Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Akıllı oyun 3 puanı getirdi

14 Eylül 2015

Torku Konyaspor kötü başladığı karşılaşmayı iyi bitirdi ve ligdekli ilk galibiyetini deplasmanda aldı.

Osmanlıspor karşısında ilk yarıda vasat bir oyun sergileyen yeşil beyazlılar, ikinci yarıya muhteşen başladı ve ilk atağında da skoru dengeledi.

İlk yarıda ortaya koyduğu korkak ve ürkek  oyun, ikinci yarıda yerini akıllı bir mücadeleye bıraktı.

Torku Konyaspor iyi futbol oynamadı aslında, ama akıllı oyunu ve tecrübeli ayaklarının varlığı ile Ankara'dan güle oynaya 3 puanı koparmayı başardı.

Sezon başındaki ilk yazımda da "Konyaspor dahil, bir kaç takım hariç ligdeki tüm takımlar daha lige hazır değil" diye belirtmiştim.

Aynen öyle oluyor. Ligin 4. haftasını geride bırakırken, takımlar yavaş yavaş gerçek kimliklerine kavuşuyor.

Konyaspor'da bunlardan biri. Gelecek haftalarda çok daha iyi bir Konyaspor izleyeceğimiz kesin.

Geçtiğimiz sezona göre kişisel becerileri öne çıkan futbolcuların çokluğu  bu sezon daha ağırlıklı olarak takımda yer alıyor.

Bu da Konyaspor'un bu sezon, geçen sezona göre daha iyi bir performans sergileyeceğini ap açık ortaya koyuyor.

İbrahim Sissoko, Alban Meha, Riad Bajic ve Somuel Holmen'in bu sezon Konyaspor'a çok şeyler vereceğinin ilk göstergesini Osmanlıspor maçında ortaya koydular.

Daha yeni yeni toparlanmaya başlayan ve ilerleyen bir kaç hafta sonra bu takımın ortaya koyacağı seyir zevki umarız bizi mutlu edecektir.

Etmelidir de..

Kaleci Serkan Kırıntılı'nın yaptığı penaltılık hareket aslında penaltı ile uzaktan yakından ilgisi yoktu. Ama Allah'ın takdiri, haksızlığa "dur" dedi. Hak yerini buldu. Gol olmadı. Bu penaltı gol olsaydı, 10 kişi kalan ve yeşil beyazlıların moralini demolize edip, belki beraberinde yenilgiyi de getirebilirdi.  Bu da maçın kırılma noktasıydı.

63. dakikada ilgisi ve alakası olmayan bir yerde Dossa Junior'un yaptığı hareketten sonra ikinci sarı karttan oyun dışı kalmasına ne demeli ya?.

Torku Konyaspor'un 61. dakikada bulduğu 2. golden 2 dakika sonra oyundan atılan bu futbcolcu olası bir yenilginin konuşulan ismi olacaktı.

Maçın hakemi Çağatay Şahan'ın Konyaspor'u ince ince doğradığını ve tüm takdir haklarını Ankara ekibi lehine verdiğini de vurgulamadan geçemeyeceğim. Nitekim verdiği uyduruk penaltı da bunun göstergesi oldu.

Kısacası Konyaspor takım gibi takım olma yolunda Milli maçlardan dolayı verilen arada bayağı epey yol katetmiş. Bir kaç hafta sonra daha da iyi olacağı kesin.

Transferlerde çok eleştirdiğimiz yönetimi belki de "haksız olarak suçlamışız" diyeceğiz. Olsun varsın, takım iyi olsunda gerisi teferruat...

,.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English