Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2023'te Yüksek Performans için Kritik İş Operasyon Araçları

2023’te Yüksek Performans için Kritik İş Operasyon Araçları

 

Kurumsal büyüme ve karmaşıklık, günlük iş, BT ve güvenlik görevlerinin manuel yönetimini daha zor hale getirebilir. Otomasyon ve operasyonel araçlar, daha az zamanda ve daha az kaynakla daha çok iş yapmanıza yardımcı olur; bu kaynaklar insan, para veya tamamen başka bir şey olabilir. Günümüzün son derece teknik ortamındaki en etkili işletmeler, otomasyonu ve kullanışlı işletim araçlarını memnuniyetle karşılayan işletmelerdir.
 

Otomasyon sistemlerinin süreçleri basitleştirmeye yardımcı olmasının bir yolu, insanların takip etmekte zorlandıkları sıradan, tekrarlayan işleri ortadan kaldırmaktır. Benzer şekilde, operasyonel araçlar hedeflerin belirlenmesine, kaynakların tahsis edilmesine, ortaklıklar kurulmasına ve ilerlemenin paylaşılmasına yardımcı olur.

Ancak iş için doğru aleti seçmek her zaman kolay değildir.

 

Teknolojik araçların iş dünyasında yaygın olarak kullanılmasına rağmen, kuruluşunuzun özel gereksinimlerine en iyi şekilde hizmet edecek araçları belirlemek zor olabilir. Bu parçada, seçeneklerinizi daraltmanıza ve BT ve iş süreçlerinizi yedeklemek için mevcut olan en iyi otomasyon ve operasyonel teknolojileri vurgulamanıza yardımcı olacağız.

Hızla Büyüyen İşletmeler İçin Araçlar

İletişim, işbirliği, süreç yönetimi, finansman, sipariş gerçekleştirme, müşteri hizmetleri vb., operasyonları genişletirken düşünülmesi gereken birçok şirket görevinden sadece birkaçıdır. Prosedürlerini kolaylaştırmak, sıkıcı manuel görevleri ortadan kaldırmak ve somut sonuçlara hızla ulaşmak isteyen operasyon ekipleri, çok çeşitli sağlam yazılım çözümlerine erişebilir.

  1. Parola Yöneticileri

En iyi yazılımların listesini almak için hızla büyüyen şirketlerdeki operasyon yöneticileriyle anket yaptık: En popüler iki parola yöneticisi LastPass ve 1Password, Keepass ise başka bir seçenek.

Parola oluşturma ve yönetme, sırları depolama ve web sitelerinde ve SSH terminallerinde kimlik doğrulama, yöneticiler için olağan görevlerdir. Kontrol ettiğiniz her hizmet için farklı bir parola kullanın. LastPass, 1Password ve Keepass, mevcut olan premium ve ücretsiz şifre yönetimi hizmetlerinden sadece birkaçıdır. Parola yönetimi, parola yöneticisini dizininize bağlayarak otomatikleştirilebilir ve ölçeklendirilebilir.

  1. Metin Editörleri: NotePad++/Sublime/Notion

Bir yöneticinin birincil görevlerinden biri, çeşitli dosya türlerini düzenli olarak güncellemektir. Varsayılan metin düzenleyicileri olan Notepad ve TextEdit, basittir ve birden çok dosya formatı desteği, dile özgü sözdizimi düzenleme, belge içeriklerini karşılaştırmak ve karşılaştırmak için dosya farkı ve daha pek çok şey gibi verimli özelliklerden yoksundur. NotePad++ ve Sublime Text Editor iki mükemmel, ücretsiz seçenektir. Dosyaları otomatik olarak kaydetme, metin arama ve kopyalama ve tırnak işaretleri veya köşeli parantezlerin otomatik olarak eşleştirilmesi arasında geçiş yapma yeteneği, otomatik davranışlara örnektir.

 

Notion, not almanıza ve düşüncelerinizi ve fikirlerinizi uygun bir yerde düzenlemenize izin veren bir uygulamadır. Kullanıcı dostu olması ve özellik seti sayesinde hem özel hem de profesyonel çabalar için harika bir kaynaktır. Notlar, yapılacaklar listeleri ve kanban tahtaları, Notion'da kendinizi doğru yolda tutmak için kullanabileceğiniz araçlardan sadece birkaçıdır. Projeler için notları ve önerileri başkalarıyla paylaşmak da mümkündür. Fikirlerinizi takip etmek ve başkalarıyla işbirliği yapmak istiyorsanız, o zaman "Notion"a göz atmalısınız.

 
  1. Dosya Aktarım Araçları: WinSCP ve FileZilla

Yöneticiler, sorun giderme, günlük toplama ve yükleri bir cihaza/cihazdan taşıma gibi görevleri yerine getirmek için güvenli, etkili ve (umarız) basit bir yöntem ister. Komut satırı ve terminaller tüm bunları yapabilir, ancak WinSCP ve FileZilla gibi grafiksel SFTP istemcileri daha basit ve çoğunlukla ücretsiz bir alternatif sunar. Ayrıca bazen dosya aktarımları ve senkronizasyon gibi işlevleri otomatikleştirmek de mümkündür.

