Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Dijital Baskılı Kumaşların Popülerliği Artıyor

Dijital Baskılı Kumaşların Popülerliği Artıyor

 

Dijital baskılı kumaş türlerinin çeşitli endüstrilere yaptığı katkılar, bu kumaşların popülerliğini artırmaya devam eder. Kumaşta dijital tasarım ve baskı, sanat evreninde tasarımcılara yeni bir tuval seçeneği sunar. Geleneksel tuvalin ötesindeki bu tuvaller; desen, renk ve detayların bambaşka bir ifadesidir. Dijital baskı teknolojisiyle günümüzdeki birçok iş alanı değişmiş ve gelişmiştir.

Dijital Baskılı Kumaşlar Özellikleri ile Dikkat Çekiyor

Dijital baskılı kumaş çeşitleri, özellikleriyle endüstrilerde çığır açar ve müşterilerin talebine  yaratıcı yanıtlar verir. Baskı teknolojisiyle tasarlanan kumaşlar, tasarımcı ve sanatçıların içlerindeki üretkenliği daha hızlı ve çağdaş bir şekilde ortaya çıkarmasına destek olur. Baskı teknolojisi kullanılarak tasarlanan ürünlerde sınırlar zorlanır ve markalar özelinde daha özgün ürünler ortaya çıkarılır.

 

Dijital baskı kumaşlar, tasarımcıları geleneksel sınırlamalardan kurtarır. Renk paletinin zenginliği ve tasarımın özgürlüğünü vurgulayan yeni nesil kumaşlar, yüksek çözünürlüklü dijital baskıları sayesinde her ince ayrıntıyı üzerinde taşıyabilir. Dijital baskının pazarlanması ve ticarileşmesi noktasında bu kumaşlara olan talep son derece yüksektir.

Dijital Baskılı Kumaşlar Farklı Ürünlerin Tasarımında Kullanılıyor

Dijital baskılı kumaş türleri, sanatçılar ve tasarımcılar için yepyeni tuval sunarak ticari başarılar için yepyeni fırsatlar yaratır. Yeni sanatsal ifade biçimlerinin kapılarını aralayan bu kumaşlar, ticari işletmeler için büyük bir kaynaktır. Ancak bu kumaşların kullanım alanları ticari endüstrilerle sınırlı değildir. Hobilerini geliştirmek isteyenler de etnik desenli kumaş gibi farklı desene ve hislere sahip kumaşları kullanarak ortaya yaratıcı ürünler çıkarabilir.

 

Dijital baskılı kumaşın gücünden başlıca; moda, mobilya, iç dekorasyon ve reklam gibi endüstriler yararlanır. Bilhassa tekstil dünyasında dijital baskılara olan talep giderek artar. Ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilir çerçevelerden bakıldığında bu kumaş türlerinin faydaları saymakla bitmez. Günümüzde gelişen zevk algısını başarıyla karşılayan emprime baskı ürünler; nevresim, çanta astarı, yastık kılıfı, yatak örtüsü, minder, abajur ve perdelik kumaşlar gibi formlarda karşımıza çıkar.

Birbirinden Farklı Desenlere Sahip Kumaşlar ile Yeni Tarzlar Yaratılıyor

Uzun vadede daha ekonomik ve çevreci bir seçenek olan dijital baskı kumaşlar; mağaza dekorasyonu, ev içi tasarımı, otel ve restorasyon dizaynı, ofis mobilyaları, etkinlik ve sergi organizasyonlarında tercih edilir. İşte dikkat çeken bazı desenler;

 

  • Etnik Kumaş: Geleneksel, kültürel ve bohem hava estiren etnik desenli kumaşlar, dikkat çekici yapılarıyla birçok kişinin favorisidir. Moda ve dekorasyon dünyasında yerini alan bu ürünler, bilhassa karşımıza etnik desenli döşemelik kumaş olarak çıkar. Birçoğumuzun evinde bu tip kumaşlar bulunur.

 

  • Geometrik Desenli Kumaş: Halı, kilim, perde, yatak örtüsü, nevresim, masa örtüsü ve abajur gibi alanlarda kullanılan geometrik desenli kumaşlar, giyim endüstrisinin de favorisidir. Pijamalar, elbiseler, eşofmanlar, şallar ve diğer aksesuarlarda bu kumaş çeşidine rahatlıkla rastlanabilir.

 

  • Meyve ve Tropikal Desenler: Tropikal desenler ve meyve figürleri, insanda rahatlığı ve keyfi çağrıştırır. Bu desenlerin yaz ve bahar aylarında giyim ve ev tekstili ürünlerinde kullanılması tam olarak bundandır. Ayrıca bu desenlere çocuk ürünlerinde de sıklıkla rastlanır.

 

Bunların yanı sıra deniz kabuğu, deniz canlıları, düğüm, çakıl taşı, çiçek, hasır şapka, bandanalı kız ve kırmızı geyik gibi birçok ikon ve deseni içeren petek kumaşlar da mevcuttur.

Çeşitli Dijital Baskılı Kumaşlar için Favor Kumaş Tercih Ediliyor

Dijital baskılı kumaşlarda birçok işletmenin ve kişinin güvendiği Favor Kumaş’a şans verebilirsiniz. Çeşitli müşteri taleplerine karşı zengin dijital baskıları bir arada sunan marka, günceli takip eden tasarım anlayışıyla ve alanında uzman ekibiyle göz alıcı ve hafızalarda kalıcı işler çıkarır. Giyim, tekstil ve ev tekstil kumaşlarının yanı sıra hobi amaçlı ürünler de sunan markaya talepte bulunarak tasarım ve kaliteyi bir arada yakalayabilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English