Pek çok şirket ERP yazılımlarını kullanır. ERP kısaca Kurumsal Kaynak Planlaması anlamına gelir. Şirketler bağımsız alanlar içerisine dağılmış olan verileri toplamak ve organize etmek için ERP sistemini kullanır. ERP çözümleri şirketlerin sunucularının altyapısı içinde yer alır ve güncel olarak kalmak adına bakıma ihtiyaç duyarlar. Bulut ERP sistemleri bulutta yazılım servisi esası ile çalışır.
Geleneksel ERP servisleri yanında bulut ERP sistemleri özel sunucu alt yapısının aksine bulut içinde bulunur. Bulut ERP servisleri bir şirketin tüm departmanları arasında bilgi paylaşımı, siparişlerin yönetimi ve müşteri ilişkilerini yönetme gibi işlevleri entegre eder. A.F ERP çözümleri ile işletmenizin koordinasyonu ve kontrolünü sağlamak daha kolay olacak!
En İyi ERP Programları Nelerdir?
ERP sistemleri farklı işletmeler ve birimler tarafından kullanılır. ERP farklı işlevleri destekleyerek paylaşımlı bir veritabanının üstünde çalışmaya devam eder. İşletmelerde birbirinden farklı olan birimler içindeki bireylerin ortak bilgilere erişmesinde ve güven duymasında etkili olur. Bulut ERP ile ise kurumun içinde bir sunucuya gerek duyulmadan ortak bilgiye erişme işlemlerinin daha geniş bir şekilde gerçekleştirilmesine yardım eder.
Bulut ERP geleneksel ERP sistemlerine göre daha kolay bir şekilde erişme imkanı tanıyan ve mobil özellikteki çözümlerdir. Bu sayede işletmeler Bulut ERP ile sadece internete erişim sağlayarak veri yüklemesi yapabilir. Ayrıca bu verilere gerçek zamanlı olarak da erişilebilir. Bu anlamda bulut ERP en iyi erp programları arasında yer alıyor.
Bulut ERP Avantajları Nelerdir?
Bulut ERP sistemleri veri paylaşımı ve erişimini gerçek zamanlı olarak sağlamasının yanında bir platformun içerisinde de bulunma avantajı ile de öne çıkar. Bir işletmenin aynı bulut platformu içinde yer alması kayıt sistemlerinde bulunan tüm sistem faktörlerini birleştirmeyi sağlar. Şirketinizdeki ön ve arka ofis uygulamaları farklı sistemlerin içerisinde bulunmasının aksine sadece bir tane bulut platformunda bulunabilir. Bu sayede birimlerin işbirliği, ortak bir veritabanı paylaşımı ve raporlama sağlanmış olur. Aynı zamanda sadece tek bir arayüze ihtiyaç duyulmuş olur. Ayrıca geleneksel ERP sistemlerinin yanında bulut erp sistemleri yazılımlarını otomatik bir şekilde günceller.
Kaynak:
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.