Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ahşap Sandalye Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Ahşap Sandalye Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Ahşap sandalye seçerken dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk önce cila, döşeme ve kaplama gibi işlemler gelir.  Ahşap sandalye seçerken ortamın dekorasyonuna uygun renkleri ve modelleri tercih ederek uzun yıllar kullanabilirsiniz. Burada kalite ve dayanıklılık kavramları devreye girer. Sandalye satın aldığınız firmanın üretim sürecinin her adımını çok titiz bir şekilde takip etmesi gerekir.

Sandalye modelini oluşturduktan sonra gerekli boyama ve cilalama işlemleri yapılır. Döşemesinin ve kaplamasının da tamamlanmasıyla sandalye modeli son halini alır. Kullanım alanına uygun olarak sergilenmeye hazır hale gelir.

Ahşap sandalye, genellikle su çekebilen bir yapıda olduğu için kullanım alanına dikkat etmek gerekir. Şıklığı ve doğal malzemeden elde edilmesi dolayısıyla oldukça fazla tercih edilir. Halka açık alanlarda, kafelerde ve restoranlarda çok sayıda ahşap sandalye görebilirsiniz. Çay ocaklarında ve kahvelerde de ahşap sandalye modellerine sıklıkla rastlayabilirsiniz.

Ahşap sandalyelerin bu kadar yaygın kullanılmasının en önemli nedenlerinden biri ahşabın doğada kolay bulunabilmesidir. Kolay şekil alan ahşap sandalyeler hem evlerde hem dış mekânlarda yaygın şekilde kullanılır. Sandalye modellerinin kalitesiyse tercih edilen malzemeye ve yapılan işleme göre değişir.

Malzeme Kalitesi ve Dayanıklılık

Kaliteli ahşap sandalye modelleri, genellikle dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilir. Ahşap sandalye üretiminde gürgen, akçaağaç, masif, ceviz, meşe gibi dayanıklı ağaçlar tercih edilir. Uzun yıllar dayanıklı mobilya seçenekleri için ağaç malzemeler, döşeme, deri, metal ayaklar ve detaylar olmak üzere farklı malzemelerle bir araya gelir.

Mobilyanın yapım sürecinde malzemenin işlemesinden boyasına ve cilasına kadar her aşama, büyük emek ister. Sandalyeye şekli verildikten sonra en son ayaklara pabuç giydirme işlemi de tamamlanır. Böylece özellikle iç mekân kullanımlarında sandalye ayaklarının yerleri çizmesi engellenir.

İç mekan ve dış mekan ahşap sandalye tercihi, kullanılacak ortamın genel havasına uygun farklı tasarımlara sahip modellerden oluşur. Çay bahçeleri için daha çok örme tasarımlar, rustik ahşap sandalyeler uygun olabilir. Vintage bir kafede geçmiş ve bugün birleştirilerek klasik ve renkli tarzlar bir araya gelir. Modern kafelerde sandalye tasarımları daha sade ve şık bir dekorasyon ürünü olarak yer alır. Sandalye renkleri genellikle ahşap, ceviz ve meşe gibi kullanıldıkları malzemenin rengiyle anılır.

Ahşap sandalyeler doğada bulunan verimsiz ağaçları, verimli bir yapıya dönüştürmek üzere kullanılan malzemelerden oluşur. Bu nedenle çok sayıda ağaç türünden ahşap sandalye modeline rastlayabilirsiniz. Canlı haliyle verimsiz olsalar da ağaç malzemeler çoğunlukla mobilyaların ana elemanıdır. Usta ellerde işlenerek doğaya yeniden kazandırılıp uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklılığa sahiptir.

Sandalyenin Kullanıldığı Ortamın İhtiyaçları

Sandalyenin kullanıldığı ortamın büyüklüğü eşya seçerken tercih edeceğiniz mobilyanın büyüklüğüne etki eder. Küçük bir mutfak için sandalye alacaksanız genellikle katlanabilir yapıda ya da küçük ebatlardaki modelleri tercih etmelisiniz. Ahşap sandalye modellerini tercih ederken mekâna göre dikkat etmeniz gereken özellikler şunlardır:

Sandalye Tarzı: Alacağınız sandalye modelinin tarzı, onu kullanacağınız ortamın tarzıyla uyuşmalıdır. Model kesiminden, üzerinde kullanılan döşemeye ve kumaşa kadar her detay birbiriyle uyumlu olmalıdır. Aksi mobilyalar birbiriyle uyum sağlamaz ve bu dekoratif açıdan bir dengesizlik oluşmasına yol açar.

İşlevsellik: Ahşap sandalyeler, kullanıldığı alana göre farklı işlevlere sahip olabilirler. Güzel bir balkon sandalyesi alacaksanız burada daha bahçe mobilyası tarzı seçeneklere yönelebilirsiniz. Bunun dışında sallanan sandalye modellerini hobi odalarında, bahçelerde, balkonlarda kullanmak üzere tercih edebilirsiniz.

