Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Görünen köy kılavuz istemez!

20 Ağustos 2024

Süper lig’in 2. Haftasında ilk iç saha maçını oynayan Konyaspor, Galatasaray’a mağlup olmasına rağmen ileri haftalar için umut veren bir oyun sergiledi. İşin ilginç yanı sağ bek arayan Konyaspor iki golüde sol çaprazdan, yani Damjanovıc’in olması gereken bölgeden yedi. Ama maalesef 26 yaşındaki sırp oyuncu kulübedeydi, bilmem anlatabildimmi. İlk golde slovıc’in yatarak uzanabileceği top, önünden geçerek bakışları arasında Kerem’e alda at asisti oldu ve Kerem’de bu ikramı geri çevirmedi. 2. Golde ise Barış Alper, defansa yardıma gelen Umut, Adil ve Oğulcan’ın bıraktığı boş alana geçerek, sol çaprazdan sağ ayağıyla yerden vurduğu şut slowıc’in sağından ağlara gitti. Sonrasında her iki kaledede ciddi pozisyonlar olurken bu pozisyonlar değerlendirilemedi ve karşılaşmayı konuk ekip 2-1 kazandı. Maçta Ndao’nun etkisiz kaldığı, jevtovıc’in oyuna ağırlığını koyamayışı, ilk hafta harikalar yaratan Pedrınho’nun bu maçta ortalarda pek gözükmemesi ve teknik taktik mi bilemiyorum ama birtürlü yerinde olmayan Umut NAYIR’ın pozisyonlara uzak kalması,  muhtemel puan yada puanları alıp götürdüğünü söylemek sanırım yanlış olmaz. Henüz sezonun başı ve bu maçtan çıkarılacak dersler varmı ? elbette. Ancak şunu belirtmek isterim ki bu sezon Konyaspor, bu tür sıkıntılar giderildiği zaman tüm takımlar için gerçekten zor bir deplasman olacak gibi. Umarım bir an önce Ali hoca bu konular üzerinde önlemini alır ve tribünleri coşturan Konyaspor’u ortaya çıkarır. Tribün demişken stadı dolduran taraftarlarımızada parantez açmak istiyorum. Umarım diğer Anadolu takımlarının maçlarında  da bu doluluk oranını ve bu performansı göstersinler. Umarım diyorum çünkü maç öncesi Konyasporluyum deyipte Galatasaray formasıyla dolaşan birçok sima ya şahit oldum ve üzüldüm açıkçası. Satılan kombine sayısına  bakacak olursak sezona göre çok çok  iyi olduğunu görüyoruz. Avukat beyefendinin küstürdüğü taraftarı mevcut başkan sayın Ömer Korkmaz tekrar tribünlere çekmesini bildi. Maddi açıdan yokluk içerisindeki kulübe hiç biryeri satmadan değerli transferler yaparak, Konyaspor’un Konyaspor olduğunu gösterdi. Üst tarafta belirttim ya, bu sezon Konya’nın zor bir deplasman olacağını hissediyorum. Bu takıma kılavuzluk yapacak olanlarada ihtiyaç yok. Çünkü köy zaten görünüyor.

Hem deplasman takımları için zor olan Konyaspor, hemde deplasmanda zor bir takım olan Konyaspor, bu hafta Bodrum’a konuk olacak. Kâğıt üzerinde favori görünen yeşil beyazlılar, yinede çok dikkat etmesi gereken bir karşılaşmaya çıkacak. İlk iki haftada puan alamayan ege takımı süper lig’de kendini ıspatlamak için daha agressif olacağını düşünüyorum. Özellikle Dimitrov, Puşcaş, Fredy ve Gökdeniz gibi etkili ve sonucu değiştirebilecek yeteneklere sahip oyuncuları bulunuyor. İlk iki hafta genelde 4-14-1 i deneyen Bodrum FK, Konyaspor karşısında sistem değiştireceğini ve 4-4-2 ye döneceğini tahmin ediyorum. Konyaspor ise kolay görünen ama zorluk derecesi yüksek olan bu karşılaşmada istediğini alabilecek kalite ve güce sahip. Dedik ya “görünen köy kılavuz istemez”

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”