Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Maddi manevi Konyaspor!..

25 Temmuz 2024

Yeni sezonun  başlamasına sayılı  günler kala Konyaspor, maddi anlamda ne yapılması gerekiyorsa noktası virgülüne kadar planlı bir şekilde ve insanüstü bir gayretle çalışıyor. Maddi imkânları zorlayarak bazende dışına çıkarak ( kendi ceplerinden ) Özgökçen enkazından kalan kötü ve pis görüntüden kurtulmaya çalışsada içlerine kadar sinen bu lekeyi çıkartmak için, inanılmaz desteğe ihtiyacı olduğu aşikâr. Bir taraftan fifa dosyaları, bir taraftan transfer tahtasının açılması, diğer taraftan transferleri halletmek için yüz parçaya bölünen başkan Ömer KORKMAZ, kulübün mali yükünü en azından hafifletecek sıcak para bulmak için sarfettiği fiziksel gücünü kimse küçümseyemez, küçümsememelide. Stada geldiğimiz zaman zemin kenarındaki dijital reklâm tabelaları ile skorboard’ta bulunan firmaların hangilerinden gelir elde ediliyor bilemem, ancak hatıra binaen zamanında sözleşme yapılan ve süreli olan reklâm varsa da affedilecek bir konu değil. Çünkü Konyaspor’un reklâma, tanıtıma değil paraya ihtiyacı var. Konyaspor’u zaten dünya alem biliyor. İşte bu kulübün isminin arkasına sığınarak kendi menfaatlarını düşünenler varmı yokmu bilemiyorum varsada Konya’ya Konyaspor’a hainlik yapıyordur. Bu konuda sayın başkan Ömer KORKMAZ’a haddim olmayarak ama bir büyüğü olarak bir değil iki tavsiyem olacak. Sayın başkan ve yönetimi büyük oynamalı. İsim sponsoru için sadece Konya’nın değil dünyanın bildiği tanıdığı Konyaspor isminin önüne yakışan Tümosan, Torku, Atiker gibi firmaların dışına çıkarak daha global maddi getirisi çok yüksek görüşmeler yapmalı. Örneğin havayolları firmaları, iletişim platformları v.b. ayrıca ikinci tavsiyem ise meşakkatli ve orta vadede halledileceğini tahmin ettiğim şirketleşme konusu. Bu konuda çalışma yapıldığını tahmin ediyorum ama öncelik verilmesi gereken maddelerin başında olması gerekiyor diyerek Takımın maddi  durumundan manevi durumuna geçiyorum.

LİG’E HAZIRLIK  AŞAMASI.

Kayseri kampında güç toplayan Konyaspor, yeni katılanların uyum sürecinin dışında taktik ağırlıklı çalışmalar yaparak kampın son günlerinde Hollanda ekibi Almere city ile hazırlık maçına çıktı. Takımın durumumu mücadele ve taktik deneyerek gören Ali Çamdalı, bu karşılaşmadaki oyun anlayışını gözlemleyerek birazda 3-2 galibiyetle moral motivasyon depolayarak Konya’ya döndü. İki günlük dinlenme  süresinin ardından geçtiğimiz pazartesi günü 2. Kamp dönemi için Slovenya’ya uçan yeşil beyazlılar, genel olarak oyun sistemi ve taktik ağırlıklı çalışmalara başladı. Çamdalı takıma yeni katılan oyuncular ve geçen sezon fazla süre alamayan oyuncuları görmek amacıyla buradaki ilk hazırlık maçında Hırvatistan’ın HNK Gorıca takımıyla karşılaştı. Öne geçtiği maçtan 1-1 lik skorla ayrılan yeşil beyazlılar genel olarak vasatı geçmeyen, prese dayalı ve hızlı olan  rakibine karşı ilk yarıda savunma düzenini deneme fırsatı buldu. İkinci yarıda ise 63 te yaptığı değişiklikler sonrası ligde görmemiz gereken Konyaspor’a yakın bir görüntü vardı. Ancak  bana göre tamda görmek istediğimiz Konyaspor’un bu maçta yüzde kırkını görebildim. Umarım yaklaşık iki hafta sonra başlayacak süper lig’in ilk haftalarında bu oran 70 -80 lere kadar çıkar.  Allah korusun sezon başlarında beklentilerimin çok uzağındaki Konyaspor herkes gibi benide hayal kırıklığına uğratır.

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”