  1. BT Hizmet Yönetim Araçları: ServiceNow

ServiceNow, BT hizmet yönetimi için bulut tabanlı bir hizmettir. Automox için Service Graph Connector'a ek olarak bu işletme, BT hizmetleri yönetimi (ITSM), BT operasyonları yönetimi (ITOM), BT iş yönetimi (ITBM) ve kullanıcıların projelerini, ekiplerini ve müşteri etkileşimleri. ServiceNow'un otomasyon motoru, herhangi bir sisteme kolayca bağlanarak ve ortak işlemleri otomatikleştirerek, kolaylaştırılmış iş akışlarını kolaylaştırır.

  1. Proje Yönetimi: SmartSheet/Trello

Smartsheet, ekip çalışması ve işbirliğine dayalı projeler için bulut tabanlı bir platformdur. Smartsheet, projeler, görevler ve prosedürler geliştirmek, yönetmek ve paylaşmak için bir kuruluş ile yükleniciler ve serbest çalışanlar gibi harici kullanıcılar arasında işbirliğini kolaylaştıran başka bir bulut tabanlı uygulamadır. Smartsheet, sizin ve ekibinizin her zaman zamanında, alakalı mesajlar alması için otomatik uyarıları ve istekleri kişiselleştirmenize olanak tanır.

Trello, projeleri yönetmek ve görevlerin başında kalmak için çevrimiçi bir platformdur. Trello, çalışmanızı düzenlemek için panolar, görevlerinizi takip etmek için listeler ve ilerlemenizi izlemek için kartlar oluşturmanıza olanak tanıyan bir proje yönetim aracıdır. Kartlara, herkesi aynı sayfada tutmaya yardımcı olmak için eklenmiş notlar ve dosyalar olabilir.

  1. İnsan Kaynakları (İK) Yazılımı: Worksuite

Worksuite'in bulut tabanlı platformu, her büyüklükteki işletme için serbest çalışanları ve yüklenicileri bulma, işe alma, denetleme ve ücretlendirme süreçlerini kolaylaştırır. Yazılım, bir projenin ne kadar iyi gittiği ve hizmetlere ne kadar para harcandığı gibi şeyleri takip edebilir. Worksuite, dünya çapındaki ödemeler, faturalama ve işe alım süreçleri gibi şeyleri otomatikleştirerek İK görevlerinde zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

  1. Ekip İletişim Aracı: Slack

Slack, ekip iletişimi için özel bir bulut tabanlı araçlar ve hizmetler paketi olarak 2014 yılında kuruldu. Slack, birçok dağıtılmış ekip için ana iletişim aracı olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Slack kullanıcıları görüntülü sohbetler yapabilir, dosya alışverişi yapabilir ve birbirlerine anlık mesajlar gönderebilir.

  1. Otomasyon Araçları: Zapier/AI Botları

Zapier, kullanıcıların tercih ettikleri uygulamaları birbirine bağlamasına ve sıradan işleri otomatikleştirmek için "zap" oluşturmasına olanak tanıyan web tabanlı bir programdır. Zapier kullanıcıları, uygulamalarını iş akışları biçiminde ("Zap'ler" olarak bilinir) birbirine bağlayarak sıradan işleri otomatikleştirebilir. Bir kullanıcı, bir CRM'ye yeni bir müşteri adayı eklendiğinde, bu müşteri adayının bir posta listesine de eklenmesi için bir zap ayarlayabilir.

Big Money Rush gibi yapay zeka botları, ticaretle ilgili yoğun iş operasyonlarını basitleştirmeye yardımcı olan iş otomasyon araçlarının en iyi örneğidir. Bu botlar, bir tüccar adına gelişmiş ticaret stratejileri uygulayarak karmaşık ticaretlerin yürütülmesini kolaylaştırır.

  1. Proje İşbirliği Araçları: Hive

Hive, kullanıcılar arasında gerçek zamanlı görev ve proje işbirliğine izin veren bir proje yönetimi yazılımıdır. Görev yönetimi, grup çalışması, dosya paylaşımı ve daha fazlası sağladığı işlevlerden sadece birkaçıdır. Hive'ın bu ücretsiz tanıtımından yararlanın.

Intercom, CRM ve CX çözümlerinde uzmanlaşmış bir yazılım geliştirme şirketidir. Ekmek ve tereyağı teklifi, kuruluşların müşteri bilgileri üzerinde sekmeler tutmasına, müşterilerle ilişkileri geliştirmesine ve pazarlama ve satış performansını ölçmesine yardımcı olan müşteri ilişkileri yönetimi yazılımıdır.

  1. Belge Otomasyon Aracı: PandaDoc

Satış ve pazarlama departmanları, etkili bir belge otomasyon çözümü olduğu için PandaDoc'u kullanmaktan büyük fayda sağlayabilir. PandaDoc, belge oluşturma, düzenleme ve izleme için merkezi bir platformdur. Ekipler, PandaDoc'un belgelerin ve analitiklerin durumuna ilişkin gerçek zamanlı içgörülerinin yardımıyla süreçlerini iyileştirebilir ve daha fazla işlemi tamamlayabilir.

Çözüm

Otomasyon, hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir ve doğru araçlar, hemen hemen her soruna çözüm sayısını azaltmanıza yardımcı olabilir. Bazı şirketler bu araçları yıllardır kullanırken, diğerleri ancak şimdi gemiye biniyor. Ancak, otomasyonun her işletmenin gelecekteki BT stratejisinde önemli bir rol oynayacağı şimdiden belli. İşin püf noktası, doğru aracı (veya araç grubunu) seçmek ve kuruluşunuzun benzersiz zorluklarını çözmek için bunları nasıl kullanacağınızı öğrenmektir.


 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English