Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zeytinyağı: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına 6 Şaşırtıcı Fayda

Zeytinyağı: Kalp Sağlığından Cilt Bakımına 6 Şaşırtıcı Fayda

 

Zeytinyağı, doğru şekilde işlendiğinde harika lezzetiyle damak şenlendiren vazgeçilmez gıdalardan biridir. Aşırıya kaçmadığınız sürece sağlık için de çok sayıda faydası vardır. Özellikle Ege Bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerine hayat verir. Severek hatta bayıla bayıla yiyeceğiniz taze fasulyeler, enginarlar, zeytinyağlı biber dolmaları… Ağzınız sulandı, değil mi?

Mutfakta birçok yemeğin lezzetine lezzet katmakla kalmayan zeytinyağı, cilt problemlerinden kalp sağlığını korumaya kadar birçok konuda fayda sağlar. Ağaçaltı soğuk sıkım zeytinyağı seçenekleriyle şimdi evlerinize sağlık ve lezzet getirme zamanı!

Zeytinyağının Kalp Sağlığına Faydaları

Zeytinyağının kalp sağlığına faydaları, uzun zamandır uzmanlar tarafından ifade edilen bir konudur. Sağlıksız katı yağların aksine zeytinyağı doğru oranda tükettiğiniz takdirde kalp sağlığını korumasına yardım eder. Hafif yemekler yapmanıza katkı sağlayan zeytinyağı seçenekleri, kolesterolü dengeleme konusunda da yardımcınızdır. Sağlıklı ve lezzetli yemek gruplarında yer alan soğuk sıkım, salatalarınıza büyük bir lezzet katabilir. Doymuş yağlar gibi kalp damarlarını tıkamaz. Kolesterol seviyenizi normal değerlerde tutmaya yardım eder. Abartıya kaçmadan tükettiğiniz takdirde zeytinyağının sağlığınız için çok sayıda faydası bulunur.

Zeytinyağının Hücreleri Koruma Gücü

Zeytinyağı ile daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşabileceğinizi biliyor musunuz? Zeytinyağı hücreleri koruma konusunda da en büyük yardımcılarınızdan biridir. Vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaya yardımcı natürel zeytinyağı çeşitleri, hücre yenilenmesine katkı sağlar.

Vücudunuzun kendini onarması ve yenilemesi için yeterli oranda enerji desteği verir. Cilt elastikiyetini korumaya destek olur ve cildinizin parlaklığını korumasına yardım eder. Cildinizin ve saçlarınızın iyi şekilde beslenmesine katkıda bulunur. Şimdi bu değerli lezzeti sofralarınıza taşımak için Ağaçaltı Zeytinyağı kategorisine göz atabilirsiniz.

Diyet ve Zayıflama: Zeytinyağının Metabolizma Hızlandırıcı Etkisi

Zayıflamak isteyenler için de güzel bir yardımcı olan zeytinyağı, sabahları az miktarda aç karnına içtiğinizde sindirimi kolaylaştırır. Salatalarınızda bir yemek kaşığı kadar kullandığınız zeytinyağı sayesinde metabolizmanız daha hızlı çalışabilir. Az kalorili tarifler oluşturarak, midenizin ve bağırsaklarınızın rahat etmesinde size yardımcı olur. Aynı zamanda tok hissetmenize yardım eder. Bu özelliği sayesinde sabah kahvaltısından önce içmeniz tavsiye olunur.

İştahınızı azaltarak fazla yeme isteğini azaltır. Tokluk hissi sağlama ve yağ yakımını destekleme özellikleriyle diyetinizi dengelemenize yardım eder. Şimdi soğuk sıkım zeytinyağı alarak sağlıklı beslenme takviminizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Bağışıklık Sistemi Güçlendirici

Zeytinyağının iltihapları azaltıcı etkisi enfeksiyonlarla savaşma konusunda size önemli bir destek sunar. Vücuttaki zararlı mikroplarla mücadele ederken zeytinyağı tüketimini ihmal etmemelisiniz. Hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı zeytinyağı, vücudunuzdaki inflamasyonları azaltarak direncinizi yükseltmeye yardım eder. Lezzeti kadar marifetiyle de memnun bırakan zeytinyağı, sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz bir şifa deposu gibidir.

Cilt Güzelliği ve Sağlığı: Zeytinyağının Besleyici ve Nemlendirici Etkisi

Zeytinyağı deyip geçmeyin, onun sayesinde daha canlı bir cilde daha genç bir duruşa sahip olabilirsiniz. Neymiş bu zeytinyağı böyle? Özellikle de kadınlar siz buna bayılacaksınız! Cilt kuruluğunu giderme ve ciltteki kırışıklıkları azaltma özelliğiyle olduğunuzdan daha genç hissetmenize yardım eder. Benim diyen kozmetik ürün gelsin, var mı zeytinyağı gibisi? Az miktarda zeytinyağını cildinize sürerek nemlendirici etki verebilirsiniz. Ekstra krem kullanmanıza gerek kalmadan cildinizin ihtiyacı olan yağı ve nemi ona kazandırabilirsiniz.

Saç ve Saç Derisi Sağlığı: Zeytinyağının Saç Bakımında Kullanımı

Zeytinyağı ile hazırlanan özel saç bakım kürleri var! Denediniz mi? Saç sağlığına en güzel katkıyı ise zeytinyağını yemeklerde ve salatalarda kullanarak ya da içerek sağlayabilirsiniz. Vücut zeytinyağını işleyerek hücrelerinizde ve organlarınızda fayda sağlayacağı alanlara gönderir.  Bu işlemden fayda gören bölümlerden biri de saç ve saç derisidir. Saçı besleme ve güçlendirme özelliği bulunan zeytinyağı, saç hasarlarını önlemeye yardım eder.

Saç derisini nemlendirme ve canlandırma konusunda etkilidir. Saç ucunda oluşan kırıkları gidermeye ve saç kepeklerini azaltmaya önemli ölçüde katkı sağlar. Tabi zeytinyağını tek başına bir mucize gıda olarak düşünmeniz yanlış olur. Saç bakımınızı ihmal etmemeli, saçlarınızı düzenli şekilde yıkamalı, doğru şekilde tarayıp bakımlarını yapmalısınız. İhmal ettiğiniz her şey bozulmaya mahkûmdur. Beslenmenize dikkat ederek doğru gıdalar tüketerek saç ve saç derisi sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Naturel Sızma Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Her natürel sızma zeytinyağı, naturel sızma zeytinyağı mıdır? Uygun sızma zeytinyağı fiyatları, gözünüze cazip görünüyor değil mi? Bu noktada zeytinyağının asit oranına, satın alacağınız markanın güvenilirliğine dikkat etmelisiniz. Bir natürel sızma zeytinyağı için asit oranı 0.8 olmalıdır. Hava, ısı ve ışıktan korunarak serin yerde saklanmalıdır. Zeytinyağını, koyu renkli kalın cam şişelerde ya da güneş görmeyi engelleyecek teneke kutularda satın almanız gerekir.

Sağlığa faydalarıyla bu kadar çok sevilen zeytinyağını gerektiği gibi üretip saklamak da büyük bir titizlik ister. Bu nedenle her zeytinyağı üreticisinden yağ almamalısınız. Neticede sağlığınız söz konusu. Şimdi soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı seçeneklerimize göz atarak istediğiniz miktarda sipariş oluşturabilirsiniz. Mideleriniz ve sofralarınız bayram etsin diye şimdi uygun fiyatlı Ağaçaltı Zeytinyağı seçeneklerini kaçırmayın.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”