Son Dakika Haberler

Kurumsal Etkinlik Fikirleri Nelerdir?

 

Kurum ve paydaşların markasını büyütmek, çalışanlarını motive etmek veya müşteri sadakatini arttırmak amacıyla yapılan organizasyonlar, kurumsal etkinlik olarak tanımlanır. Şirketinizde yapacağınız bu etkinlikler için öncelikle kurumunuzun imajını değerlendirmek gerekir. İçeriğe ve detaylara yapılan analiz doğrultusunda karar verilir. Toplantılar, davetler, yemekler veya geziler, bu organizasyonlara dahil edilebilecek etkinliklerdir.

Kurumsal Etkinlik Fikirleri

Kurumunuz için en doğru etkinliği yapmak amacıyla kurumsal etkinlik fikirleri konusunda araştırma yapabilirsiniz. En uygun etkinliği, doğru bir organizasyon firmasıyla birlikte çalışarak gerçekleştirmeniz mümkündür. Fa Organizasyon, şirketinize yönelik yapılacak etkinlikler konusunda size yardımcı olur. Başarılı bir organizasyon, katılımcıları etkileyebilir ve akılda kalmanızı sağlar.

Yıllık Toplantılar 

Yıllık toplantılar, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilir. Genel olarak işyerinde çalışma arkadaşlarınızla yaptığınız toplantılardır. Yıllık olarak işlerin gözden geçirilmesini içerir. Ancak bu toplantılar esnasında aşağıdakilere dikkat edilmelidir.
  • Amaca uygun bir toplantı düzenlenmelidir.
  • Sunum yapılacaksa projeksiyon gibi araçların ayarlanması gerekir.
  • Toplantı esnasında verilecek ikramlara özen gösterilmelidir.
Yukarıdakilere dikkat edildiği takdirde daha verimli bir toplantı yapılabilir. Bunların dışında şirketinizin ihtiyacına uygun içerikleri tamamlamalısınız.

Takım Bina Etkinlikleri 

Çalışanların motivasyonunu arttırmak ve birbirleriyle olan iletişimini güçlendirmek için takım bina etkinlikleri düzenlenebilir. Bu etkinlikler, takım ruhunu ve problem çözme yeteneğini geliştirmektedir. Bazıları fiziksel etkinlikleri kapsarken bir kısmı da zihinsel aktiviteleri kapsar. Bina içerisinde gerçekleşebildiği gibi dışarıda da bu etkinlikler yapılabilir.

Konferanslar

Belirli bir konuyla alakalı bilgi ve fikirlerin paylaşıldığı kurumsal etkinlik, konferanslardır. Genellikle birkaç gün sürer. Konuşmacılar, konuyla ilgili hazırladıkları sunumları katılımcılara anlatır. Tabi ki bu etkinlikler düzenlenirken ikramdan konaklayacak alanlara kadar dikkat edilmesi gerekir. Fa Organizasyon farkıyla siz de harika konferanslar hazırlayabilir ve katılımcıları büyük ölçüde etkileyebilirsiniz.

Yarışmalar

Şirket çalışanlarınızın motivesini arttıracak diğer etkinlikler arasında yarışmalar vardır. Bu yarışmalar, genel olarak belirli kategorilerde düzenlenir. Yarışmacılar, belirli bir konu veya tema üzerine yaratıcı fikirler üretirler. Örneğin; logo tasarım, ürün tasarım veya fotoğrafçılık gibi katılımcıların yaratıcılığını arttıran etkinlikle gerçekleştirilir. Yarışmalar sayesinde şirket çalışanları arasındaki iletişim artabilir ve daha iyi takım çalışmaları yapılabilir.

Gönüllü Çalışma 

Kurumsal etkinlik arasında gönüllü çalışmalar sıklıkla tercih edilir. Şirket çalışanları bu etkinliklere gönüllü olarak katıldığında birlikte güzel etkinlikler yapabilirler. Bu durum, çalışanlar arasında daha iyi bir etkileşim kurulmasına olanak tanır. Sosyal hizmetler, kültür-sanat, eğitim ve öğretim gibi birçok etkinlik gönüllü çalışmalara dahil edilebilir.

İşletme Gezileri

İşletmenizin daha iyi tanınması amacıyla geziler düzenleyebilirsiniz. Genellikle işletme gezileri aşağıdaki amaçlarla yapılır:
  • Bir işletmenin faaliyetlerimi gözlemlemek
  • İşletme kültürünü anlamak
  • Yönetim hakkında bilgi almak
  • Ürün ve hizmetleri incelemek
Bu geziler, işletmenin yöneticileri tarafından çalışanlara bilgi vermek için gerçekleşir. İş hayatının daha başarılı bir şekilde ilerlemesi için işletme gezileri oldukça önemlidir.

Yemekler

Yemek vermek kurumsal etkinlik içinde en çok tercih edilen diğer seçenektir. Şirket çalışanları arasındaki bağı güçlendirir, işle ilgili değerlendirmeler yapılır ve takım ruhu gelişir. Bu nedenlerden dolayı belirli dönemlerde kurumunuzda çalışanlarla birlikte yemek yiyebilirsiniz.
Fa Organizasyon farklıyla işletmenize özel olarak harika etkinlikler düzenlemeniz mümkündür. Hemen iletişime geçerek şirketinize en uygun kurumsal etkinlik için bilgi alabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English