Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

E İhracat Nedir ve E İhracat Nasıl Yapılır?

E İhracat Nedir ve E İhracat Nasıl Yapılır?
Elektronik ihracat e-ticaretin yöntemlerinden biridir. Tahmin edilebileceği gibi burada yurtdışına satışlar elektronik sistemler üzerinden yapılır. Eğer bunu yapmak istiyorsanız e ihracat nedir bilmek, tüm adımlarınızı daha iyi şekilde bilmenize olanak tanır.

Özellikle son zamanlarda bu kavram pek çok girişimcinin ve işletmenin aklında yer almaktadır. Herhangi bir ürün ya da hizmetin mikro ihracat kuraları çerçevesinde kalacak biçimde e-ticaret gümrük beyannamesiyle yurt dışında bulunan alıcıya gönderilmesidir.
E ihracat nedir sorusuna da temel olarak bu şekilde yanıt verilebilir. Siz de bu sektöre adım atmak istiyorsanız, IdeaSoft tarafından size sunulan paketler ile avantajlı şekilde e-ticaret sitenize sahip olabilirsiniz.

E-İhracatın Tanımı ve Özellikleri

E ihracat nedir dendiği zaman pek çok kişinin aklına doğrudan mikro ihracat gelir. Bundan bahsetmek gerekirse ETGB, yani “Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı” kapsamında gerçekleştirilen bir ihracat yöntemidir.

Bu kapsamda yurtdışına gerçekleştirilen KDV’siz satış tutarı 7,500 euro üzerine geçmemelidir. Bunun yanı sıra satılan ürün ağırlığı da 150 kilogramı geçmemelidir. Böyle gerçekleştirilen satışlar “mikro ihracat” şeklinde bilinir.

E-İhracat İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

E ihracat nasıl yapılır kolay gibi dursa da bilinmesi, dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Bunlardan biri fatura hazırlamadır. E-ihracat ve mikro ihracat kapsamında yurt dışına satışı gerçekleşen ürünlere e-fatura, e-arşiv fatura veya maliye onaylı olan matbu fatura hazırlanır. Bunun içinde şu gibi bilgiler yer almalıdır:
  1. Satış yapan firmanın tam unvanı, vergi dairesi, vergi numarası ve adresi
  2. Alıcının tam adı ya da unvanı, adresi, varsa vergi dairesi ve vergi numarası
  3. Satış bedeli, ürünün miktarı, paketleme bedeli, sigorta, navlun, banka komisyonu, KEP numarası, teslim ve ödeme şartları gibi satılan ürüne ve ödemesine ilişkin bilgiler
  4. İmza ve kaşe
  5. Fatura tipi, tarihi ve numarası
  6. Faturanın düzenlenme tarih ve saati
  7. Ürünün teslim şekli
  8. Ürün menşei ve Türkçe tanımları
  9. GTİP kodu
Matbu biçimde de hazırlanabilen proforma fatura düzenlenmişse resmi faturanın da aynı içeriği barındırmalıdır. İkinci olarak ülke seçimi de oldukça önemlidir. Bu sizin gelecek stratejilerinizi ve kazançlarınızı da etkileyecektir. Bu konuda da genel olarak şunlar bilinmelidir:
  1. Ürünün ilgili ülkeye kaç günde gideceği önemlidir. Mümkün olduğu kadar kısa olması avantajlıdır.
  2. Hangi ülkeye girmeyi planlıyorsanız önceden bunun yasal şartlarına bakmanız gerekir. Zira bunlara tam anlamda uyum gösterilmelidir.
  3. Yurtdışına gönderim yaparken hem sizin hem de müşteriniz için en uygun kargo firması ile çalışmalıdır.
  4. Siteniz ilgili ülkenin dilinde hazırlanmalı, müşterileriniz onu kolay şekilde anlayabilmelidir.
  5. Türkiye’de yaşıyorsanız ve e ihracat nasıl yapılır diyorsanız, saat farklılıkları dikkate alınmalıdır.
  6. Özellikle destek birimlerinde çalışan kişiler sorunsuz şekilde o dili konuşabilmeli, anlayabilmeli ve yazabilmelidir.
  7. Ödeme yöntemleri ilgili ülkeye uygun olmalıdır.
Tüm bunları bilmek ve dikkat etmek şarttır. Böylece daha kârlı şekilde adımlarınızı atmanız mümkündür.

E-İhracatın Geleceği ve Potansiyeli

Günümüzde dünya her geçen gün daha küresel olmaktadır. Bugün dünyanın diğer ucunda yaşanan bir olay kısa sürede öğrenilebilmekte hatta yaşantıları dahi etkileyebilmektedir.
E-ihracat ile kolay şekilde ürünlerinizi yurt dışındaki müşterilerinize ulaştırmanız mümkündür. Bu sistem e-ticaret’in parçası olup, e-ticaret de her geçen gün büyümektedir. Çünkü insanlar acil bir şey satın alması gerekmiyorsa, internet üzerinden sipariş  vermeyi daha avantajlı görmektedir. Sektör bu nedenle hızlı şekilde büyümektedir.

İnternetin kullanımı arttığı ve e-ticaret de ilgi çekmeyi sürdürdüğü için gelecek dönemlerde de bu şekilde gideceği düşünülebilir. Dolayısıyla e-ticarete geçmek, müşterilerinize daha kolay ulaşmanıza olanak tanır. e-ihracat nasıl yapılır diyorsanız yine şu konular da atlanmamalıdır:
  1. Geleneksel ticaret yöntemlerinin zorlukları ve maliyetleri, daha fazla işletmenin e-ticarete yönelmesine neden olmaktadır.
  2. Birçok girişimci iş planı olarak e-ticareti benimsemektedir.
  3. Sosyal medya platformlarının ve dijital pazarlamanın etkisiyle, e-İhracatın potansiyeli daha da artmaktadır.
  4. İnternetin yaygınlaşması, mobil cihazların kullanımının artması ve güvenli ödeme sistemlerinin gelişmesi, e-ticaretin gelecekte daha da büyümesini sağlayacaktır.
Eğer e ihracat nasıl yapılır diyorsanız IdeaSoft ile e-ticaret platformunuzu kolay ve hızlı şekilde kurabilirsiniz. SEO ve mobil uyumlu, güvenilir altyapılar sayesinde müşterilerinize daha iyi hitap edebilirsiniz. IdeaExport çeviri modülü sayesinde,
  1. Manuel düzenleme,
  2. Tek tıkla çeviri,
  3. Çeviri servisleri,
  4. 160+ para birimi,
  5. Tüm ödeme sistemleri,
  6. Dil ve para yönetimi,
  7. Ülke bazlı vergi tanımlamaları,
  8. Lokasyon bazlı karşılama mesajı,
  9. Lokasyon bazlı fiyatlandırma,
Dahil pek çok avantaj elde edebilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English