Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

10 Kişiden 7si Kontrol Ediyor : Preply'nin Seyahatte Güvenlik Önlemleri Araştırması

10 Kişiden 7si Kontrol Ediyor : Preply’nin Seyahatte Güvenlik Önlemleri Araştırması

Tatilde eğlencemiz kadar gideceğimiz yerdeki güvenliğimiz de önemli. Preply'nin yeni araştırmasına göre, Türkiye'de seyahate çıkan 10 kişiden 7'si, ziyaret edeceği yerlerin güvenliğini önceden kontrol ediyor. Online İngilizce özel ders platformu Preply'nin gerçekleştirdiği bu kapsamlı çalışma, tatil planlayan bireylerin güvenlik önceliklerini ve seyahat öncesi yaptıkları araştırmaları ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, güvenliğe verilen önem, seyahat planlamasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda.

 

Preply Araştırması, Güvenlik İçin Acil Durum İşaretlerine Farkındalık Yaratıyor

Preply yardım işareti araştırmasına göre, Türkiye’deki katılımcıların yaklaşık yarısı (%48,91) acil durum sinyali ile karşılaştığında ne yapması gerektiğini biliyor. Küresel ölçekte de bu oran %48,72 olarak ölçüldü. Bu da yalnızca iki kişiden birinin acil durumlarda nasıl davranması gerektiği konusunda kendinden emin olduğunu gösteriyor.

 

Acil durumlar ve imdat çağrıları, çağrıyı yapan kişi kadar çağrıyı alan kişi için de oldukça önem taşıyor. Acil durum sinyalleriyle karşılaşan kişilerin nasıl davranması gerektiğini, hangi adımları izlemesi gerektiğini ve duygularını nasıl yönetmesi gerektiğini bilmesi gerekiyor. İçgüdüsel veya düşünülmemiş tepkiler, olayların daha karmaşık bir hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca araştırma, Türkiye’nin acil durum sinyalleriyle ilgili olarak duyarlı olduğunu ve dünya genelinde de ortalarda olduğunu vurguluyor.

 

Katılımcıların %36,96’sı Varış Rotasındaki Önemli Telefon Numaralarını Araştırıyor

 

 Araştırma sonuçlarına göre, güvenliğe verilen önem, seyahat planlamasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Seyahat edeceği yerin yerel acil durum telefon numaralarını kontrol edenlerin oranı %36,96 olarak ölçüldü. Bu durum, farkındalığın önemli olduğunu ve özellikle yurt dışı seyahatlerinde daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu gösteriyor. Buna karşın, seyahat edeceği veya yaşadığı yerdeki acil durum telefon numaralarını bildiğini söyleyenlerin oranı %63 olarak kaydedildi. Bu veriler, güvenlik bilgisi konusunda yerel bilgilere olan ilginin yüksek olduğunu ve bu bilgilerin seyahat güvenliğinde önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor.

 

Katılımcılar Couchsurfing Uygulamasını Tercih Etmiyor

Öte yandan, “couchsurfing” olarak bilinen ve bir çeşit “kanepe/oda paylaşımı” deneyiminin hem Türkiye’de hem de dünyada hâlâ yaygın olmadığını araştırmanın bir başka sonucu olarak göze çarpıyor. Türkiye'de couchsurfing ve benzeri alternatifleri denediğini söyleyenlerin oranı %9,78, dünyada ise %10,14 olarak belirlendi. Başka bir deyişle, yalnızca 10 kişiden biri tanımadığı birinin evinde birkaç gün konaklamayı tercih ediyor. Bu durumun, güvenlik endişeleriyle doğrudan ilişkili olduğu düşünülebilir.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”