Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Konyaspor'dan güzel başlangıç ama!..

12 Ağustos 2024

Yaklaşık 3 ay süren süper lig hasreti  Cuma günü oynanan Galatasaray-Hatayspor karşılaşmasıyla sona erdi. 2024 – 2025 Süper lig sezonu hayırlı olsun. Bütün takımlara sakatlığın, tatsızlığın olmadığı tertemiz ve güzel bir sezon diliyorum. Üç aylık transfer sürecinde takımlar eksik bölgelerine veya alternatif olarak tercih ettikleri oyuncuları kadrosuna katarak kimi takımlarda bunun yanısıra yeni teknik direktörleriyle sezona başladı. Yaklaşık 11-12 oyuncusuyla yollarını ayıran ve kısıtlı bütçesine rağmen adeta yeni bir takım kuran Konyaspor, yurtiçi ve yurtdışı kamplarını verimli bir şekilde geçirip yaptığı hazırlık maçlarıyla taraftarına birazda umut veren bir bekleyişin ardından Kasımpaşa deplasmanıyla lige merhaba dedi. Transfer yasağı olan ve geçen yılki oturmuş kadrosuyla sahaya çıkan Kasımpaşa karşısında Konyaspor’un neler yapacağı merak konusuydu. 90 dakika boyunca akıllı ve güven veren yeşil beyazlılar, zaman zaman kısa süreli kırılmalar yaşasada kazanmasını bildi. Doğru transferler, doğru oyun düzeni ve doğru kondisyon sonucunda maçın 90 dakika olduğu bilinciyle güzel bir başlangıca imza atarak Cuma günü sahasında ağırlayacağı Galatasaray  maçını moralli ve özgüvenli bir şekilde beklemeye başladı. 
Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim ki,  her sezon ilk 5-6 hafta her takım için belirleyici olmayabilir. Ancak Konyaspor için yukarıda belirttiğim gibi bir umut olduğu kesin. Hem yerli hem yabancı oyuncuların katkılarını ilerleyen haftalarda daha net bir şekilde göreceğiz. İlk maçta  izlediğim kadarıyla transferlerin yerinde ve kaliteli olduğu aşikâr. Zaten atılan goller ve öncesi bizlere hem oyun kalitesini hemde iyi bir kumaş olduklarını belirgin bir şekilde gösterdiler. Nazar değmesin inşallah diyerek Konyaspor’un bu sezon yine zor bir deplasman olduğunu, çok canlar yakacağını görür gibiyim. Belki birçoğunuz eleştirecek birçok kişiylede hemfikir olacağız ama kafamdaki tek soru işareti Ali hoca. Acaba süper ligi kaldırırmı, oyuncularla diyaloğu veya arkadaşlık ortamını sağlamak konusunda çok tedirginim açıkçası güvendiğimi söyleyemem. Ancak Ömer başkan güvenmiş olsa gerek, bu takımı ona ve ekibine teslim etti. Futbolculuk dönemindeki yazılan çizilenleri veya ağızdan ağıza dolaşan dedikoduları Ömer başkan’ın bilmeme veya duymama gibi bir lüksüde yok. İnşallah yanılan ben olurum ama ateş olmayan yerden dumanın çıkmayacağını doğrulayan bir ortam yaşandığını biliyorum. Ali hoca konusunda yine belirtiyorum inşallah yanılırım ki dokuza çıkan adını sezon boyunca sekize indirebilirse ne alâ. Böyle bir Konyaspor’un başında başarılı olacağı konusunda tereddüt ettiğim Ali hoca varken önemli bir noktayıda belirterek yazımı  bugünlük sonlandırmak istiyorum. 

Hazırlık kampındaki Konyaspor’u, geçen yılki oyun anlayışı ile bu yılki oyun anlayışıyla karşılaştırırsak, dağlar kadar fark olduğunu ve yeni kurulan kadroya ve taraftarın memnun olduğu transferlere rağmen kombinelerin neden çok düşük olduğunu aklım almıyor. Fiyatlar yüksek diyende var, önemsemeyende var ama Konyaspor 6-7 bin kombineye layık görülüyorsa açıkçası gerçekten çok yazık.  Ben özellikle bu vesileyle bu sevgiyi yaşayarak şehri bayraklarla süsleyen ve asan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”