Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​7 Koldan 7 Ayağımıza Saldırıyorlar

17 Monday 2019
İnsanı ve toplumu ayakta tutan 7 ayak vardır:

1. İnsan da özgüven

2. Ailede kadın

3. Okulda öğretmen/Üniversitede hoca

4. Camide imam

5. Ticarette marka kurumlar

5. Millette aksaçlılar( toplumun tarihte veya bugün önde gelen şahsiyetleri)

6. Ümmette, ümmeti birbirine bağlayan manevi bağlar.

Bir devlet ordularla yıkılmaz.

Bir millet ordularla teslim alınmaz.

Milleti ve devleti koruyan ve kollayan ayakları zayıflattığında o millet veya devleti teslim alabilirsiniz.

Bu işi de ancak içeriden o milletten görünen veya o devletin adamı gibiymiş gibi davranan hain münafıklarla yapabilirsin.

Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'in 2. Suresi Bakara suresinin hemen başında kafirleri bize 2 ayetle anlatırken, münafıkları(mümin görünen kafirleri/içimizdeki kafirleri) 13 ayette ayrıntılı tarif etmektedir. Yine Münafikun suresinde münafıklar uzun uzun tanıtılmaktadır.

B. Said Nursi, kafirler 2 ayetle anlatılırken, münafıkların 13 ayetle anlatılmasını şöyle yorumlar:

Birincisi: Düşman meçhul olduğu zaman daha zararlı olur. Kandırıcı olursa daha habis olur. Aldatıcı olursa, fesadı daha şedit olur. Dahili olursa, zararı daha azim olur. Çünkü; dahili düşman kuvveti dağıtır, cesareti azaltır. Harici düşman ise, bilakis, asabiyeti şiddetlendirir, salabeti arttırır. Nifakın cinayeti, İslam üzerine pek büyüktür. Alem-i İslamı zelzeleye maruz bırakan nifaktır. Bunun içindir ki, Kur'an-ı Azimüşşan, ehl-i nifaka fazlaca teşniat ve takbihatta bulunmuştur.

İkincisi: Münafık olan, mü'minlerle ihtilat ede ede, yavaş yavaş ünsiyet kesb eder, imanla ülfet peyda eder. Gerek Kur'an'dan, gerek mü'minlerden nifakın kötülüğü hakkındaki sözleri işite işite pis haletten nefret eder. En nihayet, lisanından kelime-i tevhidin kalbine damlamasına zemin hazırlamak için itnab yapılmıştır.

Üçüncüsü: İstihza, hud'a, ikiyüzlülük, hile, kizb, riya gibi kötü ahlaklar münafıkta var. Kafirde o derecede yoktur. Bu cihetten münafıklar hakkında itnab yapılmıştır.

Dördüncüsü: Alel-ekser münafıklar, ehl-i kitaptan oldukları için, şeytani bir zeka sahipleri olup, daha hilekar, daha desiseci olurlar. İşte bu durumdaki münafıklar hakkında itnab, yani tatvil-i kelam, ayn-ı belagattır.''

 

İşte içimizde yaşayan belki şeklen bizden daha dindar görünen münafıklara ‘'feraset''le bakmak ve tanımak her uyanık müminin imanının gereğidir.

‘'Feraset''; firas/at kelimesinden gelir. Ve at 350 derece açıyla görür çevresini.

Müminde 350 derece açıyla çevresine bakacak ve içimizdeki münafıkların çalışmalarını engelleyecek Resulünün öğrettiği metotlarla.

Ben sözü çok uzatmadan bir ölçü vereyim.

Kim kesin bilgi, belge ve çözüm sunmadan algı oluşturacak şekilde yazımın girişinde bahsettiğim 7 ayağımıza saldırıyorsa bilin ki münafıktır onu ifşa edin.

Son günlerde Konyamızın bir marka değeri olan TORKU ile ilgili algı çalışmasına bu gözle bakın!

Kim bilgi, belge ve çözüm sunmadan TORKU gibi milletin değerlerine saldırıyorsa kesinlikle münafıktır.

150 yıldır kandırıldığımız artık yeter!

Uyanma vakti ey millet!

Bizi bizden görünüp, sırtımızdan bıçaklayanları tanıyalım.

Düşmanın bütün yumurtaları aynı sepete koymayacağını unutmayalım!

Dinde hassas muhakemeyi akliyede zayıf insanlar olmayalım.

Etrafımıza ferasetle(360 derece açıyla) bir kez daha bakalım ve oyunları bozalım.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ali

    sayın yazar yukarıda belirttiğin durumlar hepsi akp döneminde yozlaşan durumlar yani biz bizi yönetenlerin basiretsizliklerinden dolayı bu gün ahlaki ve insani yozlaşma yaşıyoruz

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Halk

    kardeş ak parti ve erdoğan bir melek hiç hata yapmazlar, hep hatalar dışarıda

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English