Son Dakika Haberler

Ersin Öztürk

Ersin Öztürk

​BELEDİYE DEYİP GEÇMEYİN...

19 Thursday 2015

Yaklaşan yerel seçimler öncesi demeyeceğim tabii ki ama genel seçimler öncesinde de yerel yönetimlere büyük görevler düşmekte. Belediyeler her zaman olduğu gibi şimdi de partilerine oy kazandırabilecekleri gibi ciddi oy kaybı da yaşatabilirler. Partilere önerim belediye başkanlarınızı seçim öncesinde nasıl desteklediniz arkasında durdunuz ise şimdi de genel seçimler öncesinde onların sizin yanınızda durma zamanı geldi. Burada yanlış anlaşılmalar yaşanıp da belediyeleri siyasi propagandaya çektiğim düşünülmesin tam tersine belediye seçimden sonra siyasi söylemleri bir kenara bırakarak her vatandaşa eşit yaklaşarak herkese eşit hizmet götürmekle mükelleftir.

Peki bu seçimde belediyelere ne gibi görevler düşmekte ve partilerine ne gibi destekleri olabileceği yanı sıra nasıl zarar verebilirler.

İsmini burada zikretmemin pek uygun olmayacağını düşündüğüm iki gözlemimi ve diyalogumu sizlerle paylaşarak gerekli stratejiyi kazandıracağıma inanıyorum. Tabi üzerine alınması gerekenler üzerine alındığı zaman bunun sağlanabileceğini düşünüyorum.

Şubat ayı içerisinde gerek mesleğim gereği gerekse kişisel ziyaretlerim gereği birçok ilçeyi ve birçok belediye başkanını görme tanıma imkânım oldu. Kimisinde ciddi hayal kırıklıkları yaşarken kimisinde de gurur duydum millet adına. Seçim döneminde seçim merkezine gelen vatandaşı ayakta karşılamayı boş verin kapıda karşılayan başkan adayı BAŞKAN olduktan sonra yanına gelen vatandaşı kapıda karşılamayı boş verin ayağa kalkma zahmetinde dahi bulunmuyor. Bu tür örneklere bizzat şahit olmakta bizleri üzüyor ve tekrar üzülerek söylüyorum ki bir zamanlar partinizden aday gösterdiğiniz bu başkanlar bu seçimlerde de başka zamanlarda da partilerine ciddi zararlar vermektedir. Öyle belediye başkanları da var ki… Makama vatandaş geldiğinde kapıda karşılayıp, Anadolu’muzun güzel tabiri ile boynuna boğazına sarılarak karşılıyor vatandaşı. Bu tür başkanlar ise makamın başkanı değil gönüllerin başkanı olduğu için o koltuktan kalktığı zamanda hep başkan olarak kalıyor.

Siyasi partilerin seçim propagandalarını ve stratejilerini belirlerken göz ardı etmemesi gereken hassas bir konu başkanlar. Orada belediye başkanının sizi en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyorsanız halkın nabzını tutmadan gerçek seçmenlere inmeden bunun gerçek yüzünü göremezsiniz.

Bu dönemde 1 yılını tamamlamasına çok az kala belediyelerinizin karnesini elinize alıp durum değerlendirmesi yapmanızın zamanının geldiği kanaatindeyim. Doğru stratejileri doğru veriler ile sağlayacağınızı unutmayın. Kulaktan dolma bilgiler ve havadislerle kendinizi kandırmaktan öteye gidemeyeceğiniz gibi yanlış stratejilerinizin kurbanı olarak 7 Haziran’ da hüsrana uğrayabilirsiniz.

Bu arada sıradaki yazımızda partilerin milletvekili adayı belirlerken nelere dikkat etmesi gerektiğine değineceğimi belirtmek isterim. Tabii ki bunlar sadece bir sosyolojik gözlem olmayıp kapsamlı araştırma verilerinden elde edilen bilgiler ışında olacak…

 

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • talha ayçiçek

    SİZİN GİBİ KONUSUN DA UZMAN KİŞİ NİN BİLGİLERİ BİZİ AYDINLATTI TEŞEKKÜRLER

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • mert sert

    yazar çok önemli bir konuya parmak basmış...anlayan anladı zaten...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English