Son Dakika Haberler

Cep Telefonu ile Kıble Yönü Bulma
Cep telefonu ile kıble yönü bulmak isteyenler şu yöntemleri kullanarak, hassas bir şekilde kıble yönünü tespit edebilirler. Çoğu cep telefonu pusula sensörü veya manyetometre teknolojini kullanmaktadır. Akıllı telefonların bu özelliğinden istifade ederek kıble yönünüzü bulabilirsiniz. İlk yöntem cep telefonunuza (Google Play Store vs Apple App Store) Kıble Pusulası gibi kıbleyi bulduran uygulamalar yükleyerek kıble yönünün bulunmasıdır. Telefonunuzda konum veya GPS servisini etkinleştirerek bu uygulamalara giriş yaptığınızda kıble yönünüzü vereceklerdir. Kıble pusulası uygulamaları genellikle GPS ve manyetik sensörleri kullanarak konumunuzu ve yönünüzü belirleyerek doğru kıble yönünü gösterirler. Ancak, bazen manyetik alanlar veya fiziksel engeller gibi faktörler doğru ölçümü etkileyebilir, bu yüzden pusulanın doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek önemlidir.

İkinci yöntem ise online haritalar yardımıyla kıble yönünün bulunmasıdır. Cep telefonunuzda konum (GPS) hizmetini aktif ederek online kıble bulma sitelerine giriş yaptığınızda kıble yönü hattınızı saniyeler içerisinde görebilirsiniz. Arah Kiblat Online kıble bulma servisi bunlardan birisidir. Arah Kiblat Online servisinin ana sayfasına giriş yaptığınızda, bulunduğunuz konum ile Kabe arasına çekilen kıble hattı ile kıble yönünüzü kolayca tespit edebilirsiniz. Bu kıble hattını etrafınızdaki ev, sokak ve diğer nesnelere tatbik ederek kıble yönünüzü hassas bir şekilde tayin edebileceksiniz.

Cep telefonları ile kıble bulma yöntemlerinden üçüncüsü ise, akıllı telefonların manyetik sensör özelliği ile pusulalardan yararlanarak kıble yönünün bulunmasıdır. Cep telefonlarından bazıları manyetik sensöre (Manyetometre) sahiptir. Bu sensörler manyetik alanları tespit etmeye yarar ve akıllı cihazınızı pusula olarak kullanmanıza yaramaktadır. Şayet akıllı cep telefonunuzun manyetometre desteği mevcutsa cep telefonunuzdan kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Yine manyetik pusula aletiniz varsa biraz sonra anlatacağımız adımları uygulayarak da kıble yönünüzü bulabilirsiniz.

Kıble yönünü manyetik pusula veya manyetometre destekli akıllı cep telefonunuzdan bulmak için ilk olarak bulunduğunuz yerin kıble derecesini öğrenmeniz gerekmektedir. Konumunuza ait kıble derecesini ise Arah Kiblat kıble bulma servisinin Derajat Kiblat untuk Kompas bölümünden öğrenebileceğini belirtelim. Şimdi akıllı cep telefonumuzda kıble yönümüzü hassas bir şekilde bulalım.

Öncelikle cep telefonumuzun diğer teknolojik alet, metaller gibi manyetik alan oluşturan nesnelerden uzakta olduğundan emin olmalıyız. Telefonu yere paralel ve düz tutun veya masaya koyunuz. Sonrasında cep telefonunuzda konum (GPS) servisi aktifken, pusula uygulaması mevcutsa onu açın. Pusulanın ibresi her zaman kuzeyi gösterir. Şimdi Arah Kiblat kıble bulucu servisinden konumunuz için aldığınız pusula kıble derecesini cep telefonunu döndürerek bulun. Kıble derecesini bulduğunuzda, kıble derecesinin gösterdiği (telefonun üst) yönü sizin kıble yönünüz olacaktır.

Eğer manyetik pusula ile kıble yönünü bulacaksanız, pusulayı yere paralel ve manyetik alan oluşturan ortamlardan uzak tutarak ölçüm yapınız. Pusulanın renkli ibresi ile pusula çerçevesindeki N çakışana değin pusulayı çevirin. Pusula ibresi ile N çakıştığında durun. Biraz önce online kıble bulma sitesi olan Arah Kiblat’tan aldığınız pusula için kıble derecesini N’den itibaren saat yönünde bulun. Kıble derecesinin gösterdiği yön sizin kıble yönünüzdür.

Gerek online ve gerekse pusula yardımıyla kıble yönünüzü belirlemek için https://www.arahkiblat.net kıble bulucu servisten yararlanmanızı öneririz. Doğru ve hassas kıble yönü tespiti için global bir servis olan Arah Kiblat size yeterli gelecektir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English