Son Dakika Haberler

Erdoğan Nesimioğlu

Erdoğan Nesimioğlu

​Hesaplar tutmadı!..

15 Wednesday 2013

Konya, seçimlerle dolu yoğun bir haftayı daha geride bıraktı.
Konya’nın tamamı seçim sandıklarına koştu desek yeridir.
Önce Ticaret Borsası’nda, ardından aynı gün hem Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde, hem Ticaret Odası’nda, hem Mali Müşavirler Odası’nda, hem de Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nda seçim yapıldı.
Konya’nın adına yaraşır, bazılarının beklediği gibi kavgasız-gürültüsüz, demokratik bir ortamda gerçekleşti seçimler.
Çiftçiler, üreticiler, tüccarlar, esnaflar, borsacılar, mali müşavirler, muhasebeciler, akaryakıt satıcıları velhasıl herkes seçim yaptı.
Tam da Konyalıya yakışır bir seçim oldu.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Ticaret Odası ve Mali Müşavirler Odası’nda beklenen oldu ve herkesin hem fikir olduğu kişiler yeniden başkan seçilerek, bir kez daha güven tazelediler ve yaptıkları hizmetin de karşılığını almış oldular.
Özellikle Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin seçimi çok hareketli geçti. Hareketli geçmesinin nedeni de sadece Konya merkez değil,  9-10 ilçenin ve onlarca kasaba ve yüzlerce köyden üreticiler oy kullanmak için Konya Şeker bahçesini doldurdular.
Seçimi önemli kılan  bir başka konu da 5 ayrı grubun oluşturduğu ve kendilerine “Güç Birliği” adını verdikleri kişilerin seçimde aday olmasıydı.
Güç Birliği oluşturdular ama Recep Konuk’un güç gösterisi altında ezilip gittiler.
Seçime katılan 12 bin 258 üreticinin kullandığı geçerli oyun sadece 3 bin 118 Güç Birliği listesi alırken, Recep Konuk tek başına 9 bin 140 oy alarak üreticinin yüksek teveccühlerine mazhar oldu.
Recep Konuk, karşısında bir araya gelen tüm gurupları, hem de gece gündüz koşmalarına, olmadık, aklın hayalin almadığı vaadlerine rağmen 3’e katladı.
Salonu dolduran binlerce üreticinin büyük coşkusu, heyecanı karşısında omuzlara alınarak salona giren Recep Konuk’a olan sevgi artarak katlanmıştı.
Hesapları tutmamıştı!
Evet, bir yerlerde yanlış yapmışlardı.
Çünkü, onlar üreticiyi yeterince tanıyamamışlardı.
Eğer, üreticiyi tanımış olsalardı, gezdikleri yerlerde kendilerine gösterilen ilgiyi iyi okumuş olsalardı, sanırım Recep başkanın karşısına çıkmazlardı.
Ben şuna inanıyorum;
Bu insanlar, kendilerine hizmet eden kişileri kolay kolay bırakmıyor, terk etmiyor.
Yani bizim insanımız istikrarı seviyor, istikrarı koruyor ve hep düzenden, istikrardan yana tavır koyuyor.
Konya Şeker’in büyümesinden, istikrarından, gelişmesinden ve özellikle ülke tarımına kazandırdığı devasa tarımsal sanayi yatırımlarından bu millet memnundu.
Memnun olmasaydı zaten gereğini yapardı.
Ama, görünen köy kılavuz istemez.
Pankobirlik Genel Başkanı sayın Recep Konuk, göreve geldiği ilk günden beri sürekli çalıştı, hep koştu, “Üreticilerime daha nasıl yararlı olabilirim” diye gece-gündüz demeden proje geliştirdi.
Recep başkanın geliştirdiği projeler de öyle yenilir-yutulur projeler değil.
Hepsi birbirinden önemli, birbirinden büyük ve hepsi de tarımın sürdürülebilirliğini sağlayacak projelerdi.
Bu projeler bir bir hayata geçirildi.
Cihanbeyli’de Plastik Kampüsü, Meram’da Et ve Süt Entegre Kampüsü, Seydişehir ve Beyşehir’in ortasına Donuk Gıda (Patates) Kampüsü, Altınekin’e Ham Yağ Kampüsü ve Çumra’ya Çumra Şeker Kampüsü kuruldu.
Bu kampüslerde yüzlerce işçi çalışıyor, binlerce üretici ailesi bu kampüsler sayesinde evine ekmek götürüyor.
Yani işin özü, sayın Konuk üretici için ne gerekiyorsa yaptı. Yaparak bugünlere geldi.
Öyle birileri gibi “yapacağım, edeceğimle” gün geçirmedi.
Hem öyle tesisler yaptı ki, üreticilerin tüm ürünleri değer kazandı. Üreticinin cebi para gördü. Üretim arttı, ürün deseni çoğaldı.
Üretici arpaya, buğdaya ve şeker pancarına mahkum edilmedi.
Recep başkan yaptı ama, bu millette kendisini hiç yalnız bırakmadı.
Hep onunla oldu, Recep başkanın yolunu kendi yolları gördüler. Onun sürekli arkasında durdular, desteklediler ve desteklemeyi de sürdürüyorlar.
Evet dostlar, yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz.
Sayın Konuk da “yol, yolcuyla yürünür” gerçeğinden hareket ederek, üreticilerin yüzünü hiçbir zaman yere eğdirmedi.
Üreticinin başını hep dik tuttu.
En önemlisi de, fukaralığın bu ülkenin, bu milletin kaderi olmayacağını bir kez daha göstermiş oldu.
Ve, sonuçta da 5 ayrı gurubun oluşturduğu güç birliği hareketini, cesareti, azmi ve yürekliliğiyle bir kez daha tarihin karanlıklarına gömdü.
Bize de herkes gibi erdemli bir vatandaş olarak, sayın Konuk ve ekibini yürekten kutlamak düşer. Yolun açık olsun sayın Başkan.
Aklına, yüreğine, cesaretine ve en önemlisi de vizyonuna sağlık

 

.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English