Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​Bodrum Tatili

25 Ağustos 2024

Maç öncesinde favori olan taraf Konyaspor'du. Beklenti ise Konyaspor'un galip gelmesiydi.


Maç başladığında istediği pasları yapamayan, istediği oyunu oynayamayan etkisiz bir Konyaspor vardı. Buna karşılık direkt kaleye giderek bir an evvel pozisyon oluşturma amacında olan, oyunun hakimi ve akıllıca oynayan bir Bodrumspor gözüküyordu. 


Bir defans düşünün rakip korner kullanırken iki stoperi de aynı yerde olması nasıl açıklanır? Yakınlarında rakip oyuncu olmayıp, ikisi de aynı topa çıkıyor olması ve birbirlerini olumsuz etkilemesi nasıl açıklanır? Cevabını rakip futbolcuların bile yapamayacağı şekilde bir kafa vuruşu ile kendi kalesine gol atmak olarak hemen aldık. 


Konyaspor'un içinde bulunduğu durumu anlatan ise ikinci gol oldu. İyi organize olunmuş kaliteli bir gol görüntüsü ortaya çıksa da golün ana sebebi Konyaspor'du. Rakip karşılamada sahaya doğru yerleşmediği gibi rakipten uzak kalarak rahat paslaşma olanakları sunan, rakibin atak organizasyonunu yakından izlemekle meşgul olan futbolcular vardı. Bu bir takımın ulaşabileceği olumsuzluğun zirvesiydi. 


İlk yarının uzatma dakikalarında duran toptan bulunan gol de oyuna ve mücadeleye olumlu bir etki etmedi. Topa sahip olan Konyaspor, oyunu sürekli elinde tutan Bodrumspor vardı. 


Maçta kazanmak isteyen Bodrumspor ve oynama arzusu sıfırlanmış Konyaspor vardı. Bunların yanında geçen sezonlarda öne çıkan sağlam defans yapma olgusunu yok etmiş bir Konyaspor var artık. 


Etkili pas yok... Kanat atakları yok... Takım uyumu yok... Atak düzeni, savunma düzeni yok... Sahaya doğru yerleşme yok... Pozisyon üretme yok... Oynama isteği yok... Yok, yok, yok... Futbolun doğruları adına hiçbir şey yok... 


Ne var? Ders almayan Konyaspor var. Başka takımın galibiyetiyle ligde kazara kalmış Konyaspor'un ders almamakta inat etmiş hali var. Ligden düşmeyi kafasına koymuş Konyaspor görüntüsünün korkusu var. Bu mağlubiyet bir uyarı olsa diyeceğim ama geçen sezondan ders almayan bir takım için fazla iyimserlik olur. 


Ne var? Cılız da olsa maçta tek bir organize atak üretemeyen Konyaspor var. Takımı hiç hazırlayamamış etkisiz, kendisine çok büyük gelen Konyaspor teknik direktörlük gömleğimi giymiş Ali Çamdalı var. 


Ne var? Rakibini küçümseyen, sahada top oynamak yerine Bodrum'da tatile gitmiş futbolcular var. Bodrum tatili güzel miydi beyler! 


Selam ve dua ile...

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”