Son Dakika Haberler

Oktay Sınığ

Oktay Sınığ

​Galibiyete rağmen

17 Eylül 2024

Süper lig’in 5. Haftasında Samsun’a konuk olan Konyaspor Pedrınho’nun golüyle 3 puanı Konya’ya getirdi. 3 puan geldi gelmesine ancak bu galibiyet oyun sistemi açısından yüzde yüz risk taşıyor. Çünkü orta alanı kullanmayan Ali Çamdalı birinci bölgeden çıkardığı uzun toplarla rakip defansın arkasına sızan Umut’tan medet bekledi. 30.dakikada kale alanı ana baba günü olan Samsunspor, topu uzaklaştıramayınca kafalardan seken top pedrınho’nun önüne düştü bu ikramı geri çevirmeyen Brezilyalı yerden sert vurdu ve Okan Koçuk’un solundan topu ağlara gönderdi. 90 dakika sonunda ise kazanan Konyaspor oldu. Yukarıda da belirttiğim gibi bu galibiyet önemli bir galibiyet olsada ileriki haftalar için açıkçası pekte umutlandırmayan bir oyun anlayışı vardı. Konyaspor’un geçtiğimiz senelere göre daha iyi olan kadrosunu taktik anlamda kullanamayan Ali hoca, Bodrum ve Kayseri karşısındaki kaybolan puanları telafi edebilecek oyun oynatamadı. Samsun’dan gelen üç puan tamamen oyuncuların kazanma arzusu, hırsı ve becerisiyle alâkalı diye düşünüyorum. Şimdi içeride Sivas ve sonrasında Trabzon deplasmanı var. Çamdalı’nın bu iki maç için kafasında nasıl bir kurgu var bilemem ancak şu varki B planı olmadığını düşündüğüm teknik adamın orta alanı kullanması hatta 4-1-4-1 den 3-5-2 ye dönmesi nacizhane benim düşüncem. Atak defanstan başlar bu doğru, ancak futbolun  olmazsa olmazı olan orta alan boş olursa rakipler senin yarı alanına kamp kurar. Buda ister istemez rakiplerin iştahını açar ve kendiliğinden oluşan bir baskıya maruz kalırsın. Ben teknik direktör değilim tabiki Çamdalı’nın işine saygı duyarım ama haddimide bilerek futboldan anladığımı da belirtmek isterim. 


B VE C PLANI
Ligin henüz başındayız ve bu lig maratonu çok uzun olduğu için elindeki güzel kadroyu iyi kullanmak gerekir. Konyaspor’un geçtiğimiz 5 haftalık periyodda akıcı bir futbol oynadığını ben açıkçası görmedim. Nedeni de 8 ve 10 numara pozisyondaki oyuncularımızın topla oynama süresine baktığımız zaman yüzdesi düşük olduğunu görürüz. Buda topun 1. Bölgeden transit olarak direkt 3. Bölgeye gitmesi anlamını taşıyor. Rakip defans  arkasına atılan toplar her zaman sonuç getirmediği için ya beraberliğe yada mağlubiyete davetiye çıkarmış olursun. Söyledim ya, geçtiğimiz sezonlara nazaran çok çok iyi olan kadromuz maça 1-0 önde başlayabilecek bir kaliteye ve kapasiteye sahip. Burada en büyük tebriği tabiki Ömer başkan ve yönetimi hakediyor. Açıkçası Ömer başkan kulübün mali yapısınıda düşünerek elini hatta gövdesini taşın altına koyarak Ali Çamdalı’nın önüne ununu şekerini suyunu herşeyi koydu ve  Çamdalı’ya helva yapma şansını verdi. Artık top kendisinde. Süper lig yavaş yavaş ritmini bulmaya başladı diyebiliriz. Fikstüre göre  Ali hoca’nın  elinde B-C planları olması lazım. Açık ve net söylüyorum bu kapasite ve hocalık bilgisi varmı ? bilemem. Galibiyete rağmen ben şahsen tedirginlik yaşıyorum. Kalın sağlıcakla. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”