Kitap okumanın önemi
05 Nisan 2017
Mart ayının son günleri ile Nisan ayının ilk günleri kütüphaneler haftasıdır. Kütüphaneler haftası 53. Programı çerçevesinde Konya’mızda Kültürel etkinlikler çok yoğun ve güzel başlamış halen de devam etmektedir. Konya Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği Konya Kitap Günleri 27 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmektedir. Konya Kitap Günleri Programlarına verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek bey’e, Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M.Sami Küçüktığlı’ya ve bütün emeği geçenlere kalb-i şükranlarımı sunarım.
KOP Ve EKİP42 (Eğitimde Kaliteyi İyileştirme) Projesi Kapsamında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Okullarımızda Organize Ettiği, Yazar- Öğrenci buluşması SÖYLEŞİ-İMZA Günü Programını Ereğli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ile buluşarak gerçekleştirdik. Hakikaten çok özlü ve güzel bir program oldu. KOP İdaresi Başkanımız Sayın İhsan Bostancı’ya, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur’a Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz, Mukadder Gürsoy’a, (TYB)Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanımız Hayri Erten’e, Atilla Yaramış 'a, Ar-Ge Sorumluları Mehmet Filiz, Özlem Kaya, Ereğli Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kiraç 'a, Okul Müdürü Veli Ceylan 'a ve isimlerini sayamadığım bütün emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.
Konya İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğünün Kütüphaneler haftası Münasebetiyle Organize ettiği İmza günü programına şahsımı da davet etmişlerdir. İl Halk Kütüphanesinde 01 Nisan Cumartesi günü kitapsever dostlarla buluşarak çok güzel bir program gerçekleştirdik. Bizleri bizzat arayıp, nazik davetleri sonucu programa katılmamızı isteyen, güzel bir organizasyon sonucu okuyucularla bizleri buluşturan İl Kültür Ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdüssettar Yarar bey’in şahsında emeği geçenlere şükranlarımı sunar, programların devamını dilerim.
TYB Konya Şubemiz, İlk olarak Konya Kitap günleri vesilesiyle Yazarlara standında imza günleri organize etmiştir. Kütüphaneler haftası münasebetiyle bu sene Selçuklu Belediyesi ile üçüncüsü gerçekleştirilen Programda öncelikle Kelebekler Vadisi gezisi gerçekleştirilmiştir. Kelebekler Vadisi gerçekten görülmeye değer güzelliktedir. Akabinde Selçuklu Belediyesi Ortaokulu ile Bey Hekim İmam-Hatip Ortaokulunu gezdik. Okulun Konferans salonu ve kütüphanesi yerinde görme imkânına sahip olduk. Kütüphanede Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mukadder Gürsoy beylerin de katıldığı program icra edildi. Geleceğimizin teminatı gençlerin günlük en az 40-50 sahife düzenli kitap okuduklarını, hatta bazı öğrencilin 500 sahife okuduklarını duyunca geleceğimizin aydınlık olduğunu, Asım’ın nesillerinin yetiştiğini görmek, duymak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Selçuklu Belediyemiz’in şuan mevcut 29 Kütüphanesi bulunmakta olup, kısmetse yılsonuna kadar 53’e çıkaracaklarını ifade etmişlerdir. Kitap okumayı sevdirdikleri için emeği geçenleri kutluyorum.
Selçuklu gezimizin son durağı ise kısa adı, SOBE olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi olmuştur. Otizm rahatsızlığı olan evlatlarımızın eğitim göreceği, birçok ilkleri içinde barındıran güzel bir mekân. Kısmetse yakında hizmete girecektir. Selçuklu Belediye Başkanı Sayın U. İbrahim Altay’a, TYB Konya Şube Başkanı Sayın Prof.Dr. Hayri Erten’e, Selçuklu Kütüphaneler Müdürü Osman Özkan’a ve emeği geçenlere kalb-i şükranlarımı sunarım.
Ayrıca 02 Nisan günü TYB Konya Şubemizin Kule-Site de geleneksel 7. Yazarlar buluşmasında Konyalı Yazarlar İmza gününde Kitapsever kardeşlerimizle buluştuk. Konya’mız kültür- Sanat etkinliklerinde olması gereken zirveye emin adımlarla gitmektedir. Katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkürlerimi arz ederim.
Kütüphanelerden her zaman gereği gibi faydalanmak, gerçek anlamda bilgi sahibi olmamızı sağlar. Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar. Ayet-i Kerimede: “Yaratan Rabbinin adıyla oku” (Alak süresi: ayet:1) buyurulmuştur. Dinimiz İslam’ın ilk emri “oku” olmuştur. Bu Ayet-i Kerimeden ve Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)’in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. Müslümanları öldürmeye gelen Müşriklerden bile Okuma-Yazmayı öğrenen bir dine İslâm’a gönül verenlerin, okuma alışkanlıklarında en önde olmaları gerekir diye düşünüyorum. İslam’ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet –i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır.
Evlâtlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlayacak şekilde, kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.
Yorumlar
Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.