Kurban İbadeti
Kurban kesme ibadeti dinen zengin sayılan ve mukim olan kişilerin yerine getirmesi beklenen bir dini vecibedir.
Kurban kesmek Allah için malını feda etmektir ve ayrıca Hz. İbrahim’in Allah’a verdiği söze olan bağlılığını anmaktır.
Kurban kesilerek Allah’a yakınlaşılır. Allah rızası için kesilen kurbanın etleri ise yenmek için değildir. Kesilen kurban etleri temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken kimselere, yetimlere ve muhtaçlara dağıtılır.
Kurban kesimi dinen zengin sayılanların daha kötü durumda olanlara yardım eli uzatmasını şart kılar ki bu durumda Müslümanlar arasındaki bağ güçlenir.
Kimlere Kurban Bağışında Bulunmalı?
Savaş mağdurları, mülteciler, afetzedeler, dezavantajlı bölgelerde yaşayanlar kurban etinin bağışlanması gereken kişilerin başında gelir.
Kurban bağışı, yoksul bölgelerde yaşayan insanlara destek olmak için de yapılabilir. Kurban eti, yoksul toplumlarda gıda ihtiyacını karşılamak üzere de dağıtılabilir.
Afrika’ya Kurban Bağışı Yapılır mı?
Afrika dünyada en çok açlık çeken insanın bulunduğu bölgedir.
Bu nedenle, Afrika'ya kurban bağışı yapmak, yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için önemli bir seçenek olabilir.
Kurban mal ile yapılan bir ibadet olduğu için vekaletle yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Mirasımız Derneği’ne 3000-3500 TL gibi bir ücret vererek güvendiğiniz bir kuruma sizin adınıza Afrika’da kurban kesmesi için vekalet verebilirsiniz. Kurumlar, sizin adınıza kurban kesme işlemini gerçekleştirir ve kurban etini o bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtır.
Zor durumda olmaları bakımından Afrika’ya gayet tabii kurban bağışında bulunulabilir.
Kaynak: Bülten