Renk: Ahşap mobilyalarda kullanılan ağaçların cinslerine göre renk seçenekleri farklılık gösterir. Bu nedenle bir ortamda kullanacağınız eşyaların hepsinin aynı malzemeden olduğuna emin olmanız gerekir. Gürgen ve ceviz koyu renkli ağaçlar olduğu için renkleri kahverengiye daha yakındır. Meşe, ıhlamur gibi ağaçların rengi daha açıktır. Mobilya alırken bu detaylara dikkat ederek ortam içinde uyumu yakalayabilirsiniz.  

Ebat: Kullanacağınız ahşap sandalye modelinin ebatı, ortamın büyüklüğüne uygun seçilmelidir. Kafelerde, çay bahçelerinde, restoranlarda ve geniş mekânlarda oturma alanı geniş sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Küçük odalarda ve balkonlarda yerden tasarruf etmenizi sağlayacak daha küçük ebatlı modellere yönelebilirsiniz.

Fiyat ve Bütçe

Kaliteli ve uygun fiyatlı ahşap sandalyeler, evlerinizde modern, şık, retro, nostaljik, rustik, geleneksel, minimalist tarzların temsilcisi olabilir. Akdeniz, eklektik, İskandinav, çağdaş, rustik tarzlarda ahşap sandalye modellerini aynı tarz mobilyalarla uyumlandırabilirsiniz. Bütçenize uygun güncel ahşap sandalye tarzlarına sahip olurken, zamansız parçalar satın almanın keyfini çıkarırsınız. Farklı tarzlara sahip uygun ücretli sandalye modellerini uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Ahşap Türü ve Kaynak

Ahşap sandalye üretiminde tercih edilen dayanıklı ve uzun ömürlü malzeme türleri arasında şunlar yer alır:

Masif: Ağaç kesildikten sonra oluşan ham tomruğun, biçim verilmemiş haline masif denir. Birleştirici dolgu malzemesi olmaksızın ham tomruğun şekillendirilmesiyle oluşan mobilyalara masif adı verilir. Masif, köknar, çam, kayın, gürgen gibi ağaçların tomruklarından elde edilir. Dayanıklılığı çok yüksek bir malzeme olduğu için ahşap sandalye üretiminde sıklıkla kullanılır.

Köknar: Damarlı yapıya sahiptir. Ahşap mobilya yapımında sandalye dışında kapı ve pencere çerçeveleri, zeminler, çatı ve duvar kaplamaları için tercih edilen bir malzemedir.

Çam: Krem, sarı ve beyaz tonlara sahip olan çam ağacı, çalışılması kolay bir malzemedir. Rustik mobilya üretimine katkı sağlar. Sert ağaçlara göre daha uygun maliyete sahiptir. Kolayca boyanabilir yapıdadır. Verniklendiği zaman daha gösterişli bir hale gelir.

Ladin: Kolayca vidalanabilen ve cilalanabilen bir malzeme olması dolayısıyla ladin ahşap sandalye yapımında sıkça tercih edilir. Hafif ve işlenmesi kolaydır.

Ihlamur: Neme duyarlı bir yapısı vardır. Ana malzeme olarak kullanılmaktan çok kaplama amacıyla tercih edilir.

Kayın: Orta sertliğe sahip bir malzemedir. Sağlamlığıyla ve dayanıklılığıyla ahşap sandalye ve mobilya yapımında sıklıkla tercih edilir.

Gürgen: Mobilyalarda dayanıklılığıyla ön plana çıkan ahşap türlerinden biridir. Hem sağlamlığı ve dayanıklılığı yüksek hem de estetik açıdan göze hitap eden sandalye modellerini üretmek için birebirdir. Sert ve dayanıklı yapısıyla mobilya sektörünün gözde malzemeleri arasındadır.

Bütün bu malzemeler, sertlik düzeyleri, dayanıklılıkları ve sağlamlıkları ile mobilya sektöründe çeşitli alanlarda kullanılırlar.

Garanti ve Satış Sonrası Destek

Ahşap sandalye almadan önce sipariş vereceğiniz firmanın garanti ve satış sonrası destek olanaklarını incelemelisiniz. Ahşap sandalye garantisi ve servis hizmetleri, gerekli noktada size kurulum için destek verebilmelidir.

Birçok mobilya parçaları hazır ve birbirine monte edilmek üzere size ürün gönderir. Alacağınız sandalye modellerinin neredeyse tamamı demonte şeklinde elinize ulaşır. Bu noktada monte işlemleri için gerekli talimatların yazılı ya da görüntülü olarak elinize ulaşması gerekir. Herhangi bir şekilde zorluk yaşadığınızda satıcı firmayla iletişime geçerek montaj desteği alabilmeniz önemlidir.

Sandalye Deposu gerektiği takdirde ulaşabilmeniz için canlı Whatsapp destek hattına sahiptir. Dilediğiniz mobilyayı sipariş verdikten sonra ücretsiz kargo avantajıyla teslim alabilirsiniz. Pratik kurulum talimatlarını izleyerek mobilyalarınızı monte edebilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”