Sigorta, hayatın her alanında ihtiyaç duyulan önemli bir güvencedir. Fakat bunun da öncesinde seçtiğiniz poliçenin içeriğine göre değişiklik gösterecek belli bir prim karşılığında ileride yaşanabilecek istenmeyen durumların garanti altına almanız için poliçenize karar vermelisiniz. Poliçeniz kapsamında herhangi bir kaza durumunda maddi zararları sigorta şirkeniz karşılar ve beklenmeyen bir maddi açığın önüne geçmeniz sağlanır.
Poliçe içeriğini detaylıca incelemeli, güvenilir şirketlerden aldığınız fiyat tekliflerini değerlendirdikten sonra imza atmalısınız. Poliçe içerisinde sunulan teminat detaylarını inceledikten sonra karşılıklı anlaşma sağlanır. Oluşabilecek risklerin sonucunda zararları en aza indirmek hatta gidermek için kullanılan bu güvencenin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır.
Sigorta Çeşitleri Nelerdir?
Sigorta çeşitleri ihtiyaca göre değişiklik gösterebilir. Kategorilere ayrılmış çeşitleri inceleyerek kendiniz için en doğru hizmeti bulabilirsiniz. Bunlar ev, araç, iş yeri ve sağlık sigortaları olarak temel birkaç başlıkta incelenebilir. Zorunlu trafik sigortası ve KASKO araçlar için, tamamlayıcı sağlık ve özel sağlık sigortası sağlık için yapılır. DASK Zorunlu Deprem, konut sigortası evler için yapılan güvence çeşitlerindendir.Her birinin kapsama alanları birbirinden farklı ve poliçesi kendine özeldir. Bunların arasında kimileri zorunluyken kimilerini de isteğe bağlı, ekstra imkanlardan yararlanılarak yaptırılabilir. Maddi değeri sarsılabilecek olan her risk poliçe kapsamına dahil edilebilir. Katılımcılar ne kadar artarsa risk daha fazla kişi ile paylaşıldığından zarar bu oranda azalır. Kısacası bu sisteme dahil olan herkes bir anlamda diğer katılımcının zararını öder. Bu sayede hiçbir katılımcı bir anda büyük meblağlar ödemek zorunda kalmaz. Bu tür büyük bir havuzun yönetimi ise şirketler tarafından düzenlenir. Bu havuza katılmak için bu hizmeti veren bir şirketle anlaşmanız ve poliçenizi hazırlamanız yeterli olacaktır.
Poliçe Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
En önemli noktalardan biri poliçenin kapsamıdır. Kendi ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak en kapsayıcı poliçeyi seçmek için teminat detaylarını dikkate almalısınız. Bu durumda başınızdan geçen bir olumsuzlukta poliçenizin ne kadarını karşılayacağını öğrenebilirsiniz. Poliçenizde olan teminatları gözden geçirmeniz kötü bir durum karşısında sorun yaşama ihtimalinizi en aza indirir. Eğer daha önce bir güvence yaptırmadıysanız sigorta poliçesi örneği üzerinden teminatların kapsama alanlarına ve neler yazıldığını inceleyerek deneyim kazanabilirsiniz. Bunun sonucunda kendi poliçenizi hem ihtiyaçlarınıza hem de bütçenize göre değerlendirip kendiniz için en uygun sigorta seçeneğini seçebilirsiniz.Sigorta Hasarın Ne Kadarını Karşılar?
Risk aldığınız zaman eğer güvenceniz varsa içiniz daha rahat olur. Ani bir durumda manevi üzüntünün yanında maddi giderlerinizi düşünmek zorunda kalmazsınız. Bu durumda da poliçeniz yaşadığınız olumsuz durumun yanında size hem manevi hem de maddi destek olur. Bunun yanında poliçenizde zararınızın hangi koşullarda karşılanacağına ve limitlerine karar vermelisiniz.Zorunlu trafik ve DASK dışında isteğe bağlı yaptırdığınız diğer sigorta çeşitleri için poliçenizde yer alan teminatları kapsadığınızdan emin olmalısınız. Poliçenizde yer alan maddeler bağlamında hasarınızın ne kadarının karşılanıp karşılanmayacağını bulabilirsiniz. Bazı şirketler ek teminatlar da ekleyebilir. Bu taleplerinizi karşılayan bir şirket ile çalışarak bu süreci en hızlı ve kolay şekilde atlatmış olursunuz.
En Uygun Sigorta Teklifi Nereden Alınır?
Risk durumunda sizi büyük bir yükün altından kurtaracak olan güvenceyi sağlamak artık çok daha kolay. Bu güvence için öncelikle sigorta teklifi almakla başlayabilirsiniz. Kendiniz için en doğru poliçeyi Sigortayeri.com adresine giderek seçebilir, gerekli bilgileri girip ‘‘fiyatı gör’ butonuna bastıktan sonra sizin için en uygun teklifi inceleyebilirsiniz. Bu sayede bütçeniz için en uygun ve ihtiyacınızı en çok karşılayacak poliçeyi tercih edebilirsiniz.Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.