıl her kurum, farklı bir hediye arayışı içinde oluyor. Farklı bir hediye bile bir senede kendini eskitiyor. Onun için farklı bir şey aramaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Artık USB'li, hesap makineli, kartvizitlikli ajandaların da tercih edildiğini vurgulayan Gürgen, "Bu ajandalara gerekirse firma ismiyle şahsın da ismi lazerle yazılarak, kişiye veriliyor. Kişi, tabii isminin yazılı olduğu ajandayı kullanmayı tercih ediyor" dedi.

- "En pahalıları, hakiki deri ürünler"

Gürgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En ucuz ürün, plastik kalem. Bu kalemler, baskı hariç 0,25 liradan başlıyor. Oto kokusu veya magnet gibi ürünler de 0,20 lira. En pahalıları, hakiki deri ürünler. Çantalar, hakiki deri sümen takımları ile markalı kalemler pahalı. Bu ürünler, 500 lira civarında. Tabii bunların siparişi, düşük. Ucuz bir üründen 10 bin tane yaptırılırken bu tür pahalı ürünler için bir kurumdan en fazla 25 tane sipariş alınıyor. Bunlar, bir firmanın genel müdürüne, sahibine, kurumun ihracat yaptığı yurt dışındaki muhataplarına hediye ediliyor."

"Promosyon, firmalara değer katıyor" diyen Gürgen, ekonomik kriz içindeyken bile bir kurumun promosyon yaptırmasının bir fedakarlık olduğunu ve bu hediyelerin mutlaka güzel getirileri olacağını söyledi.

- "Daha pahalı, daha değerli ürünler satıyoruz"

Promosyon firması sahibi Salih Işık da yılbaşı siparişlerini yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Önceki yıllarda ajanda, kalem, çakmak gibi ürünler için yoğun sipariş aldıklarını belirten Işık, "Ancak bu yıl, teknolojik ürünler rağbet görüyor. Powerbanklere yoğun talep var. USB flash bellekler zaten vardı; onların satışı da devam ediyor" dedi.

Yılbaşı siparişlerinde önceki yıllara göre adet bazında bir azalma olduğunu belirten Işık, "Satışın seyri değişti. Geçmiş yıllarda ucuz ürünleri çok satardık; şimdi daha pahalı, daha değerli ürünler satıyoruz. Adet bazında geçmiş yılları yakalayamayabiliriz ama pahalı ürünlere rağbet olduğu için aradaki fark, kapanıyor" ifadelerini kullandı. 

Işık, firmaların kalem setleri, masa sümen setleri, duvar saatleri gibi fiyatları 100 ile 350 lira arasında değişen ürünlerden de özel müşterilerine göndermek üzere sipariş verdiğini sözlerine ekledi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English