Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında, Konya-Karaman YHT Hattı'ndaki çalışmalarla ilgili TCDD yetkilileriyle toplantı yapıldığını ifade ederek, ülkeye değer katan önemli projeleri tek tek hayata geçirmeye devam ettiklerini, yenilikçi demir yolu reformuyla ülkeyi demir ağlarla ördüklerini kaydetti.
Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi'yle, Mersin-Adana arasının 4 hatlı hale getirilerek hızlı tren ve banliyö trenleri için ek kapasite oluşturulacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında saatte 200 kilometre hıza uygun hızlı tren hattı inşa edileceğini belirtti.
Karaismailoğlu, Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılmasının planlandığını bildirerek, "Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezi'nin demir yoluyla bağlantısı güçlendirilecek." ifadelerini kullandı.
Karasiamiloğlu, Türkiye'nin, demir yolu konusunda büyük atılım içinde olduğuna işaret ederek, Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Karaman, Niğde, Mersin ve Adana illerinin de hızlı demir yolu ağına bağlanacağını kaydetti.
Konya-Karaman hızlı demir yolu hat uzunluğunun 102 kilometre olduğunu belirten Karasiamiloğlu, "Alt yapısı ve üst yapısı bitmiş durumda. Konya-Karaman YHT Hattı'nda sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. 8 Şubat'ta test sürüşlerine başlanacak. Test sürüşleri 3 hafta sürecek. Hedefimiz, mayıs sonu itibarıyla işletmeye başlamak. Yine Karaman-Ulukışla Hattı'mızda, çalışmalarımız hızla devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara-Sivas YHT Projesi kapsamında ilk performans testinin başarıyla tamamlandığı bilgisini de paylaşan Karaismailoğlu, söz konusu hattın hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasında seyahat süresinin 2 saate düşeceğini bildirdi.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te
KONHABER'e abone olun.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Yasal Uyarı:
Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
-
H
hele şükür 10 yıl geçikti. bakanda açıklama yapmış suriyelilere yardım ettik o yüzden gecikti diye
-
Cevapla
-
Begen (0)
-
Begenme (0)
-
YY
Yeni YHT hattı
4 yıl önce
Bu hat iş görmez. Peki neden iş görmez? 1-Karaman üzeri dolaştığından mesafeyi uzatmaktadır. 2-Ulukışla-karaman ve Konya hattında pekçok istasyon vardır. Bu istasyonlar nedeniyle trenin yavaşlaması, durması ve hızlanması sürekli zaman alacağından süreyi çok fazla uzatmaktadır. 3-Hat HT hattıdır, yani YHT hattı değildir. Hatta 200 km işleymeye uygundur. Ancak 200 dahi yoğun istasyon nedeniyle işletilemeyecektir. Karaman, Dur-Kalk kasaba trenine dönecektir. Bu üç sebeple hattan yeterince verim alınamayacaktır. Bunun Yerine Mutlaka Konya-Karapınar-Ulukışla kestirmeden ve saatte 500 km hız yapan yeni bir YHT hattı yapılmalıdır. Güzergah üzerinde dağ, vadi olmadığından maliyeti sonderece düşük olacaktır. Zira Konya ovasını 500 ile yılan gibi akacaktır. Böylece Konya-Adana 3 saat yerine 1.5 saat sürecektir. Ulukışla'ya kadar sadece Karapınar'da duracaktır. Zaten Ereğli'den geçmeyecektir. Mevcut hat ise Karaman'dan Silifke ve Erdemli ile Taşucu'na kadar uzatılmalıdır. Böylece Konya'nın limana ulaşmasının önü de açılmış olur. Ayrıca yolcu treni olarak da Konya-Karaman-Silifke- Erdemli arasında yolcu taşır. Yine Konya-Karaman-Ereğli arasında yolcu taşır. Bir de Silifke'nin ve bölgesinin yaş sebze ve meyvelerinin Konya ve içanadolu ile ulaşımı sağlanmış olur. Özellikle hat üzerindeki Ankara, Eskişehir, İstanbul, Bursa, Kocaeli için çok faydalı Tarım yada Gıda hattı olur.
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (7)
-
V
bu hatti yapanlar akilsiz birtek akilli sensin tabi, saniyorsunki ulukisladan gecerken eski hat kullanilacak, allah akil fikir versin:) karamandan silifkeye hatti havadan ucuraracaksin sanirim, sen karaman silifke arasindaki doga yapisini gormedin sanirim surekli asagi dogru engebeli ve daglik bir inis var. kisacasi ezbere konusuyorsun. karamandan silifke tren hatti cok zor, ama mersinden tasucuna pek ala yapilir
-
AO
Kacsenedir bi bitiremediniz
-
Cevapla
-
Begen (6)
-
Begenme (2)
-
M
Ermenekli Lütfi Elvan Ulaştırma bakanı iken Ereğli'de yaptığı açıklamada Konya-Karaman ve Ereğli hattının 2017 yılında hizmete gireceğini söylemişti. Yıl 2021 daha açılacak, Ereğli hattı ise çıkmaz ayın 15'ine kaldı. İşte millete ne vadettiler ama sonuç ortada? Bizler resmen salak yerine konduk. Ayrıca bu hattı da Yani Konya-Karaman hattı da Lütfi Elvan'ın ulaştırma bakanı, Davutoğlu'nun ise başbakan olması sayesinde altyapısı ve üst yapısı yapılmıştı. 2016 yılında geriye sadece elektrifikasyon ve sinyalizasyon kalmıştı. İşte Davutoğlu olmayınca 5 yılda sadece elektrifikasyon ve sinyalizasyonu yaptılar. Eğer Eğer Karamanlı Lütfi Elvan ve Davutoğlu olmasaydı bu hattın temeli atılmaz daha inşaatı bile asla ama asla başlamazdı. Başlasa da temel atılmasıyla öylece kalırdı. Çevre yolu gibi. Çevre yolu Davutoğlu'nun yaptıklarıyla kaldı. Yani Davutoğlu'nun yaptığı icraata herzamanki gibi AKP üzerine konuyor ve sahipleniyor. Bunu AKP hep yapıyor.
-
Cevapla
-
Begen (9)
-
Begenme (8)
-
V
gec olsunda guc olmasin demisler, gec olsunda yapilmis olsun bunada sukurler olsun, allah bu ulkeye sukur bilen insanlar nasip eylesin
-
Hayırlı olsun
-
Cevapla
-
Begen (5)
-
Begenme (5)